Välkommen till Hyllie IK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hyllie IK
Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
P07

Välkomna till Hyllie IK U14
Onsdagsträning i augusti 2020.

Hyllie U14 består av ett träningsvilligt, ambitiöst och talangfullt gäng, där det finns mycket kamratskap. Runt truppen finns fyra engagerade ledare. Förutom tre ordinarie träningstillfällen per vecka har vi även introducerat olika former av fysträning samt pass med extern fotbollstränare på regelbunden basis. Under våren 2020 spelade vi med ett lag i A-serie och ett lag i B-serie, födda 07. Under hösten spelade vi med ett lag i 06B och ett i 07B. 2021 spelar vi i både Skåneserie och lokal serie. 

 
Den som vill komma i kontakt med Hyllie U14 gör det lättast genom att mejla Andreas Örwall Lovén, andyloven75@hotmail.com. Just nu kan vi dock bara ta emot intresseanmälan för framtiden, eftersom truppen är full. Lämna då uppgifter om var ni spelat tidigare, hur länge och på vilken/ vilka positioner. 
Tre matcher - tre segrar
2021-06-13 18:23
Fina insatser av Hyllie IK på onsdag, lördag och söndag.

Det har varit en matchintensiv vecka i sommarvädret. Den inleddes i onsdags, då vi åkte till Vellinge för att spela lokal serie. Det var i flera avseenden en fin match av pågarna mot ett storväxt motstånd. Vi gjorde ett ganska tidigt mål och det stod sig första halvlek. I andra halvlek kom Hyllie IK till fler chanser och kunde gå upp till 4-1. En reducering gjorde att matchen levde inför tredje. 

Vellinge hade flera duktiga skyttar och kom så nära som 5-4 innan Hyllie kunde få sista ordet. Slutresultat 6-4. Fin moral av samtliga killar. 

 

På lördagen var det ny match i lokal serie. I första och andra halvlek bjöd pågarna på oerhört fin fotboll. Trygg defensiv, variationsrik offensiv, spelkombinationer, utsökt passningsspel. En enda plump i protokollet var en kommunikationsmiss. Sådant händer. Med 6-1 inför sista halvlek kändes matchen avgjord. Det var också då som skärpan försvann lite grann och Oxie tilläts komma till fler farliga möjligheter. Matchen slutade 8-4 till Hyllie IK. Bra domare och trevliga ledare hos Oxie. De har tappat många spelare i sin trupp men är på väg att bygga upp något bra igen. Det var tydligt att Oxie hade en spelidé och att många spelare visste vilka uppgifter de var satta att göra. De kommer att växa framöver. Vi ser fram emot en spännande returmatch i höst. 

 

På söndagen var det dags för Skåneserie och ett möte på vår hemmaplan. Husie startade väldigt fint, med tryggt och kontrollerat passningsspel och en bra synkroniserad press. Killarna stressar sällan upp sig utan såg till att hålla Husie framför sig och utanför sig på kanterna. Ett missförstånd mellan deras försvar och målvakt gjorde att Hyllie IK tog ledningen med 1-0. Där och då var det inte speciellt rättvist sett till matchbilden. Men vi vet att killarna växer in i det. Det har sett likadant ut många gånger. Minut för minut tog de över mer och mer. På en hörna kunde Brian pricka in 2-0 med en distinkt nick. Det var bara att fortsätta att nöta på och tålmodigt söka ytorna på offensiv planhalva. Joelle och Amir ökade ledningen till 4-0 inför sista. Då hade vi ännu inte släppt till någon farlighet defensivt. Det var bra kontroll i tredje också och vi borde nog ha förvaltat några chanser bättre. Till slut prickade Amir in slutresultatet till 5-0 från nära håll. 

Bäst på plan: Basharmal som vikarierade i en ovan vänsterbacksposition. Inte en fot fel på 75 minuter. 

 

Det är härligt att se så många lagkompisar, föräldrar, släktingar på matcherna. Det är en grönsvart familj som värmer. Vi ses nästa helg!

Dubbla vinster
2021-06-06 20:48
I helgen besökte vi de östra delarna av staden, Rosengård och Husie.

På lördagen gästade vi FC Rosengård på bortaplan. En lite yrvaken inledning påminde om starten i förra helgens match mot Lund, med skillnaden att vi nu släppte in två mål istället för ett. Det tog en stund innan killarna hittade rätt i försvarsarbetet mot FC Rosengårds storväxta forward, men därefter kunde Hyllie IK ta över matchen. Bollinnehavet resulterade i många chanser och Hyllie IK gick ikapp och om. Upphämtningen leddes av Brian, innan Amir gjorde dubbla mål, följt av 4-2 av Arman och 5-2 av Joelle. Den vackraste prestationen var ändå anfallet som slutade med att Abbe kunde placera in 6-2 med bredsidan. Från backlinje och hela vägen upp till motståndarnas straffområde spelade killarna på ett tillslag och med tajming i löpningar. Fotbollsgodis.

