Uddamålsseger
2020-10-04 18:38
4-3 mot Höllviken en regnig eftermiddag.
Och uddamålsförlust

Först 06-serien, där vi tog oss an Höllviken efter två målmässigt starka prestationer de senaste helgerna. Första halvleken påminde om matchen mot Klagshamn, ganska jämnt och tufft fysiskt (men sällan över gränsen från något av lagen). Amir gav Hyllie IK ledningen, Klagshamn replikerade med en väldigt fin omställning, med one touch och rörelse i flera led tills bollen låg i Joakims bortre hörn. Inget att säga om. Dessutom lyckades gästerna trycka in en retur. 1-2 när det var dags för pausvila. Det var mest mittfältet som behövde jobba lite tajtare tillsammans, med tydligare överflytt mot bollsida från yttrarna och bättre kommunikation centralt, så att inte båda på mitten pressade samtidigt.

I andra halvlek satt mittfältsspelet . Hyllie gjorde 3-2 men fick målet bortdömt efter en kollision mellan motståndarna. Avblåst innan mål på grund av huvudskada, sa domaren. Det var bara att acceptera. När Joelle fick en ny chans satt 3-2, även i det officiella målprotokollet. I sista halvleken kändes det som att vi kontrollerade händelserna ganska väl, men ett fint distansskott borrade sig in i bortre, så var det utjämnat. Killarna fortsatte dock att skapa chanser och borde nog satt något eller några. Till slut stoppade dock Arwin in 4-3 och en ny trepoängare kunde föras till protokollet.

Med en match kvar i serien står det klart att Hyllie IK hamnar på andra plats. Enda förlusten kom mot seriesegrande Limhamns FC. Såhär i efterhand känns det lite surt att vi inte kunde fått med oss ett bättre resultat där, men samtidigt har det varit en stark höst.

Så till uddamålsförlusten i 07-serien. Motståndarna Lunds SK började serien starkt men hade tappat lite på slutet, där de bland annat förlorat mot kamraterna i Lilla torg. Rapporten från den matchen innehöll ganska mycket dålig och aggressiv stämning. I första halvlek var det ganska lugnt när det gällde spelarnas humör. Lunds SK kunde ta ledningen utan att egentligen spela bättre. Det var... ganska oorganiserad fotboll överlag.

I andra spelade Hyllie upp sig, kunde kvittera och ta ledning med både 2-1 och 3-1. När det närmade sig andra pausvilan kändes det som att vi hade bra grepp om matchen. Men så fick Lunds SK, helt korrekt, en frispark alldeles utanför vårt straffområde. En frispark på kraft träffade någon av våra spelare och for upp i nättaket.

Med en reducering i ryggen fick Lunds SK energi inför sista. Det stod ändå och vägde, det var chanser åt båda hållen och mycket kamp. Eftersom stämningen på plan och delvis från sidan blivit sämre ringde jag ner klubbchefen. Tyvärr blev det två misstag som fällde oss. En missad passning, rensning, frispelade motståndarna, så var det kvitterat. En frispark som seglade in mot målet och som Elliott plockar ner enkelt sju dagar i veckan smet in på något märkligt sätt, så var det 3-4.

Slutet av matchen präglades av väldigt dålig stämning, med fult språk på plan och till slut en fysisk konflikt. Där och då var det skönt att klubbchefen kunde gå in på plan och mota bort den vuxna person som inte skulle vara där, och sedan ta ett prat med tränare och domare, tills situationen kunde komma under kontroll. Den här typen av händelser är tråkiga och det har varit för mycket av det på senare tid. Hur man kommer tillrätta med det? Ingen aning. Jag vet att klubbledningen diskuterar det.