Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Fina prestationer i BIF-cupen!
2018-05-14 10:48
I fredags var det dags för BIF-cupen igen, en mycket välorganiserad turnering på Borgeby IP. I gruppspelet väntade svåra motståndare och i första matchen ställdes vi mot Fortuna FF som vi slog på straffar i finalen i Eskilscupen. En jämn match med mycket bra presspel. När det är fem minuter kvar får vi straff efter att Uno rivs ner efter en bra omställning. Tyvärr förvaltar vi inte möjligheten och matchen slutar 0-0, men sammantaget en gedigen prestation. Värt att notera att Fortuna åter igen inte vill tacka för matchen!

I nästa omgång ställs vi mot värdklubben Bjärreds IF som ställer upp med 2 blandade lag. Efter en jämn inledning tar Bjärred ledningen på indirekt frispark i straffområdet och strax därefter släpper vi in ytterligare ett mål på en omställning. Nu faller vi ihop lite som lag och tappar fokus i vårt försvarsspel och som resultat släpper i vi ett par mål till. Matchen slutar 5-0.

I sista gruppspelsmatchen ställs vi mot Ystad IF/FF. Vi tar genast tag i taktpinnen och skapar många målchanser, bl a missar vi öppet mål på ett friläge. Som så många gånger händer det som inte får hända, strax innan paus släpper vi in ett mål på en omställning istället. Killar ger dock inte upp. Vi inleder andra halvlek med en boll i stolpen och någon minut senare gör vi ett fint frisparksmål. Vi fortsätter att trycka på och till slut och med minsta möjliga marginal får vi in ledningsmålet på nick efter en hörna. Vi vinner till slut med 2-1 för att vi aldrig slutar att försöka. 

Vi blir 3:a i gruppen, men som turneringens bästa 3:a går vi till kvartsfinal i A-slutspelet. Där ställs vi mot en riktigt tuff motståndare FC Trelleborg. Vi gör en kanoninsats mot Trelleborg. Vi släpper in 2 mål på inlägg mot bortre stolpen i första halvlek, men är annars är vi riktigt kompakta i försvarsspelet. Samtidigt skapar vi själva ett antal bra möjligheter och en borde blivit mål också. I andra halvlek pratar vi om hur vi ska försvara ytan vid bottre stolpen och vi släpper heller inte in fler mål i matchen. Dock räcker inte orken till för att skapa så mycket mer framåt i matchen. Vi förlorar med 2-0 mot FC Trelleborg som sedan står som slutsegrare i hela turnering. En riktigt fin prestation av killarna.

Cupen avslutas sedan med en placeringsmatch där vi ställs mot serierivalen Trollenäs. Vi tar ett tydligt grepp om matchen och skapar chans på chans. Vi tar också ledningen med 1-0 efter fint anfall och Trollenäs har svårt att komma upp på offensiv planhalva. Vi fortsätter att skapa chanser och här borde vi avgjort matchen. Trollenäs spelar på sin stora anfallare och söker den långe bollen nästa så fort de har chansen. De lyckas till slut hitta anfallaren 2 gånger och i halvtid ligger vi under med 2-1. I andra halvlek tappar vi lite intensitet i början och släpper in en mål på en omställning ett på hörna. Sedan tar vi tag i spelet igen och börjar återskapa chanser. När det är c:a 4 minuter kvar får vi återigen straff som vi även denna gång bränner och matchen slutar 1-4. Starkt att vi återigen tar över spelet i matchen.

När vi summerar cupen är det otroligt många fina prestationer att ta med sig hem och vi kan se tillbaka på en mycket väl genomförd turnering. Vi arbetar vidare på hur vi ska fatta beslut i de numerära överlägen som vi visat att vi är duktiga på att skapa, så kommer vi att få ändå fler match med oss.

Vi bygger vidare!
Tränarna
 
Huvudsponsorer
Guld sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer