Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
HIK håller målstilen i 06-serien
2020-09-27 21:05
Söndagens spelare och några lagkamrater som kom för att stötta.
Coacherna fick anledning att oroa sig första fem minuterna. Det var söndag och det var eftermiddag, på ett högst påtagligt sätt. LB07 forsade fram och bet sig fast på vår planhalva. Killarna försökte spela sig ur, vilket vi i första hand önskar, men där och då hade en lite längre boll känts logisk, för att få upp laget. Det blev 0-1 och det blev 0-2. Joelle fick en smäll och gick ut. Brian fick en smäll och gick ut. Det kändes som att LB07:s tämligen överlägsna fysik skulle bli svår att tackla.

Men så lyfte killarna blicken en smula. En kombination ledde till ett läge. Och ett läge till. Till slut låg bollen i det röda målet och det var en högst välkommen reducering av Joelle. Abo fick ett läge, så var det 2-2. Noel smällde in en frispark, pricksäkert och längst marken, från håll, och så hade matchen helt plötsligt vänt. Självförtroendet och energin tog över och nu började killarna att vinna närkamper, spela sig ur pressade situationer med ett större lugn och vägde oftast rätt i valet mellan att utmana och passa.

Hylle IK gick upp till 5-2. LB07 stack emellan med en reducering men när repliken till 6-3 kom direkt via Joelle så kändes det som en uppförsbacke som LB07 skulle få svårt att hantera. Amir satte 7-3 innan andra halvlek var slut.

Tredje halvlek var en transportsträcka. Vi bad killarna att bibehålla energi och skärpa. De jobbade hårt för varandra i defensiven och gav inte många möjligheter för motståndarna. När det blev en sista reducering så var det på en hörna som seglade direkt in. Hyllie IK fick många chanser att gå ifrån ytterligare och utnyttjade två av dem. Slutresultatet blev 9-4 till grönsvart.

Plus till backlinjen med Noel, Simon, Arman och Basharmal, som agerade tryggt, resolut och fantasifullt under stora delar av matchen. Plus till Brian och Joelle, vars fysik och vilja betyder oerhört mycket mot de ett år äldre motståndarna. Ja, egentligen plus till alla för ett uppoffrande jobb. Inom loppet av fem minuter i tredje halvlek kom Arwin, Harry och Vincent K springande mot bänken med håll. Gott så.