Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till F07-08!

Roligaste fotbollsgänget i stan! 


Vi vill väldigt gärna ha in fler tjejer som vill prova på att spela. Gör en intresseanmälan här: http://www.hyllieik.se/form/?ID=3291 eller ring till någon av oss tränare!
För mer information, hör gärna av er till någon av våra tränare:


Tobias Sjölin 0723 224863

Johan Berntorp 0708-294604

Mikael Kluge 0706-990605Premiär mot Svedala - Bäst när det gäller
2018-04-15 14:49

I förmiddags var det dags för seriepremiär mot Svedala.

Efter endast två träningsmatcher med rejäl obalans i målstatistiken, nya planer och bortsnöade träningar har uppladdningen inte varit optimal. Samtidigt har de träningar vi har haft varit ganska bra, speciellt de sista veckorna.

Luftfuktigheten var hög och det låg en mystisk dimma över Hyllie IP. I omklädningsrummet innan matchen var den till en början lite spänt men det blev mer och mer uppsluppet, samtidigt som vi med hjälp av Carolines peppande fick upp en härlig attityd i laget. Det kändes väldigt bra.

Själv missade jag resterande lagförberedelser inför matchen eftersom jag var tvungen att måtta upp planen. Ingen klagade på mitt jobb och jag var själv ganska nöjd men min prestation. Och det måste Mikael, Caroline och Tobias vara med förberedelserna av laget med. För när matchen blåste igång fanns det inga tveksamheter.

Hyllie IKs F07/F08 stormade fram med hög press, aggressivitet och tuffhet från första minuten. Passningsspelet satt där det skulle och 1-0 var snart ett faktum. Vi skapade chanser och försökte skjuta, men Svedalas målvakt var duktig, riktigt duktig.

På en kontring gjorde Svedala 1-1, attans...

Men spelar man med frenesi, hjärna och vilja kan de ha vilken storspelande målvakt de vill - det räcker inte. Det stod snart både 2-1 och 3-1 med Ella E som sista tjej på bollen.

Alma var het idag, och jag minns speciellt en kontring där Ida spelar upp till anfallare på ett tillslag, Alma spelar ut bollen till höger och fortsätter upp i straffområdet samtidigt som spelaren till höger sätter in den mot Alma igen. Mål! Det är så man ska spela fotboll, underbart av hela laget!

Vi vann alltså med 6-2, 3 mål av Alma, 2 mål av Ella E och ett av Hana M. Nu var det så klart kul att vi vann, men roligast tyckte jag var inställningen och spelet. En riktigt bra prestation av alla som vad med idag.

Kapten idag var Thea.

Nu ser vi emot mot kommande matcher, vi hoppas vi kan hålla nivån för då blir det riktigt roligt!

/Johan

Seriepremiär!
2018-04-10 21:43
Efter den längsta försäsongen i historien med snö, snö och mer snö är det nu äntligen dags för seriepremiär! Tjejerna har längtat, tränarna har längtat, föräldrarna har längtat och hela Hyllie IP har längtat!

Söndagen den 15 April kl 11:15 är det avspark mot Svedala IF på hemmaplan. Välkommen Svedala och alla supportrar till Hyllie! Vi ses på hemmaplan!
Jultider!
2017-12-07 23:48

Ikväll var det riktigt skitväder men det är någonting som händer med en när man kliver innanför grindarna till konstgräset och det enorm fina strålkastarljuset. Fastän blåsten gör att det piskar regn från sidan står man ändå där med ett brett leende på läpparna! När man tittar sig omkring är där dessutom 17 glada tjejer som kämpade på och hade hur roligt som helst!

Med detta sagt är vantar, mössa och underställ numera ett krav :) Det är riktigt svinkallt att vara ute en timme och speciellt understället (både ben och överdel) gör all skillnad.


Vi har sedan gjort upp träningsplanen för julen och vi kör nästa vecka ut. Alltså träning tisdagen den 12e och sista träningen innan uppehåll på torsdagen den 14e.


De som sedan har anmält sig till skånecupen spelar den 28 december - det kommer mer info om detta innan dess!

Vi tar sen ett lite längre uppehåll den här gången så att vi kan koppla av lite från fotbollen och förhoppningsvis undvika de mest kylslagna kvällarna. Sen kör vi igen med första träningen tisdagen den 30 januari!


Vi brukar alltid dela ut en läxa och den här gången blir läxan att studera krönikan över herrfotbolls VM 1994 (https://www.youtube.com/watch?v=NL5q4HnQVNk) samt bronsmatchen i dam VM 2011 (https://www.youtube.com/watch?v=LkmGlPWaUlc)


God Jul och Gott Nytt år önskar vi tränare

Totalt mörker!
2017-11-21 22:31
När vi idag kom till konstgräset fungerade inte ljusen! Vaktmästare osv var på plats men inte något riktigt svar på om det skulle komma igång eller inte. Vi möttes av många plan som gav upp och gav sig hem men våra tjejer ville minsann spela fotboll i mörkret! Sagt och gjort - vi hade en helt strålande träning i princip beckmörker :) Man kan säga att vi övade på att slå blindpassar etc men vi hade mest bara superroligt :)

"Bästa träningen någonsin" - fast efter lite diskussion ändrades det till att träningen där man fick äta chips och bara springa runt (sommaravslutningen) var ändå snäppet bättre.

Det är härlig attityd i gänget! Frågan är aldrig "Varför?" utan alltid "Varför inte?". Fantastisk positivt inställning som är kul en vinterkväll i November :)
Träningstider Vinter!
2017-10-27 07:55
Vecka 45 börjar våra vintertider! Det är inte så stora ändringar utan mest att vi spelar samtliga träningar på konstgräset vilket känns väldigt roligt!

Tis 17.00-18.30 Hyllie IP Konstgräs (3 lag på plan)
Tor 17.00-18.30 Hyllie IP Konstgräs 1/2 Plan.


Sen är det höstlov nästa vecka och vi ställer in träningarna v44. Tisdagen pga mörker och Torsdagen pga många bortresta. Kom ihåg träningen på söndag! Den är 10-1130 och vi kommer att gå igenom futsal regler inför inomhuscuperna samt öva på suldragningar och brassefinter!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 25/09 11:00 
Hyllie Idrottsklubb, 07/09 12:32 
Hyllie Idrottsklubb, 06/09 08:46 
Hyllie Idrottsklubb, 06/08 15:18 
Hyllie Idrottsklubb, 04/08 21:50 
 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer