Målvakternas match
2021-05-15 17:02
Hyllie IK efter den första matchen av två mot Kulladal.

Som genrep inför serierna möter vi Kulladal både lördag och söndag, borta respektive hemma. Kulladal har en lika bra trupp som vi har och det är hårdast möjliga sparring.

Under första halvlek på Kulladals IP var det tajt och mycket kamp, där hemmalaget var något spelförande och Hyllie IK spelade något för stressat. Ett sent mål innan halvtid innebar 1-0 till Kulladal.

Vi försökte be våra något väl uppskruvade killar att spela mer metodiskt i andra halvlek. Vårda boll, vila med boll när det behövs och vänta på ytor som dyker upp. Men hemmalaget började bäst även i andra halvlek och kunde gå upp till 2-0. Det blev också startsignalen för ett bättre grönsvart spel, där killarna hittade rätt i positioner och började ta bättre beslut avseende passnings- och löpvägar. På kort tid var det kvitterat, 2-2.

I en sekvens där Hyllie IK lade energi på att ropa efter straff i samband med en hands, tog sig Kulladal upp i ett anfall och kunde på nytt ta ledningen. Det kändes lite onödigt men Hyllie kom tillbaka igen och vände. Slutresultatet blev 6-4 i Hyllies favör.

Minus. Tidvis för stort fokus på motståndare, situationer och domslut (domaren gjorde generellt sett en väldigt bra match). Plus. Bra moral och inställning.

Individuellt kan många spelare lyftas men det var lite speciellt att vår ena målvakt Elliott gjorde flera fina parader i andra halvlek, medan vår andra målvakt, Joakim, som spelade ute i dag, gjorde hattrick. Två på nick och ett långskott, efter prov på balans, styrka och precision.

I morgon söndag är det dags för match nummer 2.