Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Bra start I 06-serien
2020-08-22 09:12
Förra helgens seriepremiär mot Rydsgård/ Skivarp blev ungefär som vi trodde. Utan träningsmatcher under sommaren, vi hade planerat cup i Ystad som genrep, såg det lite rostigt ut i början. Killarna behövde också lite tid att acklimatisera sig till motståndarnas fysik. Efter ett tidigt underläge började vi hitta rätt i positionerna och skapade många bra lägen genom omställningar. Efter 3-1 var det egentligen inget som tydde på att vi skulle tappa matchen. Ställningen var 7-3 med sex-sju minuter kvar. Då åkte vi på en utvisning och de åtta som var kvar kanske inte kröp ihop och krigade så mycket som de skulle ha gjort om det varit en uddamålsledning. Två sena mål till motståndarna innebar 7-5 till Hyllie IK vid slutsignalen.

När vi summerade matchen var vi till stora delar tillfreds med insatsen, men det fanns mer att önska i samarbetet mellan mittfält, främst centralt, och backlinjen. Det tog vi med oss till bortamatchen mot Trelleborgs FF, som vi anade skulle bli snäppet tuffare. TFF var också ett - för våra killar - storväxt gäng. Det märktes att många tvekade att gå in i närkamp, framför allt i första halvlek. Samtidigt var det tajtare i defensiven, där lagdelarna höll ihop och där vi snabbt kom i rätt positioner vid överflytt till bollsida.

En tidig straff till oss förvaltades fint av Abu. Den 1-0-ledningen fick vi inte vila i särskilt länge, eftersom TFF fick en straff en minut senare. Helt korrekt dömd och utan chans för Joakim i elvamannamålet. Ett par fina mål genom omställningslägen innebar att vi kunde gå upp till 3-1. Därefter fick vi jobba hårt under en tiominutersperiod (andra halvlek) där vi hamnade lågt, där TFF tvingade oss ner i plan genom väldigt fint och bollhållande spel.
När det tajta och gedigna försvarsarbetet inte gav lägen för motståndarna så ebbade deras entusiasm successivt ut. Vi åt oss åter in i matchen och det såg stabilt ut. I slutet av andra fick Brian gult kort och visades ut fem minuter. Orsaken var att han jagade en boll, inte hann riktigt ifatt och sparkade ut bollen över sidlinjen. Det var tydligen en förseelse, enligt domaren. Tur att han aldrig dömt Jonas Wirmola, som lär ha sagt att motståndarna inte kan göra mål om bollen är på läktaren. Men vi skapade två riktigt bra läge, en man kort, medan TFF inte skapade någonting.

När vi i tredje halvlek gjorde 4-1, vackert genom Elias, som följt med upp på högerkanten och förvaltade Joelles passning, så var det klart. Vi skapade fler lägen, motståndarna få, i princip inga.
Först i 72:a minuten lyckades TFF göra ett spelmål och reducera. Slutresultat 4-2 till grönsvart, där vi i slutet även åkte på en andra femminutersutvisning (Abu, helt korrekt av domaren).
Övriga målskyttar: Brian, efter en vacker och påpasslig nicklobb, Amir, genom ett distinkt avslut.
Anders Svensson analyserade från "läktaren" och tog några bilder, som visade på att vi har för stort glapp mellan backlinje, eller delar av backlinje, och mittfält i det offensiva spelet. Det får vi arbeta med under kommande vecka.

Vi har för övrigt en väldigt bra träningsvecka bakom oss, med i princip samtliga närvarande tis, ons, tors. Nästa vecka går vi över till fyra träningsdagar, med fys på måndagar. Daniel kör crossfit på måndag, sedan tar Magnus över och kör fys hela hösten. Info kommer. I morgon, söndag, är det match mot LB07 i 07-serie. Ser fram emot det. Vi har 26 killar som presterar väldigt väl och utvecklas tydligt just nu.