Välkommen till F07/08!

Roligaste fotbollsgänget i stan!


Vi har ett väldigt roligt gäng tjejer som tycker det är roligt att träffas och spela fotboll. Alla är välkomna att vara med!


Gör en intresseanmälan här eller ring till någon av oss tränare!Kontaktinformation tränare:

  • Mikael Kluge 0706-990605
  • Christian Vardeblom 0793-403540
  • Tobias Sjölin 0723-224863
  • Johan Berntorp 0708-294604

Husie IF - Hyllie IK
2017-09-24 14:17

Dagens match gick av stapeln på Husiegårdens IP och om domaren var tight på tiden förra veckan så kallade han till match sju minuter innan utsatt tid idag. Det ska dock sägas att vi lyckades förhala processen så att när matchen väl kom igång så var klockan nära nog rätt.

Vi hade ganska bra struktur i första halvlek och vi såg starka ut. Redan efter 56 sekunder proklamerade My med entusiastisk optimism att vi skulle vinna matchen och nog såg det bra ut.


Vår backlinje spelade taktiskt rätt och vi kom fram i anfallsvåg på anfallsvåg fast utan att riktigt skapa de där heta målchanserna. Men så till slut höll Alice på att bryta sig loss utan att riktigt göra det, en tå på bollen var allt som behövdes och det stod 1-0. Jag tror vi fick en målgest där också, något vi haft träningsfokus på de senaste två veckorna!


Efter en bra första halvlek såg det väldigt positivt ut, men det är ju det där med fotbollsmatcher. De kan snabbt ändra karaktär. När solen gassade som mest och fotbollsvädret var som bäst spelade vi som om vi hade fokus på någonting annat, stranden kanske? Det blev rörigt samtidigt som Husie utnyttjade det hela och därmed höjde sig ett snäpp. Det stod snart 1-1.


Efter ett tag i andra lyckades vi få ordning på spelet och vi fick åter igen ett par anfall. I ett av dem fick Anna foten på bollen och gjorde 2-1, härligt!

Men säg den glädje som varar för evigt. Husie drev bollen på vänsterkanten ner mot vår kortlinje och över vår kortlinje(!), in på plan igen, pass snett bakåt och mål. 2-2, tjejerna var inte nöjda, inte Christian heller...själv såg jag inte riktigt vad som hände mer än att tjejerna blev passiva i situationen. Spela tills domaren blåser...


Vi har tidigare under säsongen visat på härlig fighting-anda, idag skulle inte bli sämre. Alma tog sig fram mot Husies mål på vänsterkanten och precis som i förra matchen knuffades det friskt. Alma fick en kraftig knuff i ryggen, men denna gången hjälpte det oss. Alma använde briljant kraften från knuffen för ett iskallt avslut mot bortre stolpen. 3-2 var ett faktum! Otroligt förlösande mål, det var väldigt nervöst från sidlinjen idag. Jag skulle lyssnat på My, då hade det varit lite mer avslappnat!


/Johan

Trelleborg FF - Hyllie IK 20170910
2017-09-10 14:18

Det var en blöt och tidig morgon i Trelleborg när vi skulle spela match idag. Vi hoppade över omklädningsrummen innan match eftersom alla redan var klara men detta visade sig senare vara ett tränarmisstag då rutinen nog behövs för att komma igång.


Matchen började i ett furiöst tempo men tyvärr gällde det inte oss utan det var Trelleborg som direkt satte fart och tog tag i taktpinnen. Det tog inte lång tid förrän det stod 0-3 och jag hade varit på plan och burit ut tre av våra spelare med skador. Vi var helt enkelt inte med alls från början! Sen fick Emilia nog och satte in en föredömligt hård men rättvis tackling mot en motståndare och det ändrade matchbilden till vår fördel! Plötsligt hittade vi ett passningsspel och bra löpningar och det var några otroligt ilskna Hyllie tjejer som kämpade något enormt! I halvlek kunde vi bara konstatera att vi inte hade varit med från början men att vi bara skulle köra på som vi slutade första halvlek. Man fick dessutom gärna stå på sig lite mer och ta för sig på plan


Med dessa orden gav sig tjejerna ut igen och det såg riktigt bra ut i andra halvlek. Bra tacklingar, löpningar och pass över hela banan. Sen kom matchens bästa situation: Lina gjorde en kanonbrytning nere i eget straffområde och vi fick upp bollen på mitten. Doris drev bollen och drog isär mittbackarna. Astrid sprang samtidigt i luckan bakom backarna när Doris slog en pass mellan dem och Astrid blev fri med målvakten! Astrid tog tre steg och satte sen ett kliniskt avslut och mål till oss! Otroligt vackert fotbollsmål och rättvist utdelning för oss!


Riktigt bra jobbat idag och bra kämpat!

Succé i Borgeby Cup!
2017-08-12 18:56

Även om vädret var mest optimalt för fiske så funkade det ganska hyfsat för fotboll också skulle det visa sig. Fyra matcher skulle avverkas denna dag med till slut 14 spelare från Hyllie IK 07/08.

Vi hade innan dagens turnering hunnit med en träning på höstsäsongen och det fanns viss oro kring formen, helt obefogat skulle det visa sig.

Symptomatiskt för de tre första matcherna var dominans. Hyllie IK hade bollen och styrde och ställde. Vi som tränare är oerhört glada och stolta över att se vilken utveckling tjejerna tillskansat sig över sommaren. Kul!

Lika mycket som vi dominerade, lika svårt hade vi att få in bollen varför resultatet i de två första matcherna mot Nova Eslöv och Lödde bara slutade med 1-0 segrar. Målskytt i första matchen Sonja och i andra Vera.

I den tredje matchen mot ett av LB07 lagen borde vi fått in minst en boll likt i de två första matcherna men vi fixade det inte. Frustrerande! Samtidigt, har man spelet och skapar chanser så kan man inte göra så mycket mer. Som sagt, vi ska vara nöjda och stolta över insatsen! 0-0

I den sista matchen kom vi inte riktigt igång initialt och motståndarna i LB07  sprang iväg. Andra halvlek startade som den första började. Vad som nu är av intresse är att tjejerna i Hyllie IK visar noll tendens till att ge upp, istället visar de karaktär och knyter näven. Laget spelade upp sig rejält i senare delen av matchen och även om vi fick ett mål mot oss även i denna del av drabbningen kunde vi lätt ha avslutat med att kraftigt ha reducerat LB07s ledning. Det var än en gång skyttet som spökade :). Skotträning i veckan med andra ord!

Det är med stor tillförsikt inför söndagens match mot Klagshamn som vi tränare nu laddar batterierna.

Tack för en härlig dag och fint engagemang från spelare och föräldrar! Ni är helt fantasiska att ha att göra med allihop!


Johan och Tobias

Landslagsuppehåll!
2017-06-22 21:31

Nu har vi haft vårterminens sista träning! 


Alla tjejer fick med sig en läxa hem - se minst en fotbolls match från EM som börjar nu 16 Juli. Sverige spelar sin första match 17e Juli mot Tyskland!


Vi ses sen den 10 Augusti igen och på cup den 12e Augusti (Borgeby cup).


Trevlig sommar!

FC Rosengård - Hyllie IK
2017-05-21 21:16
Alltid härligt att få spela på Malmö IP i strålande sol men sen var det slut med det roliga. En match vi får glömma snabbt där FC Rosengård var minst några nummer för stora. Är det verkligen så stor skillnad? Absolut inte! Vi fick inte ut något av vårt spel och vi kom inte riktigt in i det. Vi tar och glömmer den här matchen och kommer igen!

 
Huvudsponsorer
Kategori 1 Sponsorer
Kategori 2 Sponsorer
Kategori 3 Sponsorer