Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hyllie IK
P06

Försäsongsmatchandet fortsätter för U13, denna gången i Team Sportia Cup och Vinslövscupen
2019-08-12 20:30
Lördag morgon och återigen dags att jobba vidare med försäsongsmatchandet för U13 killarna...

Vi startade med 2 lag i Team Sportia Cup som spelas på fina Naturskogens IP i Ystad och planerna var i riktigt fin klass och dessutom naturgräs som fotboll skall spelas på!
Tidig morgon, men både spelare och föräldrar verkade ha vaknat, så det var skönt, några som tog fel på tiden och sådant kan ju hända.....
Oavsett så började HIK Grön det tidiga morgonpasset och ställdes mot Eslövs BK.
En match som di gröne kontrollerade fint och trots det tidiga morgonpasset med några försovningar kunde spela hem med 5-1.

Match 2 blev mot Åkarps IF, ett fint spelövertag från HIK, men bollen ville inte in helt enkelt, inte ens på en tilldömd straff, vilket givetvis är oerhört tråkigt, men så är ju fotbollen, det vet vi.
Trots ett bra övertag från HIK så lyckades Åkarp ta ledningen med 1-0 och vinna matchen med detta resultat, trots att HIK kämpade på för kvittering....
Bollen är ju rund och hmmm, inte kanske helt rättvist, men så är ju fotbollen.

Match 3 spelades mot Bjärreds IF, en match som kunde avgöra om vi skulle vidare till A eller B slutspel.
Urladdning för HIK och det blev en målkavalkad utan dess like, hela 10-2 till HIK och trots förlusten mot Åkarp så vinner HIK gruppen på målskillnad.
Många fina kombinationer i denna matchen gjorde att killarna var vidare i A-Slutspel, riktigt grymt!

Väl i 1/4 finalen så står vännerna i TFF redo för en match och det första våra killar frågar: har de 2 lag med sig?!? Nej, det är avbytarbänken, men det är ju 18 spelare, de kommer ju att ha hur mycket energi som helst.
Svar och fråga från våra tränare: hade ni velat vara 18 spelare? Nej, absolut inte, då får vi inte spela så mycket...
Den diskussionen var avklarad snabbt.
Dags för match och TFF öppnar väl matchen bäst och vi får 2 tidiga baklängesmål. Bra inställning av killarna och alla krigar verkligen på.
En fin kombination och lite stökigt i straffområdet hos TFF öppnade upp för ett distinkt mål från HIK, 2-1, riktigt snyggt!
Vi var tvungna att kvittera och krigar på rejält, kommer fria mot MV och skapar kaos i straffområdet vilket resulterade att en av våra spelare blir nerdragen i straffområdet.
Domaren pekar på straffpunkten och yes, nu skall vi kvittera tänkte vi andra.
Väl slagen straff, men NEJ, bollen ville inte in denna gången heller.....
Fortsatt 2-1 in i 2:a och HIK tar över mer och mer av matchen och pressar TFF rätt så hårt och sätter deras MV i arbete, men tyvärr bollen var inte på vår sida idag och matchen kunde stängas till vinst för TFF med 2-1 och dagens turnering var slut för HIK Grön.

Grym insats av killarna och de visar en härlig kämpaglöd på plan, grymt jobbat Boys!

HIK Svart var vårt andra lag i turneringen och inledde sin första match mot IFK Ystad, storväxta spelare mot våra små/medel killar, men det gick an ändå.
Många fina kombinationer i spelet gjorde att HIK kunde ta ledningen med 1-0 och hålla undan.
Matchen spelades vidare och jämn kamp på båda hållen, när det gått 19.33 min så lyckas IFK kvittera till 1-1, men domaren: Vi spelar bara i 18 min...., oj mitt fel, men målet döms till IFK ändå.
Suck, så är det och bara till att bita ihop och kriga vidare....
I 2:a lyckas HIK dra upp tempot lite till och spelar till sig ett resultat på 2-1 och där slutar matchen.

Match 2 och dags att spela mot Veberöd som vi mött vid några tidigare tillfällen, ett duktigt lag som försöker spela boll, härligt. 2 bra lag och en tight och jämn match, men idag drog återigen HIK det längsta strået och kunde hålla undan Veberöd i både defensiven och offensiven och kunde stänga matchen till 3-1.

Match 3 och IFK Simrishamn stod för motståndet, ja, vad skall man säga, fina kombinationer och snabbt spel gjorde att HIK tar ledningen och utökar denna också och kunde lugnt och sansat stänga matchen med vinst till 5-0.
Gruppsegrare och vidare till A-slutspel!

Där trodde killarna att de redan var i final, men de missade ett steg, seminfinalen skulle ju först spelas av....
YIF FF, hemmalag uppstärkt med några killar från P05 stod redo att ta sig an HIK.
Lite storleksskillnad på spelarna... (se bilderna)…. och mycket fysik och istället för att spela spelet fotboll blev det spelet sparka fotboll... 
MYCKET boll i luften och höga bollar, utspark från MV till MV, nja, inte riktigt underhållande och stimulerande fotboll, men tillräckligt effektiv för att YIF skulle ta ledningen med 1-0 och HIK fick spela sig fram och kom fram rejält i banan.
Efter en del fina kombinationer, men missade chanser kunde till slut HIK kvittera ut till 1-1 och matchen levde vidare.
Halvlek och YIF får till en boll över vår backlinje som tyvärr stod för högt och YIF´s FW lyckade gå förbi vår mittback och kunde lugnt och sansat trycka till 2-1.
Efter det blev det oerhörd hård press på YIF´s MV och ett rejält jagande för att kvittera ut, men trots fina kombinationer ville inte bollen in idag och YIF gick segrandes ur denna strid med vinst 2-1 och HIK Svart var också ute ur turneringen.
Ja, tack för detta året Team Sportia Cup och vi ses förhoppningsvis nästa år, en läxa att ta med sig till nästa omgång av kommande cuper...

Trots detta, riktigt grymt Jobbat av HIK Killarna och det känns som om de börjar komma in mer och mer i detta och känns mer och mer redo inför seriepremiären kommande helg, men som sagt, man tar inte ut någon seger i förskott....

Söndag morgon, samling i Vinslöv kl. 08.15 för spel i Vinslövs Fritidscenter Cup, dags att vakna tidigt och många som sov i bilarna på väg uppåt....
Vid ankomst, WOW VILKA GRÄSPLANER!!! Ystad dagen innan med fantastiska planer och nu plötsligt i Vinslöv?!? Vad håller Malmö Stad på med, åk runt och kolla hur planerna sköts på andra områden. VÄRLDSKLASS!!!!!
Jaja, killarna stod redo för att möta IFÖ Bromölla, eller var vi redo eller vi som fortfarande?!?
Nja, vi var väl halvredo för uppgiften.
Domaren blåser igång matchen och IFÖ sätter en aggressiv press utan dess like, vi blev nog lite chockade och fick tyvärr ett baklängesmål redan i 1:a minuten.
Usch, det blev ett rejält uppvaknande och killarna ruskades om något.
Efter mycket om och men kunde HIK kvittera till 1-1 och matchen levde vidare.
Många missade målchanser igen och press på IFÖ, men som sagt, bollen ville inte in, istället kunde IFÖ spela till sig 2-1 och luften går ur oss igen, men vi försöker resa oss och pressar på.
EN SOLKLAR målchans, IFÖ´s målvakt bortspelad och öppet mål och vi skjuter, men fel fot och för löst tillslag gjorde att deras backar kunde rensa undan bollen.
Ja, det var slut och IFÖ vinner matchen med 2-1...
Ett resultat som förföljde oss under hela denna dagen och gjorde att vi inte gick vidare till A-slutspel, trots att vi spelade igenom turneringen med 19-3 i målskillnad.
Resten av matcherna vanns, men det hjälpte inte då de andra grupperna landade in på oavgjorda resultat och målskillnader, tyvärr fick vi se oss utslagna ur A-slutspel och gick vidare till B-slutspel.
Först mot Höör som krigade på och ville vinna matchen lika mycket som oss, med idag var HIK det starkare laget och vann matchen med 2-0 och var vidare i B final.
En final där troligen luften gått ur motståndarna från WMA och HIK var supertaggade till att vinna matchen och det gjorde man med bekväma 8-0.
Ja, lite tråkigt att morgonmatchen ställde till det så oerhört mycket för oss då vi tycker att killarna förtjänar att gå till A-slutspel, men så är fotbollen, man måste vara med från start, man har endast 2*15 min på sig i denna turneringen att göra jobbet och då måste alla accelerera från start, inget annat fungerar.
En lärdom och vi tror att killarna lärde sig något av detta.

Oavsett så är vi ledare mycket stolta över killarnas prestationer, kan vara lite okoncentrerat och lite fjantigt emellanåt, men de kan när det väl gäller.

Från oss ledare till er spelare: STORT TACK FÖR EN GRYM INSATS DENNA HELGEN!!!

Nu är vi uppvärmda inför seriestarten som drar igång redan på Fredag kväll mot Lilla Torg!

Kom igen nu Boys, nu kör vi på!

Gemenskap-Glädje-Stolthet-Prestation
Forza HIK
👊💚

Nyhetsarkiv
Sommaruppehåll för U132019-06-20 19:58
Vilken Fotbollssöndag!2018-06-10 21:50
Årets största Cuphelg2018-05-13 21:15
Hyllie Camp 20182018-04-09 17:49
 
Huvudsponsorer
Guldsponsorer
Silversponsorer
BronsSponsorer