Hyllie IK - laget som välkomnar dig!
Hyllie IK:s F15 - stans härligaste lag!

Vi gör nu en storsatsning på detta gäng och behöver fler duktiga spelare.

Är ni intresserade hör av er till mig Magnus Karlsson 0723-50 34 52 eller kom ner på en träning.

 

Fantastiskt kul att se att klubbens tjejsatsning nu verkar bära frukt. Hyllie IK har på ett år ökat antalet tjejer med närmare 40% och i denna grupp är vi just nu ca 25 st tjejer, men viljan och känslan är att vi kommer att bli betydligt fler.


Under Kalendern hittar du aktuella tider för matcher och träningar.

Under Nyhetsfliken hittar du sena ändringar samt såklart aktuell info.


Jokerlotteriet v 41
2017-10-15 18:33
Nr 75 såld av Olivia S. Grattis!
Referat Hyllie - Pandora
2017-09-24 12:09
Lördag eftermiddag mulet, ganska varmt samt nästan vindstilla(!) såna var förutsättningarna för matchen i F15 skåneserien. Pandora stod för motståndet och vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match. Vi har blandat och gett lite grann på sistone, men man kan nog skönja en tendens till at vårt spel sakta men säkert har utvecklats till det bättre. 
Domaren blåser igång matchen och vi sätter direkt en hög aggressiv press på Pandora som de har problem att spela sig ur. Spelet förlägger vi till deras planhalva och vi har goda intentioner i vårt spel även om vi emellanåt slarvar i vårt passningsspel. Vi vaskar fram lite hörnor och en del inspel i straffområdet, dock utan att resultera i mål.  Efter dryga kvarten kombinerade Noemi och Emma snyggt på kanten tre, fyra snabba passningar och sen drar Emma till ett kanonskott upp i nättaket, 1-0. Snyggt!
Resten av halvleken fortsätter med att Hyllie dominerar bollinnehav och spel, dock utan att resultera i fler mål. 
Andra halvlek drar igång och vi fortsätter vårt fina och tålmodiga passningsspel. Pandora försöker sticka upp i några snabba omställningar, men vårt försvarsspel är lugnt och stabilt. Då får vi ett omställningsläge. Linnea sprintar sig fri tar emot bollen, tittar upp och avslutar distinkt med ett pressat skott i gaveln, 2-0. Återigen ett fint mål!
Nu flyttar Pandora upp spelet och vaskar fram en frispark i ett farlgt läge. En frsipark som skjuts, högt och välplacerat, men där står Fanny och boxar bort det stenhårda skottet. Riktigt bra räddning!
Vi tar återigen tag i spelet och har ett större tålamod i vårt spel än jag sett tidigare. Vi skapar en hel del nästan-lägen innan vi avgör matchen definitivt. Och som vi gör det. Hörna till Hyllie, ut stegar Amyllia som slår en magisk vänster hårt och skruvat in centralt i straffområdet. Där kommer Magda och sätter till pannan och bollen går spikrakt upp i krysset, 3-0. Ett otroligt vackert fotbollsmål! Publiken jublar och applåderar. Vi spelar av matchen. Den väldigt duktiga domaren sätter pipan i munnen och blåser av matchen.
Förutom de tre fantastiska målen och vårt aggressiva presspel har vi idag ett lugn i vårt passningsspel som visar att vi utvecklas som lag och individer. Detta är något att fortsätta att bygga på. Bra spelat tjejer!
Stort tack till Magnus, Leif och Olivia för  lugn och sansad coaching.
Stort tack till publiken som verkligen var engagerade.
Stort tack till Pandora som bjöd upp till bra spel.
Och återigen högsta betyg till domaren som verkligen gjorde en fantastisk match.   
Hyllie IK Grön - Åkarps IF
2017-09-16 17:11
Jag missade första 10 minuterna av matchen, och tur var kanske det. Då var redan ställningen 2-0 till Åkarp. Vi hade förtvivlat svårt att få kontroll på bollen och få tid att få igång ett lugnt och stabilt passningsspel. Vår rörlighet var inte tillräckligt bra och inte heller vår aggressivitet. Åkarp dominerade matchen och spelet var till stora delar förlagd på vår planhalva. Åkarp pressade oss högt i våra uppspel och hade en viss fördel av medvind, men vi borde ha klarat av det bättre. Vi gjorde inte jobbet tillräckligt bra med att ta löpningar, gå in i dueller och med att pressa deras bollhållare. Varken vi eller motståndarna hade så många solklara mållägen resterande del av första halvlek, förutom i slutet då Sofie lyckade med en löpning på vänsterkanten. Deras försvarare hade lite problem att hänga på, men Sofie stannade upp, la över bollen på högerfoten  och fick iväg ett ett skott mot mål som gick in. I paus tror jag att laget fick en uppläxning av Magnus och Henrik för när andra halvlek började kändes det som ett nytt Hyllielag var på benen. Bra presspel, kontrollerat passningsspel där vi vårdade bollen och inte tjongade iväg, vilket vi gjorde för ofta i första halvlek. Vi rullade runt bollen och fick ett kraftigt spelövertag mot motståndarna. Vi hade ett par riktigt vassa målchanser i början av halvleken men lyckade inte att sätta tvåan. Den kom emellertid lite senare efter en fin lång frispark från Maja som damp ner i straffområdet och som Sofie på något sätt lyckades få förbi deras målvakt. 2-2, skönt. Vi fortsatte att trumma på, vann bollar och genom bra passningsspel tillät vi inte Åkarp att sticka upp. Olivia S fick iväg ett kanonskott från långt håll i riktning mot krysset, men Åkarps målvakt lyckades att mota skottet. Vi hade även en hel del hörnor som med lite flyt kunde resultera i mål. 3-2 kom dock efter ännu ett fint skott av Olivia S från långt håll som gick in. Härligt. Jämn match där Åkarp var bäst i första halvlek, och vi i andra. 
Stort tack till tjejerna, och till Magnus och Henrik för bra coachande. Även tack till en frusen hejarklack som kämpade på.
Vid referatet
Tomas
Hyllie IK vit - Södra Sandby blå
2017-09-10 13:42
Dags igen att ta sig an en mycket bra motståndare. En del sena återbud gjorde att Magnus och Stefan tvingades göra en del förändringar i uppställningen. Vi startade bra och stabilt och lät inte Sandby komma fram med några riktigt heta målchanser. Vi spelade enkelt och kontrollerat och matchen var jämn. Så plötsligt gjorde Sandby ett mycket snabbt inkast på offensiv planhalva där vi inte riktigt hängde med. Fri med Fanny gjorde Sandbytjejen inget misstag och kunde placera bollen otagbart i ena hörnet. Matchen fortsatte med visst spelövertag för motståndarna. Vi fick stundtals igång ett bra passningsspel men vi fick inte mycket tid med boll eftersom Sandby snabbt och ettrigt var på oss. Motståndarna fick några hörnor, och på en av dom gjorde dom sitt andra mål efter en mycket tilltrasslad situation i målområdet. Under resterande delen av halvleken höll vi spelet bra uppe. Vi kämpade till oss en hörna som slogs bra och på den var vi mycket nära att reducera, men målvakten höll tätt. Därefter var det inte många heta chanser för någon av lagen innan domaren blåste för halvtid.
Andra halvlek började vi mycket bra. Vi pressade högt och organiserat och störde Sandby rejält. Efter en lång frispark blev det kalabalik i motståndarnas straffområde. Vi fick iväg ett skott som snöpligt tog i insidan av stolpen ut. Sandby hade fördel av viss medvind i andra halvlek och började ta över mer och mer av spelet. Linnea på topp fick gå ut en period för omplåstring och det påverkade givetvis vår offensiva förmåga. Skönt att hon kunde komma i spel igen i slutet av matchen. Sandby trummade nu på och kunde lite för enkelt göra 0-3 från nära håll. Under resterande del av matchen spelade vi inte tillräckligt bra. Vi blev ofta stillastående och inte spelbara och vi kändes inte bekväma med bollen. Sandbys övertag ökade ytterligare i slutet av matchen, och vårt spel fungerade inte som vi hoppats på. Mål nr 4 och 5 ramlade in efter hand. Slut 0-5. Ser man över hela matchen blev det alltför stora siffror. Ser vi på de sista 20 minuterna kunde siffrorna blivit ännu större. Tur att vi hade Fanny som gjorde många fina räddningar idag. Grattis till Sandby som idag vann välförtjänt. Vi får ta nya tag, komma igen och framöver lyckas spela bra under en hel match.  
Tack tjejer för kämpandet idag.Tack även till Magnus och Stefan för gott coachande och till hejande föräldrar.
Vid referatet
Tomas
Furulunds IK - Hyllie IK vit
2017-09-08 18:23

Bortamatch mot duktiga Furulund. Regnigt, höstlikt och en tungsprungen gräsmatta. Matchen började i högt tempo och Furulund tog inledningsvis hand om taktpinnen. De fick iväg flera skott mot oss, men de som hamnade inom målramen tog Fanny lugnt och behärskat hand om. Motståndarna fick också till ett antal hörnor men vi lyckades att freda målet. Även om Furulund började bäst offensivt var vårt försvarsspel mycket starkt och motståndarna lyckades inte få till stånd några riktigt heta målchanser. Efter hand vände matchbilden. Vi kom mer och mer in i matchen och genom bra passningsspel och intensivt försvarsspel lyckades vi etablera även ett bra offensivt spel. Vi kom fram i flera attacker och efter ett bra skott av Sofie som målvakten lyckades täcka ut fick vi en hörna som slogs mycket bra. Natasha höll sig framme, tog ner bollen och på volley sköt hon ett rappt skott från nära håll otagbart för målvakten. Mycket fin prestation. Matchen fortsatte i högt tempo och med hög kvalitet. Spelet böljade fram och tillbaka och strax före halvtid fick Furulund iväg ett långskott som tyvärr ändrade riktning på en spelare vilket ställde Fanny. 1-1 i paus. I början av andra halvlek fortsatte vi med vårt fina spel. Vi vårdade bollen och slog genomtänkta passningar som utmanade Furulund. Det i kombination med fortsatt starkt försvarsspel ledde till att vi hade ett övertag. Natasha fick iväg ett skott från långt håll som träffade ribbans ovansida. Nära 1-2. Furulund stack emellertid upp med farliga anfall. På ett sådant tillät vi en motståndare att få gott om tid att sikta in sig, och på ett skott från långt håll gjorde Furulund 2-1. Surt. Därefter tog motståndarna över matchen. Vi blev stressade och tjongade ofta iväg bollen och lyckades inte få till ett ordnat passningsspel. Vi kom ofta sent in både på första- och andrabollarna och snart blev 3-1 ett faktum på ett bra skott. Vi slutade emellertid aldrig att kämpa och strida men nu var Furulund inne i en stark period. Innan matchen blåstes av hade motståndarna lyckats göra 4-1 där vi inte var tillräckligt distinkta i vårt straffområde. På det hela taget gjorde vi en bra insats. Furulund är ett starkt lag, men vi lyckades skaka om dom och under en stor del av matchen kunde vi märka en frustration hos motståndarna.

Stort tack till våra duktiga tjejer och till Magnus och Stefan för deras stora engagemang och fint coachande av laget. Även tack till hejarklacken av föräldrar som även de gjorde sitt bästa för att stötta laget.

Vid referatet

Tomas

Spelade matcher
Lör 14/10 13:00
0 - 2  
Sön 8/10 14:00
4 - 0  
Sön 1/10 13:00
0 - 1  
Sön 24/9 14:30
5 - 0  
Lör 23/9 14:30
3 - 0  
Sön 17/9 15:00
2 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hyllie Idrottsklubb, 28/09 11:36 
Hyllie Idrottsklubb, 27/09 15:25 
Hyllie Idrottsklubb, 19/09 12:12 
Hyllie Idrottsklubb, 05/09 22:15 
 
Huvudsponsorer
Kategori 1 Sponsorer
Kategori 2 Sponsorer
Kategori 3 Sponsorer