Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Seriesegrare div2 västra
2018-06-17 23:40
Idag säkrade våra duktiga juniorer seriesegern efter 4-2 borta mot BK Höllviken. Därmed är vi kvalificerade för div 1 Skåne till höstserien.


Hyllie Skåne Vintercup 2017/18. Finalspel 11/2.
2018-02-12 12:29

Semifinal 1: Hyllie IK- Kulladals FF 2-1 (1-0)

Matchen: KFF börjar bäst och sätter ganska hög press första 5-10 min utan att vi kommer igång med spelet. Spelet jämnar ut sig och på en hörna från Filip nickar Rasmus ned i marken mot mål, men det är Petrus som får sätta pannan till på uppstuds och göra sitt första Hylliemål, grattis.

Efter 20min räddar Luca laget med en glidtackling vid straffområdesgränsen, tyvärr bedömt som ett friläge...rött kort.

I andra halvlek kan KFF reducera, men utan att dominera. Snarast känns Hyllie tyngre desto längre matchen lider och försvaret är som vanligt ett fundament. Hyllie gör därför inte helt oväntat 2-1, återigen på hörna av Filip, där Colin sånär nickar in den, men där Rasmus följer upp med en bredsida, mål.
Resultatet står sig och final väntade mot FC Trelleborg, som efter stora besvär mot Skanör-Falsterbo och efter förlängning kunde ta sig vidare.

Final: Hyllie IK-FC Trelleborg 2-3 (0-1)

Matchen: Malte in i mål, då Arvid, som gjorde en strålande semifinal, akut får ansluta till U16 match. Med Luca avstängd får laget omdisponeras. Lagom till matchstart tilltar vinden och snön yr; turneringen gör skäl för sitt namn "vintercup".

Både spelmässigt och vädermässigt  följer en halvlek i motvind. Det svårbemästrade underlaget hanteras bäst av FCT och underläget med 0-1 kunde varit ett par mål större.

Efter sidbytet mojnar vinden något och det slutar snöa, varvid vi går miste om den lilla fördelen. 0-2 följer men vi är uppe och hotar några gånger. Malte gör en fantastisk räddning, ligger som ett streck i luften, men bollen tippas upp i luften och studsar två gånger i ribban innan den bestämmer sig för att falla ned till en FCT-spelare, 0-3. Ridå tänkte vi.
Men som tur är tänkte inte spelarna det. Hög press av Carl, en bruten boll, varpå han själv placerar bollen vid sidan om målvakten, 1-3. Nu händer det som är så fantastiskt när ena laget får vittring på blod; en markant scenförändring 
där Hyllie jagar efter mer. Efter  en fin frispark från egen planhalva av Colin kommer Rasmus upp högst med huvudet och driver in 2-3. Hyllie är därefter nära på 3-3, men slutsignalen räddar FCT, som utan tvivel, men med besvär, är högst välförtjänta segrare.
Lika välförtjänta tvåor är Hyllie IK. Vi började turneringen i November med 0-8 mot just FCT, vilket visar att det har hänt något mycket positivt fram till idag. Alla spelare skall vara stolta över prestationen. Bra gjort
//Thomas Hansson
U19
2018-02-07 10:15
Vinst med 2-3, 1-1 full tid, efter straffar mot Höllviken igår kväll, Vintercupen.
Ny seger för U19!
2017-09-10 23:18

Viktig match idag mot Torns IF efter första förlusten mot Sandby i förra omgången, men vi studsar tillbaka i vinnarhållet. Vi leder starkt och tar ledning på straff genom Ali som slår sin egenskapade straff i mål! Vi håller bollen inom laget på ett bra sätt och skapar massor med chanser, utan att lyckas utöka vår ledning, som står sig i halvtid.

 

I andra halvlek tappar vi inledningsvis lite i spelkvalitet, men håller ändå en hög nivå. Plötsligt lossnar det, 3 mål inom loppet av 2 minuter signerat Vilmer, Simon och Khalid. Vi lyckas hålla spelet uppe i hela matchen och Malte kan välförtjänt hålla nollan. Vi skriver segern till 4-0, som skulle varit betydligt större.

