Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
U19

Helgens genrep!
2016-04-04 11:39

22 spelare har fått speltid i vårt genrep inför seriepremiären. En seger och en förlust i 2 helt olika matcher.

I lördags seger mot Kvarnby med 2-0, i vad som får beskrivas som en arbetsseger. 1:a halvlek lågt bolltempo och dåligt presspel. I andra är vi mycket bättre i återerövringen och det ger snabbt utdelning då Christian utnyttjar att målvakten är felplacerad när vi vinner boll högt upp på plan. Vi har fortsatt problem med bolltempot, men har en ändå en godkänd försvarsinsats. I matchen sista minut gör vi mål på en omställning med kliniskt avslut av Emil. En arbetsseger.

Mot Olympic får vi en lektion i bolltempo. I första halvlek har vi stora problem med både bolltempo och presspel. Efter att ha släppt in 2 mål viker vi ner oss fullständigt och släpper in 7 mål på 20 minuter. Som tränare tänker man hur ska det sluta? Ingen vill få bollen, ingen gör jobbet? Efter ett bra snack i halvtid kavlar vi upp ärmarna och visar mycket bättre attityd, trots detta för vi första målet emot oss. Snabb replik och på mönsteranfall efter kombination Khalid/Gustav GD och instick till Maxwell är vi med i matchprotokollet. Vi spelar enklare och bolltempot ökar. Vi är mer aggressiva i presspelet och närmare bollhållaren. Vi släpper in ytterligare ett mål när vi blir passiva i pressen, men avslutar med ytterligare ett mönsteranfall, inlägg Haydar och snyggt nickmål av Emil. Dock är utan tvekan matchens lirare vår inlånade målvakt, Edvin!!!

Vi tar med oss andra halvlek som slutar 2-2. Vi gör matchens 2 vackraste mål, men frågan är ändå vad som kunde ha hänt om vi var med från början, förlust 9-2.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att allt är möjligt och matchen är inte slut förrän domaren blåser. Kanske Watford vs. Leister i FA-cupen 2013 kan fungera som bevis: