Välkommen till F07-08!

Roligaste fotbollsgänget i stan!


Vi har ett väldigt roligt gäng tjejer som träffas och spelar fotboll. Alla är välkomna att vara med!


Målet med gruppen är att skapa en långsiktigt hållbar träningsform inklusive fokus på det sociala och allt det positiva det innebär att spela en lagidrott.

Gör en intresseanmälan här eller ring till någon av oss tränare!Kontaktinformation tränare:

  • Mikael Kluge 0706-990605
  • Tobias Sjölin 0723-224863
  • Johan Berntorp 0708-294604

Jultider!
2017-12-07 23:48

Ikväll var det riktigt skitväder men det är någonting som händer med en när man kliver innanför grindarna till konstgräset och det enorm fina strålkastarljuset. Fastän blåsten gör att det piskar regn från sidan står man ändå där med ett brett leende på läpparna! När man tittar sig omkring är där dessutom 17 glada tjejer som kämpade på och hade hur roligt som helst!

Med detta sagt är vantar, mössa och underställ numera ett krav :) Det är riktigt svinkallt att vara ute en timme och speciellt understället (både ben och överdel) gör all skillnad.


Vi har sedan gjort upp träningsplanen för julen och vi kör nästa vecka ut. Alltså träning tisdagen den 12e och sista träningen innan uppehåll på torsdagen den 14e.


De som sedan har anmält sig till skånecupen spelar den 28 december - det kommer mer info om detta innan dess!

Vi tar sen ett lite längre uppehåll den här gången så att vi kan koppla av lite från fotbollen och förhoppningsvis undvika de mest kylslagna kvällarna. Sen kör vi igen med första träningen tisdagen den 30 januari!


Vi brukar alltid dela ut en läxa och den här gången blir läxan att studera krönikan över herrfotbolls VM 1994 (https://www.youtube.com/watch?v=NL5q4HnQVNk) samt bronsmatchen i dam VM 2011 (https://www.youtube.com/watch?v=LkmGlPWaUlc)


God Jul och Gott Nytt år önskar vi tränare

Totalt mörker!
2017-11-21 22:31
När vi idag kom till konstgräset fungerade inte ljusen! Vaktmästare osv var på plats men inte något riktigt svar på om det skulle komma igång eller inte. Vi möttes av många plan som gav upp och gav sig hem men våra tjejer ville minsann spela fotboll i mörkret! Sagt och gjort - vi hade en helt strålande träning i princip beckmörker :) Man kan säga att vi övade på att slå blindpassar etc men vi hade mest bara superroligt :)

"Bästa träningen någonsin" - fast efter lite diskussion ändrades det till att träningen där man fick äta chips och bara springa runt (sommaravslutningen) var ändå snäppet bättre.

Det är härlig attityd i gänget! Frågan är aldrig "Varför?" utan alltid "Varför inte?". Fantastisk positivt inställning som är kul en vinterkväll i November :)
Träningstider Vinter!
2017-10-27 07:55
Vecka 45 börjar våra vintertider! Det är inte så stora ändringar utan mest att vi spelar samtliga träningar på konstgräset vilket känns väldigt roligt!

Tis 17.00-18.30 Hyllie IP Konstgräs (3 lag på plan)
Tor 17.00-18.30 Hyllie IP Konstgräs 1/2 Plan.


Sen är det höstlov nästa vecka och vi ställer in träningarna v44. Tisdagen pga mörker och Torsdagen pga många bortresta. Kom ihåg träningen på söndag! Den är 10-1130 och vi kommer att gå igenom futsal regler inför inomhuscuperna samt öva på suldragningar och brassefinter!
Enligt tidigare info - Ingen träning idag (Tisdag)!
2017-10-24 16:35
Hej!

Som vi skickade ut om i söndags så blir det ingen träning nu idag på Tisdag på grund av mörker. Vi har istället en inomhustid på Söndag mellan 1000-1130 på Glasbruksskolan som det kommer kallelse om senare!

Mvh Tränarna
Husie IF - Hyllie IK
2017-09-24 14:17

Dagens match gick av stapeln på Husiegårdens IP och om domaren var tight på tiden förra veckan så kallade han till match sju minuter innan utsatt tid idag. Det ska dock sägas att vi lyckades förhala processen så att när matchen väl kom igång så var klockan nära nog rätt.

Vi hade ganska bra struktur i första halvlek och vi såg starka ut. Redan efter 56 sekunder proklamerade My med entusiastisk optimism att vi skulle vinna matchen och nog såg det bra ut.


Vår backlinje spelade taktiskt rätt och vi kom fram i anfallsvåg på anfallsvåg fast utan att riktigt skapa de där heta målchanserna. Men så till slut höll Alice på att bryta sig loss utan att riktigt göra det, en tå på bollen var allt som behövdes och det stod 1-0. Jag tror vi fick en målgest där också, något vi haft träningsfokus på de senaste två veckorna!


Efter en bra första halvlek såg det väldigt positivt ut, men det är ju det där med fotbollsmatcher. De kan snabbt ändra karaktär. När solen gassade som mest och fotbollsvädret var som bäst spelade vi som om vi hade fokus på någonting annat, stranden kanske? Det blev rörigt samtidigt som Husie utnyttjade det hela och därmed höjde sig ett snäpp. Det stod snart 1-1.


Efter ett tag i andra lyckades vi få ordning på spelet och vi fick åter igen ett par anfall. I ett av dem fick Anna foten på bollen och gjorde 2-1, härligt!

Men säg den glädje som varar för evigt. Husie drev bollen på vänsterkanten ner mot vår kortlinje och över vår kortlinje(!), in på plan igen, pass snett bakåt och mål. 2-2, tjejerna var inte nöjda, inte Christian heller...själv såg jag inte riktigt vad som hände mer än att tjejerna blev passiva i situationen. Spela tills domaren blåser...


Vi har tidigare under säsongen visat på härlig fighting-anda, idag skulle inte bli sämre. Alma tog sig fram mot Husies mål på vänsterkanten och precis som i förra matchen knuffades det friskt. Alma fick en kraftig knuff i ryggen, men denna gången hjälpte det oss. Alma använde briljant kraften från knuffen för ett iskallt avslut mot bortre stolpen. 3-2 var ett faktum! Otroligt förlösande mål, det var väldigt nervöst från sidlinjen idag. Jag skulle lyssnat på My, då hade det varit lite mer avslappnat!


/Johan

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 19/02 09:52 
Hyllie Idrottsklubb, 16/02 14:44 
Hyllie Idrottsklubb, 10/02 18:03 
Hyllie Idrottsklubb, 10/02 17:47 
Hyllie Idrottsklubb, 01/02 16:30 
 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer