Träningstider
Välkommen till Hyllie IK U13

Från och med måndagen den 13:e november 2017 gäller följande träningstider:

Måndagar kl 17.00-18.30, Mellanhedens IP 
Onsdagar kl. 17.00-18.30, Mellanhedens IP
Torsdagar kl 19.00-20.00, Djupdalsskolan

Vi samlas vid plan c:a 10 minuter innan och c:a 5 minuter efter träning, det finns under vintern inte tillgång till omklädningsrum undantaget när vi är på Djupadalsskolan.

Mvh
Tränarna
Bra prestation i årspremiären och seger som resultat!
2018-01-29 00:03
Söndagen 28/1 var det dags för årets första match borta mot Arlövs BI. Inför säsongen har vi även bytt spelsystem som steg i utbildning som fotbollsspelare i Hyllie IK. Under året kommer vi att spela 4-3-3 och mot Arlöv var det premiär.

I början känns det lite ovant, men sakta men säkert börjar vi hitta rätt i den nya positionerna och kan börja bygga vårt spel. Arlöv är pigga i början och tar ledningen efter ett fint inlägg. Sedan följer ett mönsteranfall där många rör bollen innan Firas frispelas på 16 meterslinjen och gör inget misstag i avslutet. Ett riktigt fint fotbollsmål! 

Vi hamnar i underläge strax innan paus och där pratar vi om att fortsätta vårt spel och försöka släppa bollen snabbare. I andra halvek är det egentligen bara ett lag som är med i matchen och det dröjer inte länge innan vi kan utjämna, dock i offisideläge men målet blev godkänt. Sedan utnyttjar vi ett misstag i Arlövs uppspel och Jakob blir fri på vänsterkanten och gör inget misstag. 

Fysträningen börjar ge utdelning och Arlöv orkar inte riktigt hänga med medans vi trummar på. Det skapas stora ytor och många chanser, där vi hänger in ytterligare 2 mål från vänsterkanten. 

Det kunde blivit större siffror, men vi tränare är nöjda med bra passningsspel, många spelvändningar och många målchanser som resultat. 

Starkt att vända underläge 2 gånger med premiär för nytt spelsystem på dagordningen. Vi bygger vidare i veckan som kommer.

//Tränarna
Bra prestation av U13 mot Husie IF!
2017-09-17 23:45

Vi hamnar tidigt i underläge 0-2 efter missförstånd i försvarsspelet och en omställning. Trots underläge följer vi spelplanen och försöka bygga vårt passningsspel och hitta ut på kanterna. Vårt tålamod betalar sig och vi börjar skapa många målchanser. Till slut får vi utdelning på en frispark av Arthus. Vi fortsätter att spela bollen och är nära att kvittera, men marginalerna är inte på vår sida. I halvtid pratar vi om att fortsätta att ha rörelse i vårt spel och släppa bollen.

 

Tålamod och disciplin gör att chanser skapas och genom god kommunikation kvitterar vi genom ett vårdat avslut av Braim. Grabbarna är inte nöjda utan fortsätter hålla spelet uppe. Efter en liten svacka i vårt spel, avgör Uno på en fin omställning och sedan kan vi spela av matchen.

 

Starkt att vända underläge med två målen genom att tro på det vi gör. Det lovar gott för framtiden.

 

Stolta tränare!

Bortamatch mot BK Höllviken!
2017-08-27 22:03

Då är seriespelet i full gång och i söndags möte vi BK Höllviken borta. I första halvlek inleder vi med en del svårigheter i vårt anfallsspel. För korta bollinnehav och svåra passningsalternativ när vi kan ställa om leder till att motståndarna har tydligt övertag i bollinnehav.

 

Det finns perioder av fina kombinationer i vårt anfallsspel, men det är återerövringen som leder fram till vårt ledningsmål, signerat Uno. Höllviken kvitterar genom en fin individuell prestation och strax därefter tar de ledningen när vi är lite obekväma i speluppbyggnaden i vår utgångsyta.

 

I andra halvlek vårdar vi bollen mycket bättre och tar över spelet. Vi skapar ett antal chanser baserat på vårt bollinnehav och är mycket duktiga i att vinna bollen högt upp i banan. Trots ett antal mycket klara målchanser är den riktiga effektiviteten inte där idag. Som så ofta släpper vi även in ett mål i sista minuten på en omställning.

 

Fotboll är inte alltid rättvist. Vi skulle ha vänt matchen baserat på de chanser vi skapar, men vi tar med oss en andra halvlek med mycket mer vårdat anfallsspel än vi sett på länge.

 

Vi bygger vidare!

 

//Tränarna 

Hyllie IK - TFF!
2017-06-18 23:33
Resultatmässigt förlorar vi med 5-0 idag mot nuvarande serieledarna! Prestationen idag är dock mer än godkänd. Vi bjuder på 2 mål för att vi försöker spela oss ur situationer som vi har tränat mycket på och när man försöker använda det som vi har tränat på under match, kan man som tränare inte vara annat än nöjd. 

Idag är vi mycket lugnare med bollen och hanterar att få press på bollhållaren på ett helt annat sätt än under tidigare matcher. Vi visar större tålamod med bollen och vi har helt klart har vi tagit nästa utvecklingssteg. Försvarsmässigt får vi också snabbare press på bollhållaren och agerar mer som en enhet.

Bra jobbat idag killar. Vi bygger vidare!

//Olof
BIF-cupen!
2017-05-28 20:09
Fredagen den 26/5 drog U13 till Bjärred för att spela BIF-cupen. Tufft motstånd mötte oss i gruppspelet i form av LB07, Viken och Råå IF. Efter 3 bra matcher, men ändå med förlust som utgång hamnade vi i tröstslutspel och väl där ställdes vi mot Lilla Torg i semifinalen. Frågan var om det fanns någon energi kvar efter ett tufft gruppspel, men den frågan hade killarna svar på de ville mer än Lilla Torg. Först ledning med 1-0 efter ett snyggt anfall, men sedan utjämnade LT innan vi avgjorde strax innan full tid, vinst med 2-1.

I finalen ställdes vi mot Landskrona Bois och då handlade det bara om att kriga och ge allt som killarna hade kvar. Matchen slutade 0-0 efter en riktig kämpainsats och i straffläggningen hade vi den största kylan och den bästa målvakten.

Verkligen starkt jobbat att resa sig efter ett tufft gruppspel, det visar på karaktär. Grattis killar!

Olof & Kjetil
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 19/02 09:52 
Hyllie Idrottsklubb, 16/02 14:44 
Hyllie Idrottsklubb, 10/02 18:03 
Hyllie Idrottsklubb, 10/02 17:47 
Hyllie Idrottsklubb, 01/02 16:30 
 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer