Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Sen uddamålsförlust
2021-08-18 08:07

I slutet av juni vann vi mot Trelleborgs FF i en ganska målsnål tillställning, med 3-0. I höstens returmöte stod det istället 0-3 efter tio minuter eller så. En så svag inledning av en match blir klart svår att reparera.

Uppladdningen blev förryckt av att det inte dök upp någon domare på utsatt tid. Istället fick vi vänta på att klubben skulle nå och förmå en söndagsledig domare att på kort varsel ta sig till idrottsplatsen. Under den halvtimmen tappades en del fokus. Samma sak gällde såklart för motståndarna, men de verkade ha hanterat det på ett bättre sätt, med tanke på deras skärpa första kvarten jämfört med vår.

Anförda av Abo började ändå en grönsvart jakt. Med energi, briljans och det rätta flytet hann Abo göra ett hattrick innan första halvlek var slut och vi fick därmed en möjlighet att börja med ”0-0” inför andra halvlek. Nu följde en matchbild som var mindre svängig och Hyllie IK kunde få ett visst grepp om händelserna. Det skapades en hel del chanser men det saknades centimeter på vår sida, såväl på friläge som vid ett fint avslut på huvudet vid en hörna. Men killarna kunde ändå gå upp i ledning, genom ytterligare ett mål av Abo. Därefter straffade TFF oss i en speluppbyggnad och kvitterade. Hyllie IK hamnade temporärt på hälarna efter den blå kvitteringen och det tog bara ett par minuter innan det blev 4-5.

Inför den tredje halvleken handlade det alltså på nytt om jakt. Hyllie IK kvitterade så småningom. TFF replikerade och gick upp till 6-5. När Hyllie åter kvitterade så kändes det som att den grönsvarta energin och viljan till slut skulle ge oss segern. Men vårt momentum försvann när vi åter tappade boll i speluppbyggnadsfasen och straffades med ett baklängesmål alldeles i slutet. Då fanns inte tiden kvar för ett nytt kvitteringsförsök.

Det var helt enkelt en sådan där fotbollsvecka där prestationen inte helt korresponderar med utfallet. Det får vi acceptera och istället gnugga vidare med detaljerna, inte minst organisation och förmåga i de defensiva fasta situationerna. Mot TFF blev vi hårt straffade.

Stort tack till TFF:s ledare och spelare för en härlig och svängig fajt. Och naturligtvis till domaren, som avbröt sin ledighet och kastade sig på cykel för att rädda vår match. Ett stort tack till alla föräldrar och spellediga lagkamrater som utgjorde publikstöd. Vi har även fått en skön liten skara supportrar bland killarna från det talangfulla P11-laget. Härliga pågar.

Starten av träningsveckan, i går tisdag i rena höstrusket, har varit väldigt bra. Nu siktar vi på att ta revansch i helgen.