 

Innan matchen var över så hann Brian och Joelle att noteras för ytterligare mål. Slutresultat 8-2 till grönsvart. En mycket fin prestation, där tempot stundtals drogs ned lite av värmen. Motståndarna i FC Rosengård gjorde en fin match, men tappade lite ork och motivation i tredje halvlek. Domaren kan ha varit vårens bästa.

 

Under söndagen väntade Husie i sydvästra serien. Det blev en lite avvaktande inledning men killarna fick viss kontroll över matchen (trots 0-1-underläge) och kunde gå upp i en 4-1-ledning innan paus. Det fanns en del att skruva på, främst snabbare beslut hos en del av spelarna.

I andra halvlek presterade Hyllie IK sin bästa fotboll för dagen och det kändes väldigt solitt och tryggt i defensiven. Motståndarna fick ta avslut från håll och Elliott var väldigt stabil i målet. Vi kunde haft bättre utdelning men med 7-3 inför sista halvleken kändes det som att killarna stängt matchen.

 

Inledningen av tredje blev oförklarligt virrig och passiv, vilket hänt ett flertal gånger tidigare när vi haft en lite större ledning. Helt plötsligt fick Husie kontakt genom två reduceringar, varav ett kom till genom ett vackert väggspel. Hyllie IK fick lägga energi på att jobba sig in i tillställningen igen och började åter skapa tryck mot motståndarmålet. Husies försvarsspel var dock distinkt och fysiskt, utan att på något sätt vara fult. Det kändes från sidan som att läget var under kontroll, tills Husie fick en frispark i bra läge när vi förväntade oss att domaren skulle blåsa i vår favör efter en duell. Domaren hade förvisso inte dömt Hyllievänligt tidigare under matchen heller. Husie kunde få in ytterligare en reducering och med några minuter kvar fanns en risk att hela vår ledning skulle gå om intet. Men det blev ingen forcering eller ytterligare chans, utan matchen slutade 7-6 till Hyllie IK.

 

Det var i det stora hela en ganska bra match, där Husie visade på mental styrka som nästan kämpade sig ifatt. Vi fick ett fint mottagande och hade trevliga samtal med deras ledarstab. Vi ser fram emot att välkomna Husie nästa söndag, när det är dags för Skåneserien.

Onödig kalabalik och en underbar halvlek
2021-05-30 13:21
Helgen innehöll två bra prestationer.

Sedan 1 februari har vi genomfört 66 träningspass (förutom målvaktsträning och annan träning som inte bokförs i Sportadmin). De flesta i egen regi men även med Anders (Pro Defending), Jesper (Coerver), Magnus (fys) och Daniel (crossfit). En pusselbit läggs intill nästa, för att bygga en helhet.

 

Under flera månader fick vi inte möjlighet att utvärdera om det vi gör är rätt och om killarnas träningsvilja betalar sig. Men den senaste helgen kan nog ses som en liten avstämning mot det vi hoppas uppnå.

 

I fredags spelades en match med både fysik och intensitet som liknar seniorfotboll. Lunds BK vann båda A-serierna i pojkar födda 07 i höstas (vi spelade då med ett lag i 06). En väldigt duktig grupp, i en stor förening, med välutbildade ledare. Det var en match som i alla avseende kan glädja ledare, föräldrar, vänner och andra åskådare. Men tyvärr fick tillställningen en lite besk smak eftersom för tufft - för ofta på och över gränsen till farligt - spel tilläts (det gällde båda lag).

 

Det uppstod även ett missförstånd kring matchens förutsättningar. Resultatet i vårens matcher kommer inte att räknas, eftersom restriktioner fördröjde seriestarten. Matcherna har därför karaktär av träningsmatch. I vanliga fall ska det spelas tre perioder à 25 minuter. Det kom ett förslag om två halvlekar, som skulle spelas i vardera 35 minuter. Dessvärre kommunicerades inte det med Lunds BK. Halvlekarna blev dessutom förkortade med fem minuter av oklar anledning. Det gjorde LBK:s ledare upprörda. Fullt förståligt. Men det förtar på intet sätt Hyllie IK:s prestation. 3-2 till grönsvart, där killarna inte tappade sugen trots ett baklängesmål efter 30 sekunder eller så.

 

På lördag skulle vi spela mot Klagshamn i lokal serie. Klagshamn vann stort föregående helg så det gällde att undvika samma virriga start som förra helgen mot LB07, då det släpptes in fem mål. Det var fokus hos samtliga grönsvarta från start. På samma sätt som under fredagen följde killarna till punkt och pricka en matchplan och förutsättningar som gjorts upp på förhand. Efter första halvlek stod det 6-0 till Hyllie IK.

 

Att viss skärpa går förlorad i perioder under resten av matchen är naturligt. Samtidigt spelade Klagshamn upp sig väsentligt. Bra stämning på plan och vid sidan av plan. Vårväder. En utmärkt domare. Då är ungdomsfotboll som bäst. 11-5 slutade matchen.

Dubbla matcher - olika utfall
2021-05-23 21:37

Under söndagen spelade vi två parallella bortamatcher, mot namnkunnigt motstånd, Malmö FF och LB07. I en match gick det bra, i den andra mindre bra. 

 

Det var länge sedan vi spelade mot Malmö FF:s 08:or och det är svårt att på förhand göra sig en föreställning om motståndaren. Det man med säkerhet vet är att man möter ett spelskickligt och bolltryggt lag, som spelar efter principer snarare än kortsiktigt resultat i första hand. För en elitförening som MFF är det helt rätt väg att gå. För alla föreningar borde det vara rätt väg att gå. 

 

Under de första tio minuterna satte vi en hög press och när den fungerar är den svår att spela sig förbi. Det gav bollvinster högt upp i plan och flera möjligheter. 3-0 till Hyllie IK efter första halvlek. 7-1 efter andra halvlek. där en felfri Joakim endast fick släppa en straff förbi sig. Tredje halvlek var ganska händelselös, bortsett från en svettig dubbelräddning av deras målvakt och ett läge där motståndarna hittade in bakom vår backlinje. 7-2 slutade matchen. 

 

Mot LB07 hade pågarna en tuff första halvlek, som satte prägel på resten av tillställningen. Harry Anderberg beskrev spelet som "stressigt" och tyckte att laget låg alldeles för långt ner i utgångsposition. Efter första halvleken låg vi under med 1-5. 

"Andra halvlek började bra, där man verkligen såg att killarna gjorde det vi pratade om i pausen. Men efter ett tag blev det lite virrigt och stressigt igen."

 

Tredje halvlek skedde en uppryckning och slutresultatet kunde hyfsas till. 6-10. Vi tror på en god träningsvecka och tätare defensiv till nästa helg. 

Dramatisk sista kvart
2021-05-16 17:39

I det andra av två möten med Kulladal var stora delarna av startelvorna nya från lördagen. Det blev en ny tuff och tajt match, den här gången på Hyllie IP. 

 

Kulladal visade på större övertygelse, uppbackade av sin fysik, under första halvlek. Det kändes ändå som att de stora möjligheterna för motståndarna uteblev. Vi bad spelarna om att inte spela stressat, som var fallet under första halvlek under lördagen, utan vårda boll. Det föll snarare ut i en viss passivitiet, som vi ledare inte är vana vid att se hos det här laget. I slutet av halvleken kom till sist läget som rättvist gav Kulladal ledningen. 

 

I andra halvlek ville vi trycka upp spelet på ett tydligare sätt, när vi dessutom fick vinden i ryggen. Men det dröjde inte lång tid innan det stod 0-2. Hyllie IK började ändå att jobba sig in i matchen, utan att för den sakens skulle definiera matchbilden. Det kändes som att det krävdes lite mer desperation, som det heter i fotbollsterminologin, och det kom först med ett mål med en tio-femton minuter kvar. 

 

Med reduceringen blev det lite rakare, lite tydligare, lite snabbare spel, med mer vilja att vinna andrabollar. Inom kort kom killarna till nytt läge och kvitteringen var ett faktum. Då återstod två minuter och Hyllie IK gick högt för att få till ett segermål. I det skedet skickades en långboll mot vår plamnhalva och några missförstånd senare så rullade bollen långsamt in i Hyllies mål. 

 

Surt såklart, inte minst för de inblandade. Men sådan är fotboll och sett till den totala matchbilden går det inte att hävda att Kulladals seger var orättvis på något sätt, utan ganska logisk. 

 

Vi led lite av att vi fick avstå Elias, som redan på uppvärmningen kände för stor smärta i foten för att kunna medverka. Möter man så tufft motstånd som Kulladal behöver man tre avbytare. 

 

Med det sagt: Grattis till Kulladal och deras tränare Ernad för en fin insats. Vi ser fram emot nästa möte, i Skåneserien i höst. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 12/6 15:00
5 - 0  
Lör 12/6 14:30
4 - 8  
Ons 9/6 18:30
Sön 6/6 14:00
0 - 0  
Lör 5/6 14:30
2 - 7  
Lör 29/5 14:00
11 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 09/06 13:59 
Hyllie Idrottsklubb, 01/06 17:00 
Hyllie Idrottsklubb, 26/05 18:00 
Hyllie Idrottsklubb, 14/04 16:00 
Hyllie Idrottsklubb, 07/04 14:30 
Hyllie Idrottsklubb, 18/03 12:04 
 
Huvudsponsorer