 

En genomgående bra insats, men matchens lirare är utan tvekan vår nye högerback Christian, som visar offensiva kvaliteter av sällan skådat slag.

 

Forza Hyllie IK U19!

Fjärde raka segern för U19!
2017-08-27 22:34

I fjärde omgången tog vi emot GIF Nike hemma, som vi aldrig lyckats besegra. Matchen börjar avvaktande men ändå med fördel Hyllie och efter c:a 20 minuter tar vi också ledningen genom att Ali är slår in en retur från målvakten. Tyvärr drabbas vi i samma situation av en mycket onödig utvisning, vilket leder till att Nike får initiativet.

 

Vi reder ut försvarsspelet fram till halvtid och då går vi igenom noga hur vi ska formera laget med 10 man i andra halvlek. Alla arbetar för varandra, men bollinnehaven blir alltför korta och man undrar om vi ska orka. Som tur är har vi en full trupp med oss och vi disponerar spelarna på bästa sätt. Det blir mycket försvarsspel, men vi gör det bra, Nike försöker hela tiden överbelasta på både båda kanterna genom sitt numerära överläge, men vi arbetar tillsammans. Det blir många spelavbrott, vilket resulterar i 5 minuters tilläggstid och på tilläggstid snappar också Ali upp en bakåt pass och stänger matchen till vår fördel.

 

Vi skriver segern till 2-0 och om något är detta en kollektiv laginsats från startspelare till bänk och supporters. 


Ytterligare en skön seger!


Forza Hyllie IK U19

Tredje raka vinsten för U19!
2017-08-17 13:06

Då var dags för bortamatch igen och denna gång i Tomelilla. Vi saknar några ordinarie spelare till matchen p g a skador och semester, varför ett antal spelare gör höstpremiär. Vi inleder matchen som vanligt enligt matchplan och har ett tydligt spelövertag. Kul att se rörelserna vi har arbetat med i anfallsspelet flera gånger även på match.


Efter ett tag tar vi också ledningen med 1-0 efter inlägg av Maxwell och på andra chansen så sätter Mohammed dit bollen. Nu funkar vi bra tillsammans som ett lag, bra kommunikation och alla jobbar för varandra. Det skulle visa sig att vi hade flera motståndare i matchen. På en frispark blir Malte attackerad när han ska plocka ner bollen och när bollen blir lös på marken kan Tomelilla slå in i bollen. Signalen dröjer och domaren verkar tveka om domslutet. Till slut blåser han för mål.


Vi känner oss alla förfördelade av domslutet, men de flesta hittar ändå tillbaka till att ha fokus på matchen. Mot slutet av första halvleken faller Tomelilla tillbaka och vi dominerar spelet fullständigt och skulle ha gjort ett par mål till.

Inför andra halvlek är vi övertygade om att om vi bara fortsätter att sätta fart på bollen så kommer möjligheterna att dyka upp. Ett par ytterligare märkliga domslut och de gula korten börjar hagla när domaren håller på att tappa matchen. Efter två gula som leder till en utvisning får vi spela de sista 30 minuterna med 10 man. Vi tappar lite i spelet med en man mindre och det blir mer kamp, men så plötsligt i denna uppförsbacke kommer vi framåt på höger kanten och Maxwell slår ett inlägg snett-inåt-bakåt till Filip som är kliniskt i sitt avslut.


Ny energi i laget och alla kämpar för varandra ingen och efter 5 minuters tilläggstid står vi som segrare. Så klart en mycket stark kollektiv laginsats i vad som blev en märklig match.


Ytterligare en skön seger!


Forza Hyllie IK U19

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/9 11:00
3 - 2  
Fre 7/9 18:30
6 - 0  
Fre 31/8 18:00
3 - 7  
Sön 26/8 10:00
1 - 2  
Sön 19/8 13:00
2 - 0  
Fre 10/8 18:00
0 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 25/09 11:00 
Hyllie Idrottsklubb, 07/09 12:32 
Hyllie Idrottsklubb, 06/09 08:46 
Hyllie Idrottsklubb, 06/08 15:18 
Hyllie Idrottsklubb, 04/08 21:50 
 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer