Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hyllie IK
U13

U13 Representerar Hyllie IK i GIF Nikes 13 års turnering
2019-06-29 00:06
13 International Football Tournament 2019,
Det är namnet för den anrika inbjudningsturneringen som går av stapeln varje år för 13 åringar, även tidigare kallat SM för 13 åringar.

Detta året bjöds Hyllie IK´s U13 killar in och fick chans att representera föreningen i en fartfylld turnering med mycket bra motstånd.
Några av de bättre lagen saknades i turneringen, men motståndet i form av Halmstad, Boo, Lidingö, GIF Nike, Borstahusen, etc var ett underhållande motstånd för killarna i HIK.

Varje match var en tight match, bortsett från resultaten i vissa matcher.
Kvalitén i varje motståndare och match var på en riktigt underhållande nivå.

HIK ställde upp med 14 killar som detta året fick äran att representera Hyllie IK.
Spel i 5 dagar, 8 matcher totalt och 400 spelade minuter, det är summeringen från veckan som gått.

Måndag kväll mot BOO från Sthlm, där HIK öppnar matchen och har bra grepp de första 15 min, men därefter gick ner på sparlåga, fick inte spelet till att klaffa och en del baklängesmål med tight mellanrum gjorde att vi tyvärr gick ner oss.

Hem och slicka såren för att möta IFK Lidingö på Tisdagen (FM). Ett rejält motstånd här också, vi får 3 snabba mål baklänges, men trots ett 0-3 underläge slutar inte grabbarna att kämpa på och kommer tillbaka till 3-3, frustration hos både motståndare och även oss om vem som skulle göra nästa mål, denna gången blev det Lidingö, men HIK hakade på direkt igen, 4-4!
Tyvärr kroknar vi till och förlorar matchen med 6-4, MEN, vilken insats och kämpaglöd hos killarna. Det är en fin inställning.

På kvällen fick vi spela mot Sölvesborg och de var nog lika slitna som vi var, men HIK blev det starkare laget i en välspelad och disciplinerad match.
Vinst 6-1 till di gröne!!

På Onsdagen var det återigen dags för di Gröne, första matchen mot våra vänner i Borstahusen, ett roligt lag att spela mot och som verkligen försöker spela fin fotboll.
En match som stod och vägde länge och 2 bra lag som möter varandra, riktigt spännande match. Frispark till HIK och 1-0 genom en fint slagen frispark.
Jämn och fin match som stängdes med 2-0 till HIK denna gång.
På kvällen var det återigen dags, denna gång mot Jarlaberg från Stockholm (Nacka) och både JB och HIK tävlade om att vinna gruppen som var omgjord då båda hade varsin vinst, men JB hade fördel på målskillnaden.
Tuff match för killarna och lite smårörigt på plan, innebar att JB kunde ta ledningen och som mest utökade till 3-1, HIK tryckte på och fick mål och gick upp till 3-2, men det var också slutresultatet. Rejält tryck på JB´s mål, men bollen ville inte in☹️
2:a slutade vi i gruppen.

Torsdagen var det återigen dags, B-slutspel och denna gången mot vännerna i GIF Nike.
Nike och HIK har spelat många matcher mot varandra och vi känner varandra väl, ledare och spelare.
Fint spelad match, som tyvärr fick avbrytas p.g.a en olyckshändelse med en av Nikes spelare. Han landade väldigt illa och sträckte till nacken. Iom att det var en misstänkt nackskada så kom vi gemensamt överens om att bryta matchen och invänta ambulans.
Vi fick besked senare på kvällen att grabben mådde bra, vilket gjorde att vi alla pustade ut, skönt att det inte var värre.
Denna matchen vann HIK med 6-0.
Iom vinsten så blev det semifinal i B-slutspelet mot Halmstad BK.
Ett roligt och fint motstånd och trevliga ledare och spelare.
Bra match där HBK tar ledningen med 1-0 och HIK kämpar på och viker inte ner sig, vänder underläge till vinst med 3-1 i denna matchen.
Kul och bra match som var riktigt tight och det var slumpen som avgjorde, men det vi var mest imponerade av, var stämningen bland killarna, de höll huvudet högt och vek inte ner sig, bra jobbat!

På Fredagen var det dags för final i B-slutspelet och spel om 9:e plats, denna omgång igen mot JB.
Tuff match där deras MV gör en otroligt fin match, lugn och trygg i målet, precis som i den tidigare matchen.
JB tar ledningen och leder som mest med 3-0, varpå HIK stormar fram och får en fin reducering till 3-1.
Tyvärr stod vi inte upp bättre och matchen stängdes med 4-1 till JB och en mycket tråkig avslutning där det blev en del diskussioner och en av våra killar fick muntligen påhopp under matchen.
Rasism tillhör inte fotbollen och vi kommer ALDRIG att acceptera något sådant i Hyllie IK, oavsett om det är våra spelare som uttrycker sig eller blir påhoppade av andra spelare.
Vi tackar föräldrarna som stod bakom oss i diskussionen som uppstod efter matchen.

Bortsett från den sista tråkiga incidenten så var vi och hejade på våra vänner i MFF som spelade 
A Final mot GAIS.
Riktigt häftig match och precis som en final skall spelas, jämnt i ord.tid, 2-2 och förlängning med 2*5 min.
Tyvärr lyckades inte di blåe denna gången, trots att de spelade en mycket bra match, slutresultatet kunde stängas till 4-2 till GAIS.

Kul att se att de skånska lagen ändå står upp bra, MFF 2:a mot ett bra motstånd i turneringen av 16 deltagande lag, Kvarnby 7:a, HIK 10:a och tyvärr hamnade BBK och Nike på lite lägre ranking, men oavsett, fina talanger i Skåne och vi hoppades att bucklan skulle stanna i Skåne 👊

En underbar vecka, inte bara vädermässigt, utan stämningen bland killarna, internt, men även med de andra lagen som de känner sedan tidigare.
Skånelagen hjälpte till att heja upp varandra och gick runt tillsammans och kollade på matcherna. 
Kul att se gemenskapen!

NU skall killarna få lite ledighet och njuta av sommaren så länge den håller i sig.
Ladda batterierna i några veckor innan vi startar upp med träning och cuper!

Tack för den gångna veckan säger vi ledare er grabbar, kul att se er inställning (kanske inte i den sista matchen) under hela turneringen i övrigt.
Tack till ledarna som ställt upp under veckan och tack till Niklas Norbeck som hjälpt oss i veckan när vi varit kort på ledarsidan och även visat intresset för att åka ut och kolla på killarna.

GRYMT JOBBAT BOYS!!

Trevlig Sommar och njut av ledighet, värme och bad!

Gemenskap-Glädje-Stolthet-Prestation
Forza HIK
👊💚
 Nyhetsarkiv
Sommaruppehåll för U132019-06-20 19:58
Vilken Fotbollssöndag!2018-06-10 21:50
Årets största Cuphelg2018-05-13 21:15
Hyllie Camp 20182018-04-09 17:49
 
Huvudsponsorer
Guldsponsorer
Silversponsorer
BronsSponsorer