Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Övertygande tredje halvlek
2020-09-19 13:27
Killarna tackar åskådarna efter en fin höstkväll på Hyllie IP.
Ny fredagsmatch vankades åter på Hyllie IP och den här gången var det Ystads IF som var på besök i 06-serien. Killarna brukar vara lite trögstartade men så var det inte den här gången. Ett tidigt mål av Joelle gav en fin start och tempot bibehölls och ledde till 2-0. Alldeles i slutet av första halvlek bedömde domaren att en boll som flipperstudsade i vårt straffområde och till slut hamnade hos Joakim var en bakåtpassning. Den indirekta frisparken förvaltade Ystad väl och fick i nät trots att vi hade nio man på mållinjen.

Men det var överlag en bra känsla i första pausvilan. Vi fick korrigera lite i sättet vi pressade och det ledde till att vi efterhand fick bra grepp om händelserna i andra. Trots att vi missade några riktigt heta chanser så gick vi fram till 4-1. I andra pausvilan påminde vi mest om att fortsätta att göra jobbet och inte slappna av, eftersom det är svårt att hitta rytmen igen. Matchen mot LB07 i A-serien i våras, när vi ledde med 6-0 men gav dem visst hopp i tredje halvlek, togs upp som exempel.

I sista halvlek lossnade mycket i det offensiva spelet. Killarna öste på i ett furiöst tempo och det uppstod målchans på målchans. En del satt i nät, en del inte. När det var slut hade Hyllie IK gjort tio mål. Med så offensivt spel blottar man sig klart lite bakåt och Ystad fick in ett par bollar. Slutresultat 10-3. Amir var riktigt het och satte hälften av målen, ofta till följd av bra speluppbyggnad och en fin sista passning.

Ystads IF spelade tidvis väldigt bra fotboll men ikväll var de grönsvarta på sitt bästa humör. Motståndarna var även sportsliga rakt igenom, i spel och uppträdande. När Simon fick hjälpas ut efter en smäll kom deras spelare fram och undrade hur det var med honom. Bara en sådan sak. Det värmer hjärtat, i synnerhet när fotbollen omgärdas av så mycket tråkigt beteende numera, både på och utanför plan.