Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
P07

Välkomna till Hyllie IK U14
Onsdagsträning i augusti 2020.

Hyllie U14 består av ett träningsvilligt, ambitiöst och talangfullt gäng, där det finns mycket kamratskap. Runt truppen finns fyra engagerade ledare. Förutom tre ordinarie träningstillfällen per vecka har vi även introducerat olika former av fysträning samt pass med extern fotbollstränare på regelbunden basis. Under våren 2020 spelade vi med ett lag i A-serie och ett lag i B-serie, födda 07. Under hösten spelade vi med ett lag i 06B och ett i 07B. 2021 spelar vi i både Skåneserie och lokal serie. 

 
Den som vill komma i kontakt med Hyllie U14 gör det lättast genom att mejla Andreas Örwall Lovén, andyloven75@hotmail.com. Just nu kan vi dock bara ta emot intresseanmälan för framtiden, eftersom truppen är full. Lämna då uppgifter om var ni spelat tidigare, hur länge och på vilken/ vilka positioner. 
Dubbla vinster avslutar vårsäsongen
2021-07-02 12:12
Säsongsavslutning mot TFF och Ystad.

I de två avslutande matcherna innan sommaren mötte vi riktigt bra motstånd i form av Trelleborgs FF och Ystads FF. 

 

I matchen mot Trelleborg var killarna väldigt noggranna i det defensiva arbetet och lät inte motståndarna komma till många bra möjligheter. När de väl fick ett läge så var Joakim på rätt plats med rätt beslut. En väldigt fin målvaktsinsats. Framåt har vi en enormt fin spets i Brian, som är nästan ostoppbar när han är på spelhumör. Vi tar även med oss Noels fina förarbete till Timothys 3-0-mål, vars avslut var kliniskt. Joelles nick på Harrys frispark var också en fin prestation. 

 

I mötet med Ystad var det nästan som när vi spelade i 06-serie i höstas. Det var många stora, fysiska killar i de vita tröjorna. Det känns ofta som att vi har ett visst övertag i närkampsspelet men det här var något speciellt att bita i. Vid några tillfällen gick motståndarna även över gränsen, vilket gav dem tre gula kort. Ett par av dem kunde nästan haft en annan kulör. Men det kändes samtidigt inte som medvetet fula satsningar. Det är det viktiga och resten kan överlåtas till domaren. 

 

Hyllie låg hela tiden före i målprotokollet och det kändes i stort sett tryggt. I tredje halvlek visade det sig dock att motståndarna hade lika bra, eller bättre ork, än vad våra killar hade. Det är också ganska ovanligt. Men det räckte inte för att Ystad skulle göra det riktigt spännande. Två frisparksmål åt båda hållen gjorde att det blev lite mer målrikt än om man bara gått efter chanserna som uppstod i matchen, 7-4 till de grönsvarta. Många utmärkte sig positivt, inte minst Abbe, som spelar lugnt och tryggt i mittbacksrollen. Men framför allt gör killarna jobbet tillsammans och för varandra. 

Stabil insats i hettan
2021-06-20 17:36
8-2-vinst på a-planen.

Drygt 28 graders värme och match på A-planens gräs innebar att killarna fick försöka vila lite med boll emellanåt och inte anfalla till varje pris, med eventuella bolltapp och kontringar till följd. De låg rätt i positioner och var noggranna i det defensiva.

 

Lineros spelare var också duktiga på att hålla i bollen och gick sällan bort sig i defensiven. Men när Brian fick chansen ute från vänster, när deras försvar och målvakt för en sekund låg lite fel, så small det till. Distinkt och bra avslut. Det kändes som att Hyllie IK kontrollerade matchen på ett bra sätt under de första två halvlekarna, där ledningen vid sista halvtidsvilan var 2-0. Det borde ha varit 3-0 efter ett vackert anfall, som avslutades med att Abo petlobbade förbi målvakten. Det var en felaktig offsideavblåsning som kändes lite i hjärtat. Men det är svårt att vara ensam domare. Insatsen från hans sida var i övrigt felfri. 

 

I tredje halvlek kroknade Lineros spelare i värmen. Hyllie IK kunde pricka in sex mål, när ytorna uppstod hos motståndarna. Det blev även två baklängesmål. Det första skulle vi kunna undvika, om vi fullgör det defensiva arbetet. Det andra var ett olycksfall i arbetet. 

 

Linero var ett fint spelande lag med sympatiska ledare. Vi ser fram emot höstens möte. 

 

Det här var sista matchen i Skåneserien innan sommaruppehåll. I lokal serie återstår två.

Tre matcher - tre segrar
2021-06-13 18:23
Fina insatser av Hyllie IK på onsdag, lördag och söndag.

Det har varit en matchintensiv vecka i sommarvädret. Den inleddes i onsdags, då vi åkte till Vellinge för att spela lokal serie. Det var i flera avseenden en fin match av pågarna mot ett storväxt motstånd. Vi gjorde ett ganska tidigt mål och det stod sig första halvlek. I andra halvlek kom Hyllie IK till fler chanser och kunde gå upp till 4-1. En reducering gjorde att matchen levde inför tredje. 

Vellinge hade flera duktiga skyttar och kom så nära som 5-4 innan Hyllie kunde få sista ordet. Slutresultat 6-4. Fin moral av samtliga killar. 

 

På lördagen var det ny match i lokal serie. I första och andra halvlek bjöd pågarna på oerhört fin fotboll. Trygg defensiv, variationsrik offensiv, spelkombinationer, utsökt passningsspel. En enda plump i protokollet var en kommunikationsmiss. Sådant händer. Med 6-1 inför sista halvlek kändes matchen avgjord. Det var också då som skärpan försvann lite grann och Oxie tilläts komma till fler farliga möjligheter. Matchen slutade 8-4 till Hyllie IK. Bra domare och trevliga ledare hos Oxie. De har tappat många spelare i sin trupp men är på väg att bygga upp något bra igen. Det var tydligt att Oxie hade en spelidé och att många spelare visste vilka uppgifter de var satta att göra. De kommer att växa framöver. Vi ser fram emot en spännande returmatch i höst. 

 

På söndagen var det dags för Skåneserie och ett möte på vår hemmaplan. Husie startade väldigt fint, med tryggt och kontrollerat passningsspel och en bra synkroniserad press. Killarna stressar sällan upp sig utan såg till att hålla Husie framför sig och utanför sig på kanterna. Ett missförstånd mellan deras försvar och målvakt gjorde att Hyllie IK tog ledningen med 1-0. Där och då var det inte speciellt rättvist sett till matchbilden. Men vi vet att killarna växer in i det. Det har sett likadant ut många gånger. Minut för minut tog de över mer och mer. På en hörna kunde Brian pricka in 2-0 med en distinkt nick. Det var bara att fortsätta att nöta på och tålmodigt söka ytorna på offensiv planhalva. Joelle och Amir ökade ledningen till 4-0 inför sista. Då hade vi ännu inte släppt till någon farlighet defensivt. Det var bra kontroll i tredje också och vi borde nog ha förvaltat några chanser bättre. Till slut prickade Amir in slutresultatet till 5-0 från nära håll. 

Bäst på plan: Basharmal som vikarierade i en ovan vänsterbacksposition. Inte en fot fel på 75 minuter. 

 

Det är härligt att se så många lagkompisar, föräldrar, släktingar på matcherna. Det är en grönsvart familj som värmer. Vi ses nästa helg!

Dubbla vinster
2021-06-06 20:48
I helgen besökte vi de östra delarna av staden, Rosengård och Husie.

På lördagen gästade vi FC Rosengård på bortaplan. En lite yrvaken inledning påminde om starten i förra helgens match mot Lund, med skillnaden att vi nu släppte in två mål istället för ett. Det tog en stund innan killarna hittade rätt i försvarsarbetet mot FC Rosengårds storväxta forward, men därefter kunde Hyllie IK ta över matchen. Bollinnehavet resulterade i många chanser och Hyllie IK gick ikapp och om. Upphämtningen leddes av Brian, innan Amir gjorde dubbla mål, följt av 4-2 av Arman och 5-2 av Joelle. Den vackraste prestationen var ändå anfallet som slutade med att Abbe kunde placera in 6-2 med bredsidan. Från backlinje och hela vägen upp till motståndarnas straffområde spelade killarna på ett tillslag och med tajming i löpningar. Fotbollsgodis.

 

Innan matchen var över så hann Brian och Joelle att noteras för ytterligare mål. Slutresultat 8-2 till grönsvart. En mycket fin prestation, där tempot stundtals drogs ned lite av värmen. Motståndarna i FC Rosengård gjorde en fin match, men tappade lite ork och motivation i tredje halvlek. Domaren kan ha varit vårens bästa.

 

Under söndagen väntade Husie i sydvästra serien. Det blev en lite avvaktande inledning men killarna fick viss kontroll över matchen (trots 0-1-underläge) och kunde gå upp i en 4-1-ledning innan paus. Det fanns en del att skruva på, främst snabbare beslut hos en del av spelarna.

I andra halvlek presterade Hyllie IK sin bästa fotboll för dagen och det kändes väldigt solitt och tryggt i defensiven. Motståndarna fick ta avslut från håll och Elliott var väldigt stabil i målet. Vi kunde haft bättre utdelning men med 7-3 inför sista halvleken kändes det som att killarna stängt matchen.

 

Inledningen av tredje blev oförklarligt virrig och passiv, vilket hänt ett flertal gånger tidigare när vi haft en lite större ledning. Helt plötsligt fick Husie kontakt genom två reduceringar, varav ett kom till genom ett vackert väggspel. Hyllie IK fick lägga energi på att jobba sig in i tillställningen igen och började åter skapa tryck mot motståndarmålet. Husies försvarsspel var dock distinkt och fysiskt, utan att på något sätt vara fult. Det kändes från sidan som att läget var under kontroll, tills Husie fick en frispark i bra läge när vi förväntade oss att domaren skulle blåsa i vår favör efter en duell. Domaren hade förvisso inte dömt Hyllievänligt tidigare under matchen heller. Husie kunde få in ytterligare en reducering och med några minuter kvar fanns en risk att hela vår ledning skulle gå om intet. Men det blev ingen forcering eller ytterligare chans, utan matchen slutade 7-6 till Hyllie IK.

 

Det var i det stora hela en ganska bra match, där Husie visade på mental styrka som nästan kämpade sig ifatt. Vi fick ett fint mottagande och hade trevliga samtal med deras ledarstab. Vi ser fram emot att välkomna Husie nästa söndag, när det är dags för Skåneserien.

Onödig kalabalik och en underbar halvlek
2021-05-30 13:21
Helgen innehöll två bra prestationer.

Sedan 1 februari har vi genomfört 66 träningspass (förutom målvaktsträning och annan träning som inte bokförs i Sportadmin). De flesta i egen regi men även med Anders (Pro Defending), Jesper (Coerver), Magnus (fys) och Daniel (crossfit). En pusselbit läggs intill nästa, för att bygga en helhet.

 

Under flera månader fick vi inte möjlighet att utvärdera om det vi gör är rätt och om killarnas träningsvilja betalar sig. Men den senaste helgen kan nog ses som en liten avstämning mot det vi hoppas uppnå.

 

I fredags spelades en match med både fysik och intensitet som liknar seniorfotboll. Lunds BK vann båda A-serierna i pojkar födda 07 i höstas (vi spelade då med ett lag i 06). En väldigt duktig grupp, i en stor förening, med välutbildade ledare. Det var en match som i alla avseende kan glädja ledare, föräldrar, vänner och andra åskådare. Men tyvärr fick tillställningen en lite besk smak eftersom för tufft - för ofta på och över gränsen till farligt - spel tilläts (det gällde båda lag).

 

Det uppstod även ett missförstånd kring matchens förutsättningar. Resultatet i vårens matcher kommer inte att räknas, eftersom restriktioner fördröjde seriestarten. Matcherna har därför karaktär av träningsmatch. I vanliga fall ska det spelas tre perioder à 25 minuter. Det kom ett förslag om två halvlekar, som skulle spelas i vardera 35 minuter. Dessvärre kommunicerades inte det med Lunds BK. Halvlekarna blev dessutom förkortade med fem minuter av oklar anledning. Det gjorde LBK:s ledare upprörda. Fullt förståligt. Men det förtar på intet sätt Hyllie IK:s prestation. 3-2 till grönsvart, där killarna inte tappade sugen trots ett baklängesmål efter 30 sekunder eller så.

 

På lördag skulle vi spela mot Klagshamn i lokal serie. Klagshamn vann stort föregående helg så det gällde att undvika samma virriga start som förra helgen mot LB07, då det släpptes in fem mål. Det var fokus hos samtliga grönsvarta från start. På samma sätt som under fredagen följde killarna till punkt och pricka en matchplan och förutsättningar som gjorts upp på förhand. Efter första halvlek stod det 6-0 till Hyllie IK.

 

Att viss skärpa går förlorad i perioder under resten av matchen är naturligt. Samtidigt spelade Klagshamn upp sig väsentligt. Bra stämning på plan och vid sidan av plan. Vårväder. En utmärkt domare. Då är ungdomsfotboll som bäst. 11-5 slutade matchen.

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 29/6 18:30
7 - 4  
Mån 28/6 18:30
3 - 0  
Sön 20/6 14:00
8 - 2  
Lör 12/6 15:00
5 - 0  
Lör 12/6 14:30
4 - 8  
Ons 9/6 18:30
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 29/07 10:00 
Hyllie Idrottsklubb, 02/07 17:00 
Hyllie Idrottsklubb, 01/07 12:00 
Hyllie Idrottsklubb, 21/06 18:00 
Hyllie Idrottsklubb, 26/05 18:00 
Hyllie Idrottsklubb, 07/04 14:30 
 
Huvudsponsorer