Ny seger för U19!
2017-09-10 23:18

Viktig match idag mot Torns IF efter första förlusten mot Sandby i förra omgången, men vi studsar tillbaka i vinnarhållet. Vi leder starkt och tar ledning på straff genom Ali som slår sin egenskapade straff i mål! Vi håller bollen inom laget på ett bra sätt och skapar massor med chanser, utan att lyckas utöka vår ledning, som står sig i halvtid.

 

I andra halvlek tappar vi inledningsvis lite i spelkvalitet, men håller ändå en hög nivå. Plötsligt lossnar det, 3 mål inom loppet av 2 minuter signerat Vilmer, Simon och Khalid. Vi lyckas hålla spelet uppe i hela matchen och Malte kan välförtjänt hålla nollan. Vi skriver segern till 4-0, som skulle varit betydligt större.

 

En genomgående bra insats, men matchens lirare är utan tvekan vår nye högerback Christian, som visar offensiva kvaliteter av sällan skådat slag.

 

Forza Hyllie IK U19!

Fjärde raka segern för U19!
2017-08-27 22:34

I fjärde omgången tog vi emot GIF Nike hemma, som vi aldrig lyckats besegra. Matchen börjar avvaktande men ändå med fördel Hyllie och efter c:a 20 minuter tar vi också ledningen genom att Ali är slår in en retur från målvakten. Tyvärr drabbas vi i samma situation av en mycket onödig utvisning, vilket leder till att Nike får initiativet.

 

Vi reder ut försvarsspelet fram till halvtid och då går vi igenom noga hur vi ska formera laget med 10 man i andra halvlek. Alla arbetar för varandra, men bollinnehaven blir alltför korta och man undrar om vi ska orka. Som tur är har vi en full trupp med oss och vi disponerar spelarna på bästa sätt. Det blir mycket försvarsspel, men vi gör det bra, Nike försöker hela tiden överbelasta på både båda kanterna genom sitt numerära överläge, men vi arbetar tillsammans. Det blir många spelavbrott, vilket resulterar i 5 minuters tilläggstid och på tilläggstid snappar också Ali upp en bakåt pass och stänger matchen till vår fördel.

 

Vi skriver segern till 2-0 och om något är detta en kollektiv laginsats från startspelare till bänk och supporters. 


Ytterligare en skön seger!


Forza Hyllie IK U19

Tredje raka vinsten för U19!
2017-08-17 13:06

Då var dags för bortamatch igen och denna gång i Tomelilla. Vi saknar några ordinarie spelare till matchen p g a skador och semester, varför ett antal spelare gör höstpremiär. Vi inleder matchen som vanligt enligt matchplan och har ett tydligt spelövertag. Kul att se rörelserna vi har arbetat med i anfallsspelet flera gånger även på match.


Efter ett tag tar vi också ledningen med 1-0 efter inlägg av Maxwell och på andra chansen så sätter Mohammed dit bollen. Nu funkar vi bra tillsammans som ett lag, bra kommunikation och alla jobbar för varandra. Det skulle visa sig att vi hade flera motståndare i matchen. På en frispark blir Malte attackerad när han ska plocka ner bollen och när bollen blir lös på marken kan Tomelilla slå in i bollen. Signalen dröjer och domaren verkar tveka om domslutet. Till slut blåser han för mål.


Vi känner oss alla förfördelade av domslutet, men de flesta hittar ändå tillbaka till att ha fokus på matchen. Mot slutet av första halvleken faller Tomelilla tillbaka och vi dominerar spelet fullständigt och skulle ha gjort ett par mål till.

Inför andra halvlek är vi övertygade om att om vi bara fortsätter att sätta fart på bollen så kommer möjligheterna att dyka upp. Ett par ytterligare märkliga domslut och de gula korten börjar hagla när domaren håller på att tappa matchen. Efter två gula som leder till en utvisning får vi spela de sista 30 minuterna med 10 man. Vi tappar lite i spelet med en man mindre och det blir mer kamp, men så plötsligt i denna uppförsbacke kommer vi framåt på höger kanten och Maxwell slår ett inlägg snett-inåt-bakåt till Filip som är kliniskt i sitt avslut.


Ny energi i laget och alla kämpar för varandra ingen och efter 5 minuters tilläggstid står vi som segrare. Så klart en mycket stark kollektiv laginsats i vad som blev en märklig match.


Ytterligare en skön seger!


Forza Hyllie IK U19

Andra raka segern för U19 i hemmapremiären mot TFF!
2017-08-13 21:06

Vi startar och följer matchplanen till 100 % i tjugo minuter och vi leder med 2-0 redan efter 10 minuter, 1-0 efter inlägg och avslut av Roni och sedan straff efter att målvakten drar ner Maxwell. Roni går inget misstag från 11 m. Efter Filips skada tappar vi lite initiativ i vårt bollhållande, men vi arbetar som ett lag och skapar trots allt mest. Efter ett mål i baken gör Rasmus Bolmar 3-1 efter en fin framspelning av Roni.


I andra halvlek börjar det synas att vi inte är fulltränade och att vi spelat 2 matcher inom loppet av en vecka. Många trötta ben som påverkar spelkvaliteten, men vi skapar ändå helt klart mest målchanser. Yousser är nära att stänga matchen med sin första bollberöring på en omställning, men målvakten räddar. Vi arbetar på som ett kollektiv och det är först i matchens sista sekunder som TFF lyckas reducera. Kul att se att så många arbetar för varandra och det är kollektivet som förtjänar att framhållas även i denna match.


Vi skriver slutresultatet till 3-2, en arbetsseger! Starkt att kunna vinna när inte spelar fungerar fullt ut i hela matchen. Det visar på en hög lagmoral och värdefulla erfarenheter i vad som ser ut att bli en intressant höstserie!


Forza Hyllie IK U19!

Vinst i seriepremiären!
2017-08-08 23:59
Äntligen var det dags för seriepremiär i HJ Div2, borta mot Staffanstorp United. Vi har haft bra träningar i veckan som gått och vi var 15 man i truppen. 2 skador och ett sjukdomsfall reducerar truppen till 12 spelare innan match. 

Vi har en tydlig matchplan baserat på vår spelidé som vi började arbeta på under vårt träningsläger i Holland, som vi omsätter så fort domaren startar matchen. Vi har ett tydligt grepp om spelet i första halvlek och skapar en del utan att ha den riktiga superchansen, men så plötsligt gör Staffanstorp 1-0 på en målvaktsretur på en omställning. 

Plötsligt är det uppförsbacke, trots spelövertag. Vi fortsätter dock att arbeta på och på utnyttjar ett numerärt överläge när Rasmus B blir frispelad efter räknefel av motståndarna och han gör inget misstag. Vi fortsätter att följa spelplanen och återigen förvaltar vi ett numerärt överläge när Malek gör mål på retur från skott av Roni.

I andra halvlek har vi svårare att hålla samma nivå i spelet då spelare börjar bli trötta och vi har bara en avbytare som vi förvaltar på bästa möjliga sätt. Vi kämpar, täcker ytor och har bra press på bollhållaren och skapar en mängd omställningar som leder till klara målchanser, vilket leder till mål gånger 2 av Roni. Vi skriver slutresultatet till 1-4 och en skön seger.

Många förtjänar att hyllas i denna premiär, men framför allt var det en 100 % laginsats i sann Hyllieanda: glädje, gemenskap, stolthet och prestation.

Forza Hyllie IK !!!

Stolta Hyllietränare
Olof, Carlo och Thomas
V.V. Ruinen - Hyllie IK 0-0
2017-04-15 08:31
Efter några dagar i Holland med givande träningspass, teambuilding och social samvaro avslutade vi fredagen med match mot det lokala laget V.V. Ruinen.
I halvlek bytte vi alla utespelare, vilket även motståndarna gjorde till stora delar.
Efter en relativ jämn första halvlek, blev andra halvlek en uppvisning från Hyllie med ett spel som var av Holländskt snitt.
Lördag fm ägnas till en träning av lättsammare slaget och på kvällen avslutar vi lägret med en match i Holländska ligan, FC Twente vs. NEC Nijmegen på De Grolsch Veste.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 28/09 11:36 
Hyllie Idrottsklubb, 27/09 15:25 
Hyllie Idrottsklubb, 19/09 12:12 
Hyllie Idrottsklubb, 05/09 22:15 
 
Huvudsponsorer
Kategori 1 Sponsorer
Kategori 2 Sponsorer
Kategori 3 Sponsorer