Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hyllie IK
U14

Höstens första seger efter många bra prestationer!
2018-08-26 21:35

I höstseriens andra omgång ställdes vi mot Staffanstorp Uniteds andralag. Förutsättningar var inte de bästa då vi saknade ett antal spelare p g a avstängning. Vi lyckades få ihop till en 9-mannatrupp tack vare Yossef K och Staffanstorp som lånade ut en målvakt.

 

I första halvlek har lite problem att anpassa oss till den nya spelformen och är lite för direkta i vårt anfallsspel. Vi ställer helt enkelt om för snabbt för att få med tillräckligt många spelare i anfallen. Trots detta skapar vi ett antal bra målchanser, når vi låser fast spelet på offensiv planhalva. Mycket löpningar, men vi skapar ändå inte de helt klara målchanserna i första halvlek. Flera bra skottförsök utanför 16 meter.

 

I andra halvlek lossnar det dock. Efter bra presspel på offensiv planhalva kan vi friställa Albin som gör 1-0. Fem minuter senare gör vi 2-0 genom Arthus, som gör den franska skruven på ett långskott och bollen dyker ner över målvakten. Vi har flera mycket bra omställningar i andra halvlek och på en av dessa träffar Lucas ribban och många menar att bollen var inne, men fortfarande 2-0.

 

I tredje halvlek är det jobbigt. 4 spelare spelade match med U15 i lördags, vilket börjar ta ut sin rätt. Stor eloge till laget som dels arbetar för varandra och dels lyssnar på de taktiska direktiven från tränarna. Vi är kloka i tredje halvlek. Vi vårdar bollen och anfaller i rätt lägen. När omställningen inte kan bli till en målchans tar vi spelet ner till hörnflaggan så långt från vårt eget mål som möjligt. Tyvärr gör vi inget ytterligare mål i tredje halvlek trots chanser, men vad som kanske är viktigare så släpper vi inte in något heller och vi kan skriva slutresultatet till vinst med 2-0.

 

En taktisk seger, men framför allt en lagseger där alla jobbade för varandra. Sist men inte minst tack Staffanstorp för lånet av målvakt.

 

Vi bygger vidare!

 

//Tränarna  

 

 

 
Huvudsponsorer
Guldsponsorer
Silversponsorer
BronsSponsorer