Välkommen till Hyllie IK Dam
Hyllie IK Dam

Hyllie IKs Damlag - Gemenskap - Glädje - Prestation

Vi finns också på FB
https://www.facebook.com/hyllieikdam/

Damlaget 
Tränare: 
Christian Ström
Sven Junghagen
Kim Jörgensen
Provträning damlaget 18 oktober
2017-10-12 18:58
Provträning!
Den 18 oktober kl 20-21:30 så startar vår träningen igen.

Om man är intresserad av att må bra, trivas, ha kul och träna med supertrevliga lagkamrater, samtidigt som man vill prestera och jobba hårt, då är Hyllie IK laget för dig.

Är du intresserad så kan du höra av dig till våra tränare eller vårt kansli.
Berätta gärna lite om,
Vilken position du spelat på?
Vilket lag och vilken division du spelat i?

Christian Ström 0707-631554, christian.strom@icloud.com
Sven Junghagen 070-960 85 75, sven@junghagen.com
Kansliet: 040-16 38 34 kansliet@hyllieik.se
Matchreferat – Fin avslutning på säsongen!
2017-10-02 19:12

I lördags tog vi så en tur till Knutsvallen i Hardeberga för att möta Hardeberga BK/Harlösa IF i säsongens sista omgång. Referatet kommer lite sent, men det beror helt enkelt på jag för en gångs skull valde att lämna min dator på kontoret i Köpenhamn och vara helt ledig en hel helg. Inget verktyg, inget referat! Hursomhelst, vi åker till bortamatch med en rätt dålig insats borta mot Hallands Nation i färskt minne. Vi talade mycket om positiva känslor och att återfå känslan av att vi kan då vi vill. Helt enkelt att avsluta serien på ett snyggt sätt.


Stämningen i truppen var på topp, massor av positiv energi i gruppen inför match, mycket glädje men ändå ett bra fokus. Matchen blåstes så igång kl. 15 på ett väldigt blåsigt Knutsvallen. Vi inledde matchen bra, med fin intensitet i spelet. Massor av fina intentioner och med ett presspel som var ljusår bättre än matchen innan. Man kunde tydligt se direkt från start att tjejerna ville bevisa att de kan prestera på en konkurrensmässig nivå för Div. 3. Vi hade ett rejält initiativ i matchen den första halvtimman, med flera fina halvchanser. Inte riktigt hela vägen till att bli ordentliga farligheter, men ändå. Efter halvtimman kom hemmalaget så in lite mer i matchen. Spelet jämnades ut, men vi behöll ett visst övertag och hemmalaget frölitade sig på snabba omställningar som inte var helt ofarliga. I den 40:e minuten har vi så ett bra anfall där vi fyller på fint med spelare och får ett tryck mot deras mål. Wendla gör ett genombrott och blir fälld strax innanför straffområdeslinjen. Naturligtvis blåste domaren för straff och Kicki klev fram. Utan tvekan och mycket säkert placerade Kicki bollen i mål och vi tog ledningen med 0-1.


Direkt efter målet gjorde hemmalaget en anstormning där vi blev lite stressade en stund, men de fick inte utdelning. Resten av halvleken förlöpte så utan fler noterbara händelser och vi gick till halvtidsvila med en fin känsla och med ledning. Instruktionerna i paus blev av det mer behagliga slaget, små finjusteringar av detaljer, några individuella tips till några enskilda spelare, inget mer. Jo, en hel del beröm också!


Andra halvlek gick igång och nu spelade vi i motvind, vilket påverkade spelet en del. Inte nödvändigtvis negativt, men matchbilden förändrades naturligtvis en del. Hardeberga/Harlösa kunde flytta fram sina positioner en hel del och matchen var väldigt jämn en period. I den 75:e minuten var det så dags igen. En jättefin framspelning från Sofie friställde Jennifer som väldigt kyligt lyfte bollen över målvakten, rundade henne och kunde lugnt följa med bollen in i mål. En riktig delikatess. I detta läget kändes det som att vi hade matchen under kontroll, men hemmalaget ville annorlunda. De ökade intensiteten något och skapade en del halvchanser. I den 85:e minuten trodde vi nog alla att de skulle reducera, då de fick en högkaratisk chans, men Hannah i målet ville annorlunda och gjorde en kanonräddning. Direkt efter det kom vi dock fram där Kicki elegant genom en fin individuell prestation kom fri med målvakten. Inga misstag, kliniskt avslut och 0-3 var ett faktum. En minut innan var vi rädda att det skulle bli 1-2, och nu 0-3 istället. Så kan det gå…


Vi gjorde också ett fjärde måll bara några få minuter senare. Hanna P bröt fram på högerkanten och avsluted med ett kanonskott högt i den bortre burgaveln, men blev avblåst för offside. Initierade källor som stod bra placerade lovar och svär att hon var ordentligt offside, men… Vi ska inte klandra domaren, det är svårt att vara ensam domare, särskilt då det gäller offsidebedömningarna. Det hade bara varit så kul för Hanna att få registreras för målet efter en riktigt tung säsong med mycket skador. Vi trodde att resultatet skulle stå sig matchen ut, men hemmalaget blev tilldelade en straffspark i en situation där deras anfallare bröt igenom och blev lite illa tilltygade i en kollision. Med matchens sista spark så reducerade hemmalaget så till 1-3. Lite synd för Hannah, hon gjorde återigen en riktigt fin match mellan stolparna och det är alltid roligare med en vinst om man dessutom håller nollan.


Vi ska också passa på att ge vissa spelare lite extra beröm, eftersom de gjorde det så himla bra i lördags: Hannah målvakt, Hannah L-P, Vicky, Sofia, Alexandra, Hanna P, Sanna, Jennifer, Nina, Kicki, Wendla, Sofie, Josefine, Amanda, och Sandberg. Vi åkte till bortamatch med 15 spelare, alla fick speltid, och alla gjorde det helt utmärkt!


Säsongen är nu över för oss och vi i tränarstaben vill tacka tjejerna för deras insatser, det är verkligen ett nöje att arbeta med en så härlig trupp. Vi vill också tacka er som troget har följt oss både borta och hemma. Vi tar lite ledigt nu, men kör snart igång igen med träningar, lite träningsmatcher och någon cup innan vi tar jullov. Vi tror starkt på den här truppen inför nästa säsong, då vi ska komma till seriestart ännu mer samspelta och med ännu mer slagkraft!


Over and out, nu dröjer det till nästa matchreferat, så istället kommer jag nog att uppdatera er lite med nyheter från träningar och annat. Vi har världens längsta uppehåll framför oss, men det betyder inte att vi sitter ner och vilar!


Återigen tack för visat intresse under säsongen!

 

Matchreferat Hallands Nation Borta
2017-09-28 12:26
Under onsdag kväll åkte vi till Lund för att spela borta mot Hallands Nation, en match som klämdes in under den sista veckan här, eftersom vi flyttat matchen från i somras. Jag kan redan nu meddela att matchen slutade med förlust för vår del, 2-0. Vad berodde det på? Tja, konstgräsplanen höll inte riktigt bra kvalitet, belysningen var jättedålig, vi hade alltför få matchbollar, den bollen vi spelade med var jättehård, det var kallt i vinden, vi hade glömt vattenflaskorna på Hyllie IP, vi spelade i det vita bortastället med för stora storlekar, grannens katt har sprungit bort och presidenten i det stora landet i väster har ännu inte avgått. Skämt åsido, inte lönt att ta till bortförklaringar. Katten har dessutom kommit tillrätta idag. Hallands Nation var helt enkelt det bättre laget för kvällen, det är den enkla sammanfattningen.

Vi testade en ny formation för dagen, där vi ställde upp med en offensiv uppställning: 3-4-3. Det visade sig väldigt snabbt att tjejerna inte riktigt var vana vid det. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 redan i den första minuten, genom att komma runt på kanten och spela ett lågt inlägg som enkelt spelades in i mål, eftersom Hannah blev överspelad och var helt chanslös. Problemet i det anfallet var att vi inte riktigt kände av rollfördelningen i pressen på bollhållaren i den nya uppställningen vilket gjorde oss sårbara. Efter ett tag kom tjejerna in i taktiken och började kännas mer trygga med uppställningen. Vi hade ett friläge ganska omedelbart efter ledningsmålet, där Melly kom fri med målvakten, men lyckades inte förvalta det, eftersom hon hade press bakifrån av mittbacken och målvakten kom ut fint och täckte av.

Den första halvleken fortsatte med mycket spel på mittplan, och där hemmalaget hade ett visst övertag med ett tryggt och snabbt passningsspel. Det var också hemmalaget som skapade farligheterna. Vi kom runt på kanterna vid några tillfällen, men det resulterade inte i några större farligheter. Resten av halvleken förblev mållös och vi gick till halvtidsvila i underläge 1-0.

Andra halvlek förlöpte ungefär som först halvlek, Hallands Nation hade det bättre presspelet och det bättre passningsspelet. I den 77:e minuten kunde de så göra 2-0 efter att vi gjort ett misstag på mitten av vår egen planhalva och de utnyttjade det effektivt. Matchen slutar 2-0, och det var det.

Vår prestation var inte något vi jublar över, det var många detaljer som inte fungerade. Ingen stack ut ur mängden, utan höll i princip samma nivå. Vi har en del saker att fundera över nu, individuell teknik i såväl försvar som i bollinnehav, och det kollektiva spelet.

På lördag spelar vi sista matchen för den här säsongen i Div 3. Vi spelar borta mot Hardeberga/Harlösa på Knutvallen kl. 15:00.

Matchreferat: Årets sista hemmamatch i Div 3
2017-09-24 14:16
Under lördagen gästades vi av DFK Borgeby 09, som inför denna omgång redan var klara som seriesegrare. De har under säsongen visat en jämn och väldigt hög nivå, där de av 13 matcher har vunnit 12 och spelat en oavgjord. Det enda lag som lyckats bryta deras segertåg var faktiskt vi från Hyllie som spelade oavgjort med dem i juni. Inför matchen var vi därför förberedda på att vi gästades av tuffast möjliga motstånd och var därför ordentligt taggade.

Matchen inleddes i ett högt tempo från gästerna som omedelbart tog tag i händelserna. Vårt agerande var lite oroligt och stressat. Till saken hör att Borgebys spelare är väldigt skickliga, inte bara med boll, utan även i deras presspel. Redan efter 5 minuters spel kunde gästerna ta ledningen med 0-1 på en hörna. Inte mycket att tala om. Hörnan är perfekt slagen, de överbelastade mot Hannah i målet och avslutet blev tämligen enkelt.

Direkt efter målet samlade sig våra tjejer i ring och tog ett snabbt snack innan avsparken. Jag har ingen aning om vad som blev sagt, men det är positivt att se laget ihop och viljan att ta tag i situationen. Efter målet släppte lite av oroligheten och vi började skapa lite lägen framåt. Efter 14 minuter blir Melly frispelad på djupet, petar bollen förbi målvakten och blir kapad i ordets rätta bemärkelse. Naturligtvis blir vi tilldömda en straffspark, och målvakten fick ett gult kort. Bara gult ska tilläggas, så talar vi inte mer om det. Kicki kliver fram till straffpunkten och placerar lugnt och säkert straffsparken till 1-1!

Efter detta var det dags att göra något åt Borgebys dominans i bollinnehav och initiativ. Christian gick i tänkebox en liten stund och kom på en lösning. Borgebys centrala mittfältare, Olivia, hade fullständigt styrt och ställt på det centrala mittfältet och vi var tvungna att neutralisera henne. Sanna fick så det kanske tråkigaste taktiska direktiv en spelare kan få: ”Punktmarkera nr 6. Går hon och köper korv, köper du också en!” Efter denna lilla justering behöll Borgeby initiativet, men tappade en stor del av udden i sitt bollinnehav.

1-1 stod sig halvleken ut och vi gick till halvtidsvila. Även om Borgeby hade den största delen av initiativet kunde vi konstatera att prestationen var klart godkänd under första halvlek.
Andra halvlek så. I princip såg andra halvlek ut som den första. Borgeby hade initiativ, vi fick förlita oss till försvar och omställningar. Vi hade sällan något längre bollinnehav, vilket man som spontan reaktion skulle kunna skylla på oskärpa och söligt spel, men… Borgeby var som sagt väldigt snabba in i press, så vi fick helt enkelt inte den tid med bollen som man vanligtvis får i Div 3.

I den 77:e minuten fick så Borgeby utdelning, återigen på en hörna. Hannah hamnade lite på mellanhand i situationen, vilket var enda gången under matchen där hon inte gjorde ett hundraprocentigt ingripande. Hon gör annars en helt fantastisk match och räddade oss ett antal gånger med kvalificerat målvaktsspel.

Borgeby behåller ledningen till slutsignalen och matchen slutar således med förlust 1-2. Vi kan dock konstatera att det var en s.k. hedersam förlust, tjejerna var inte heller besvikna efter matchen. Snarare märkte vi en känsla av heder, vi stod nämligen upp bra mot ett lag som helt klart är alldeles för bra för Div 3. Båda lagen gjorde en fin kollektiv insats, men några spelare förtjänar lite extra beröm. Hos gästerna utmärkte sig två spelare i ett annars utmärkt kollektiv. Olivia Altheden på det centrala mittfältet är redan nämnd, men också Louise Hayden utmärkte sig positivt från sin mittbacksposition. I Hyllie gjorde alla en enorm arbetsinsats med stolthet och hjärta, men även här vill jag nämna några spelare. Jag har redan berömt Hannah Lindbladh i målet, hon gör en otroligt bra match. Sanna Bärring måste nämnas, den lojalitet hon visar mot uppgiften och laget då får direktiv att punktmarkera en spelare är hedervärd. Till sist måst jag också nämna Sofia Johansson som kanske gör sin bästa match för säsongen som mittback, med ett fokuserat och moget agerande genom hela matchen.

Det här var så vår sista hemmamatch för säsongen. Redan på onsdag spelar vi borta mot Hallands Nation, för att på lördag spela sista omgången borta mot Hardeberga BK/Harlösa IF. Vår säsong är kort, tyvärr alltför kort. Nästa vecka kommer så att summera upp säsongen och inleda planeringen för kommande säsong, som startar igen efter galaxens längsta säsongsuppehåll: Nästan 7 månader!

Vi vill rikta ett tack till er som följt oss på hemmaplan under året och vill passa på att gratulera Borgeby till seriesegern och önska lycka till i Div 2 nästa år!

Matchreferat – Vinst mot Dalby/Genarp på hemmaplan
2017-08-27 13:12

Under lördagen spelade vi så hemmamatch mot Dalby GIF/Genarps IF, ett lag som rätt oförtjänt parkerat i den lägre delen av tabellen. Första halvlek inleddes ovanligt lojt. Trots att uppladdningen inför match kändes fylld av energi så tände vi inte riktigt till, lyckligtvis gjorde inte gästerna det heller, vilket gjorde att matchbilden i matchens inledning blev lite märklig. Trots detta så blixtrade det till lite då och då, och efter 8 minuters spel så gjorde vi 1-0. Nina gjorde en av sina flera fina genombrott längs vänsterkanten och serverade Kicki med ett fint inspel, där Kicki behärskat avslutade utan möjlighet för målvakten att avvärja. Snyggt och prydligt, helt enligt boken.


Gästerna kunde kvittera efter ytterligare 10 minuters spel. I den 18:e minuten drar vi på oss en lite onödig frispark (som jag, med risk för att anklagas för att vara partisk, vill påstå var lite tveksamt utdömd) som resulterar i 1-1. Vi tog dock tag i taktpinnen igen och återtog ledningen redan efter tre minuter. I den 21:a minuten tog vi ledningen med ett mål som först såg ut att vara en ren blåkopia av vårt första mål. Nina gör en framgångsrik räd på vänsterkanten, spelar återigen perfekt in till Kicki som avslutar. Men… Den här gången räddar målvakten men lämnar retur och då dyker Melly upp och placerar bollen enkelt i mål.


Resultatet 2-1 står sig till halvtidsvilan. Vi har under första halvlek gjort några bra prestationer, men helhetsintrycket var att inställningen inte var på plats, att det var alldeles för lojt och att det helt enkelt saknades hjärta på plan. Konsekvensen? Hårtorken på i halvtid, tjejerna fick en välformulerad och emotionell lektion av Christian i vad det betyder att spela fotboll med det organ som säkerställer vår blodcirkulation. Det tog skruv, tjejerna tog åt sig, lyssnade, och kunde absolut förhålla sig till budskapet eftersom de själva upplevde att det var lamt. Inga taktiska förändringar, inget snack om spel, bara attityd. Fint så, vi går in till andra halvlek.


Den andra halvleken bjöd på betydligt mer intensitet än den första. Mer vilja att vinna boll, mer vilja att komma fram i banan med kraft, mer av allt helt enkelt. Den andra halvleken slutar dock mållös. En stor orsak till det är ett fint målvaktsspel i båda lagen. Hannah i vårt mål genom att aktivt delta långt ut för att avvärja gästernas försök i djupled, och gästernas målvakt genom flera riktigt kvalificerade räddningar på linjen. Hon var absolut en av gästernas bästa spelare i matchen.


Ni som läser mina referat regelbundet vet att jag inte vanligtvis lyfter fram enskilda spelare, men den här gången tänker jag ta mig friheten att göra det. Alla i truppen gör en klart godkänd prestation, men ett par spelare sticker ut lite extra. Vicky bidrog med en fantastisk energi som vanligt, men framförallt med ett otroligt arbete offensivt från sin högerbacksposition i andra halvlek. Nina gjorde så sin comeback efter ett låååångt uppehåll och visade klart och tydligt att hon tillför vårt spel något med sin speed och spelförståelse. Kicki, vår kapten, var otroligt viktig i sin centrala mittfältsposition, i både det offensiva och det defensiva spelet. Hon visar också goda ledaregenskaper och sig värdig att bära den regnbågsfärgade armbindeln. Till sist är det två spelare som förtjänar lite extra uppmärksamhet. Vi ”lånade upp” (Det är ju egentligen inte ett ”lån”, vi tillhör ju alla samma klubb, eller hur?) två spelare från vårt fina F15-lag, Sofie och Maja. Båda två debuterade i A-laget i seriespel och gjorde det alldeles utmärkt. De går båda in helt respektlöst och bidrog jättefint till vårt spel. De kommenterade upplevelsen med att det var kul med en utmaning att spela i mycket högre tempo än vad de är vana vid. Det visar på en fantastisk inställning till fotbollen. Det är otroligt spännande med våra duktiga 15-åringar i klubben. Vi har, tillsammans med Magnus som är ansvarig för F15, inlett en princip att tre tjejer från F15 kommer och tränar med A-laget en gång i veckan med ett roterande schema. Det är jättekul att se återväxten och ett bra sätt att sakta slussa in tjejerna i framtida seniorfotboll.


För att vända tillbaka till den övergripande matchbilden och kritiken mot vår första halvlek. Allt var naturligtvis inte skräp. Vi hade flera väldigt goda intentioner i vårt uppbyggnads- och anfallsspel, där vi systematiskt vårdade bollen med ett fint passningsspel framåt i banan. Det fortsatte i andra halvlek, men den halvleken präglades lite mer av kamp och intensitet, snarare än det man vanligtvis kallar för skönspel. Allt som allt är det en godkänd prestation. Vi bygger vidare, vi fick bekräftat vissa tankar, och vissa nya besked om vad vi kan jobba med.


Nästa match spelar vi så borta mot Lunds BOIS söndag 3/9 kl. 16:00 på Gunnesbo Gård. Ta gärna en tur för att heja fram våra tjejer till en tredje raka vinst!

Spelade matcher
Lör 30/9 15:00
1 - 3  
Ons 27/9 19:30
2 - 0  
Lör 23/9 11:30
1 - 2  
Sön 3/9 16:00
1 - 0  
Lör 26/8 11:00
2 - 1  
Lör 19/8 11:30
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 28/09 11:36 
Hyllie Idrottsklubb, 27/09 15:25 
Hyllie Idrottsklubb, 19/09 12:12 
Hyllie Idrottsklubb, 05/09 22:15 
 
Huvudsponsorer
Kategori 1 Sponsorer
Kategori 2 Sponsorer
Kategori 3 Sponsorer