Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F05 (F05/06)

Hyllie IK - Borgeby FK F-05 SvB, 1-2
2018-10-01 11:31

aVädret var på de hårdas sida inför matchen mot Borgeby. Storm och ösregn lite av och till. De tjejer som skulle tränat fick tyvärr hoppa över och fira fredagkväll i stället, och diskussioner gick också om att flytta matchen, men så blev det inte. Fotboll är för roligt för att låta vädret bestämma.

Lagkapten Lisa misskötte sitt jobb genom att förlora slantsinglingen, därmed fick vi två av tre halvlekar i motvind. Man ska aldrig lägga kraft på sådant man inte kan ändra, men detta var en uppenbar skillnad i orkanvindarna. Vi hade redan från början svårt med att få upp bollen på deras planhalva och deras höga press gav dem en del bollvinstet när alternativet "att slå långt" inte fanns. Vi hade av flera anledningar låtit några tjejer få spela på ovana positioner och det gick inte riktigt hem. Motståndarna var bättre än oss i första halvleken och gjorde också 1-0 efter en bollvinst i straffområdet.

I första paus växlade vi tillbaka till mer normala positioner plus att vi fick vinden i ryggen. Skapade snabbt flera bra chanser, fick ett bättre passningsspel, och började spela på det sätt vi kan. Tyvärr lyckades vi inte utnyttja halvleken till att kvittera, utan ställningen i andra paus var fortfarande 0-1.

Och i tredje gick vi verkligen för det. Det var fortfarande svårt att komma fram i vinden men vi var ett helt annat lag än det som pressades tillbaka i första halvleken. Men Borgeby var också bra, och kunde få in sitt andra mål med ca 10 min kvar. Men roligast av allt denna kvällen var att vi inte hängde med huvudena då heller. Istället fick vi snabbt till en reducering när Halima snyggt spelade fram Elin i djupled (om det sedan var Elin eller en borgebyspelare som var sist på bollen vet jag inte. Vi gick all-in för en kvittering också men var aldrig riktigt nära.

Aldrig kul att förlora men en bra laginsats där ingen stack ut vare sig positivt eller negativt. Bör dock nämnas att det verkligen är roligt att se att Alva mer och mer tar för sig i sitt straffområde,  hon gör ytterligare en riktigt fin match. Sedan åkte vi hem och värmde oss....