Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkomna till Hyllie IK´s Damlag
Gemenskap - Glädje - Prestation - Ödmjukhet


Klubben och laget där man är intresserad av att må bra, trivas, ha kul och träna med supertrevliga lagkamrater, samtidigt som man vill prestera och jobba hårt och få resultat.

Välkomna till Hyllie IK Damlag!
Referat: Hyllie IK - NK Croatia
Matchreferat Dam: Hyllie IK - NK Croatia
2018-08-12 22:45
Målkalas i omstarten efter sommaruppehållet!

Referat: Hyllie IK - Arlövs BI
Målkalas på Hyllie IP
2018-05-27 11:36

Så var det då dags för hemmamatch i damernas Div 3 sydvästra under lördagen. Arlövs BI kom på besök till ett kokande varmt Hyllie IP. Vi kom till match med en rad mindre bra resultat i bagaget så vi var väldigt taggade på att vända trenden till vår fördel igen.


Matchen inleddes fint från vår sida, spelet var i princip hel förlagt på vår offensiva planhalva fram till det att domaren blåste för en kort vätskepaus mitt i första halvleken. Trycket fortsatte och efter 35 minuters spel fick vi så utdelning då Melly gav oss ledningen med 1-0.


Bara två minuter senare skrevs lite historia på Hyllie IP. 14 år, 3 månader och 9 dagar, där har ni åldern på Hyllie IK:s yngsta målskytt någonsin i tävlingsmatch på seniornivå! Emilia Cindric stormade fram på högerkanten och drog till ett kanonskott i steget och vi ledde med 2-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.


Andra halvlek liknade den första i stora drag. Vi hade initiativet, gästerna fokuserade på att försöka hota med snabba omställningar. Efter 53 minuter var det dags för Nina att göra sitt första för dagen efter ett fantastiskt fint samarbete med Blerta som serverade ett friläge som Nina enkelt förvaltade. Ytterligare två minuter senare gjorde vi 4-0 genom Magda, ännu en av de unga spelarna som kliver fram fint! Två mål på två minuter igen.


Sedan tog det en kvart innan vi fick en ny tvåminutersperiod av mål. Först gjorde Blerta 5-0 efter 68 spelade minuter och två minuter senare blev det 6-0, ett självmål på ett hårt instick från Emilia på högerkanten.


Vi hamnade som sagt i en period av lite mindre bra spel, vilket är oundvikligt, jag har ännu aldrig sett ett lag, oavsett nivå, spela en perfekt match över 90 minuter. Gästerna fick en frispark i den 74:e minuten som sköts i mål till 6-1.


Vi spelar ytterligare cirka en kvart för att sedan för fjärde gången under matchen göra två mål på två minuter. 7-1 kom till på en av Annas otroligt fina hörnor, där Sara mötte perfekt och nickade i mål. Ett klassmål! Nästa mål kom två minuter senare, ett fint skott av Nina på halvdistans som gjorde sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 8-1.

Vi gör en alldeles utmärkt insats. Naturligtvis finns det utrymme för förbättringar, men det var så många saker som fungerade så som vi vill att det ska fungera, både offensivt och defensivt.


Som resultatet antyder så var det en klasskillnad mellan lagen, matchen var i Hyllies ägo större delen av matchen, med undantag för en kortare period i andra halvlek där vi förlorade initiativet. Arlöv hade några chanser där de kom i snabba omställningar men saknade den där sista avgörande skärpan i avsluten.


Nu kör vi en ny träningsvecka och förbereder oss för nästa omgång som spelas lördag den 2/6 borta mot BK Höllviken.

Referat: FC Staffanstorp - Hyllie IK
Förlust i värmen i Staffanstorp
2018-05-21 10:33

I lördags var det dags för bortamatch mot FC Staffanstorp på Staffansvallens konstgräs. Förutsättningarna för match var inte optimala, vi hade 10 spelare på frånvarolistan, vilket löstes med att vi flyttade upp två duktiga tjejer från vår F16-trupp som gjorde jättebra ifrån sig och visade att de utan problem kan spela på seniornivå. Men situationen gjorde att vi var få avbytare och vi var tvungna att spela vissa spelare på lite ovana positioner. Nåväl, så är det tyvärr ibland och så får man bara bita ihop och göra det bästa av situationen.


FC Staffanstorp har ett ungt och spelskickligt lag som bjuder upp till underhållande och trevlig fotboll. Matchen inleddes bra av båda lagen, med flera fina intentioner offensivt och bra organisation defensivt. Efter 18 minuters spel tog hemmalaget ledningen genom ett självmål från vår sida. Målet i sig är inget att säga om, det var ett försök att bryta en situation med öppet mål, så det hade garanterat blivit mål även om vi inte försökt bryta. Våra tjejer lät sig inte nedslås av underläget, utan fortsatte spela i samma stil som innan. Bara ett par minuter efter hemmalagets ledningsmål såg vi ett fantastiskt fint kombinationsspel mellan våra två tjejer från F16 – Olivia och Noemi – och Melly, som resulterade i att Melly kom i ett friläge med målvakten och enkelt kunde avsluta till kvittering. 1-1 efter 22 minuters spel.


Den första halvleken var som helhet en jämn tillställning med bra fotboll från båda lagen. Hemmalaget kunde utöka sin ledning till 2-1 efter cirka 30 minuter, men som helhet kändes det att det var väldigt jämnt. Vi kunde se att ovanan att spela tillsammans och ovanan med vissa positioner ledde till att vi då och då tappade organisationen, särskilt centralt på mittfältet. Hemmalaget utnyttjade det vid ett flertal tillfällen genom uppspel från deras mittback tillika lagkapten som styrde uppspelen väldigt snyggt. Dessutom kunde vi märka att våra tjejer hade svårt att hantera värmen mot slutet av den första halvleken. Med få avbytare att rotera på blir det särskilt tydligt.


Vi gick till pausvila i underläge 2-1. Den viktiga taktiska dispositionen i paus handlade mest om att neutralisera uppspelen centralt från deras duktiga mittback, vilket vi lyckades med i andra halvlek. Problemet (för oss) med Staffanstorp är att de har så pass mycket skicklighet med boll i laget så de hittade nya lösningar efterhand. Vi tappade matchen i andra halvlek. Den väldigt enkla analysen är att vi inte orkade hålla uppe spelet på den nivå som vi kan på grund av värmen. Orsakerna kan man fundera över. Har vi generellt för dålig ork? Kommer vi för dåligt förberedda till match? Var vi för få spelare på bänken? Mot ett lite sämre lag hade kanske prestationen ändå räckt till ett bättre resultat, men Staffanstorp är för bra för att vi inte ska bli straffade.


Hemmalaget gjorde ytterligare två mål under andra halvlek. Vi måste nämna 3-1 som gjordes efter 68 minuter. En otroligt vacker frispark direkt i mål, stenhårt slagen och välplacerad. Matchen slutade så till sist 4-1 till hemmalaget i en match där vi tyvärr inte räckte till helt för att stå upp mot ett duktigt FC Staffanstorp.


Vi slickar såren, går in i en ny t6räningsvecka och välkomnar alla att komma på vår nästa hemmamatch på Hyllie IP. Vi möter Arlövs BI på lördag 26/5 kl 11:30!  

Referat: Hyllie IK - Lunds BOIS
Förlust mot Lunds BOIS på hemmaplan
2018-05-14 15:03

I lördags var det dags för vårt damlag att äntligen få spela säsongens första hemmamatch på Hyllie IPs gräs! Vi gästades av Lunds BOIS, ett motstånd som vi på förhand visste skulle komma med mycket kvalitet.


Matchen inleddes jämnt, utan att något av lagen hade ett markant spelövertag. Tyvärr – utan att gå in på detaljer – så kunde vi efter 7 minuters spel och 20 minuters spel konstatera två baklängesmål där gästerna effektivt tagit tillvara på våra misstag.


Det var en lite konstig känsla att gå till halvtidsvila med ett underläge 0-2 när vår prestation inte som helhet varit sämre än motståndarna. De gjorde helt enkelt färre misstag än vad vi gjorde.


I andra halvlek gick vi ut med en tro på att kunna vända resultatet och tron förstärktes i den 47:e minuten, då Aino sköt in en frispark från bra läge. Efter det hade vi en period då det kändes som att vi kunde vända på steken. Efter 59 minuters spel utökade gästerna ledningen till 1-3 efter ett vackert nickmål. Ett par fina individuella prestationer, såväl inlägg som nick.


Resten av matchen är tyvärr en smula surrealistisk. Vi släpper in ytterligare två bollar efter misstag i för motståndarna väldigt fördelaktiga situationer. Slutresultatet skrevs till 1-5. Rättvist? Lunds BOIS var förtjänta av segern, de är onekligen ett duktigt fotbollslag, men sett till vår övergripande prestation var siffrorna alltför höga.


Men, med det sagt, vi jobbar vidare, stämningen i truppen är god och vi tror på det vi gör! Redan på onsdag är det så dags för nästa hemmamatch. Det är match i slutspelet i damernas DM mot Trelleborgs FF. Matchen spelas på Hyllie IP kl. 19:00, varmt välkomna!

Referat: Östra-Torp Smygehuk FF - Hyllie IK
Skön seger borta mot Östra-Torp Smygehuk!
2018-05-06 20:23

Efter att inte ha kommit upp i den nivå vi önskat under de två första omgångarna av Div 3 Sydvästra, så beslutade vi oss för att göra en liten riktningsförändring. Vi har börjat jobba med lite förändrade utgångspositioner och med en förändrad taktik i vårt defensiva spel. Efter en veckas träning och en match i Malmömästerskapet så var det då dags att se hur tjejerna skulle hantera förändringen i seriespel.


Smygehamns IP bjöd på en strålande sommarsöndag och en fin gräsyta att spela på. Förutsättningarna var jättefina och undertecknad tog sig friheten att ta årets första officiella barfotapromenad i fotbollsgräs denna säsong.


Vi inledde matchen starkt. Tjejerna var verkligen på tå och jobbade väldigt hårt både individuellt och kollektivt. Hemmalaget erbjöds inte särskilt mycket utrymme med boll och spelet var helt förlagt till deras planhalva den första kvarten. Efter 18 minuters spel fick vi utdelning på det hårda arbetet. En bollvinst högt upp i banan nära motståndarmålet, Nina fick läge att skjuta på distans och 0-1 var ett faktum. Vi fortsatte med ett fint spel resten av halvleken och skapade ett antal tillfällen där vi kunnat utöka ledningen. Ett par frilägen, ribbträff, frispark alldeles strax utanför… Bakåt då? Hemmalaget skapade förvisso ett par lägen som främst berodde på att vi tappade våra positioner vid ett fåtal tillfällen. De lägen som uppstod kunde dock Olivia hantera i målet, så vi gick till halvtidsvila i paus.


Några större taktiska dispositioner i paus? Nej. Vi kunde konstatera att tjejerna tagit till sig nya utgångspositioner och ny spelidé på ett väl godkänt sätt. Visst, små brister här och där, men sett i ljuset av att vi jobbat så kort tid så fick vi verkligen ut maximalt tyckte vi.


I andra halvlek gick så hemmalaget ner på en trebackslinje och flyttade upp en tredje forward. Det förändrade matchbilden något. De ökade naturligtvis också sin intensitet för att jaga en kvittering. Eftersom de huvudsakligen spelade långt så hjälper det med en extra target, plus att medvinden i andra halvlek hjälper till i den sortens spel. Matchen står och väger under en period men vi har några fina intentioner med snabba omställningar efter bollvinst. I den 70:e minuten får så Magda boll centralt i banan, ser att Melly vill ta en löpning. Passningen blir perfekt och Melly gör inget misstag i sitt friläge med målvakten. 0-2 till de grönsvarta!


I den 75:e minuten får hemmalaget straffspark som de förvaltar och reducerar till 1-2. Den avslutande kvarten handlade sedan mest om ett hårt kollektivt arbete för att säkra vinsten. Hemmalaget hade ett par vassa hörnor, men slutresultatet blev till sist 1-2 och en skön bortaseger!


Vi fick fina kvittenser idag på att vår ambition att ändra om lite nog var ett bra beslut. Vi kommer att jobba vidare under veckan, putsa på ännu fler detaljer, och vara ännu bättre förberedda till då vi på lördag tar emot Lunds BOIS på Hyllie IP. Ni är alla välkomna för att heja på våra duktiga tjejer!

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 25/09 11:00 
Hyllie Idrottsklubb, 07/09 12:32 
Hyllie Idrottsklubb, 06/09 08:46 
Hyllie Idrottsklubb, 06/08 15:18 
Hyllie Idrottsklubb, 04/08 21:50 
 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer