Hyllie Idrottsklubb
Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Åkarps IK – Hyllie IK 0-2 (0-1)
2016-10-15 19:39

En väldigt fin matta idag som underlag, eloge till vaktmästarna! Dock en ordentlig vind idag som vi möter i första halvlek också förutom Åkarp.

Ett Åkarp som vi kryssat och förlorat mot tidigare i serien och två lag som vet vad dom kan prestera på planen.

Vi har en klar och tydlig matchplan och följer den. Vi börjar helt ok vilket är glädjande och ett visst lugn finns just nu i truppen. I minut 10 slår Richie ett inlägg. Vinden smeker bollen till Jockes panna som nickar ner till Palmström som slår till direkt otagbart bakom målvakten.  Skönt med en tidig 1-0 ledning och nu var Åkarp tvungna och gå framåt. Ett Åkarp som generellt sett väldigt tajta där bak och är svåra och få hål på.

Vi fortsätter vår matchplan och kör på. Vi har det lite svårt i motvinden och tajmar inte alltid allt rätt men inget som skapar några direkta farligheter. Försöker tajta till mellan mittfältet och backlinjen i försvarsspelet där Åkarp vill hitta in med bollen. I minut 20 lyckas Åkarp med detta men skottet går utanför turligt nog.

Åkarp skapar lite halvfarliga lägen i form av frisparkar, inkast etc. men det blir resultatlöst.

Åkarp är inne i period vid minut 30 där dom tagit över och samtidigt väljer vi inte det enkla alternativet utan gör det svårt för oss. Men planens gigant i idag Damir har koll på det mesta och fixar det annars tar vår målvakt hand om det!

Strax innan halvtidsvilan sker en situation i vårat straffområde. Jag ser inte riktigt vad som händer men för mig krokar två spelare ihop och när sådan sker kan ibland domare blåsa straff. Nu blir det inget av denna situationen men enligt inblandad får han förs en knuff av motståndaren som gör att han hakar i honom.

Till sist showar Åkarps Eremal och drar upp två av våra gubbar på läktaren som är där och köper korv men får inte heller träff på bollen.

Skönt med halvtid och ledning!

Andra halvlek och medvind. Lite lättare att kontrollera. Men åkarp försöker och har ett farligt läge men bollen vill inte riktigt in.

I den kraftiga medvinden provar vi lite längre skott. Skotten yr men inget som träffar målet. Men härligt att man visar mod och självförtroende!

Samtidigt har Åkarp lite större bekymmer i motvinden med sina insparkar än vad vi hade.

Samir rundar sin gubbe och får ett friläge men målvakten får upp en hand till en hörna. En hörna som blir resultatlös.

Matchen står och väger lite, avbytare börjar göra sig redo i bägge lägren. Åkarp ligger på och pressar lite mer men vi är inte helt ofarliga med våra omställningar…

Vinden påverkar såklart var vi spelar på banan men skulle önskat lite mer spelbredd och tålamod för att få lite mera trygghet.

I 70 minuten driver vår vänsterback upp hela vägen till straffområdet och serverar Samir som nu får revansch för senast och kan trycka dit bollen. 2-0 – en härlig känsla!

Åkarp flyttar upp och chansspelar nu för att nå en reducering. Lagets försvarsspel och framförallt backlinjen gör det väldigt väl. Följsamt, disciplinerat, aggressivt, kommunikativt.

Åkarp försöker och försöker men får inte till det idag. Vi till och med bjuder på en chans men skottet går precis över.

Seger i andra kvalmatchen med 2-0 samtidigt som BK Flagg slog Harrie med 4-0.

Kommer bli spännande avslutande matcher i denna kvalgrupp. Vi kommer åka till konstgräset på Högalids IP för att möta Harrie. Det kommer bli en svår nöt tror jag. Man har varit i topp hela året i sin serie och inte haft det så bra resultatmässigt i kvalet. Man vill säkert avsluta snyggt hemma med en tränarstab som lämnar efter säsongen.  Det är viktigt för oss att göra jobbet i veckan och sedan fokusera på en bra prestation – så får vi se hur långt det räcker.

I den andra avgörande matchen möts Flagg-Åkarp. Flagg som är ett bra passningslag visade man idag när man rullade upp Harrie flera gånger och kommer till avslut! Det blir en nagelbitare alltså!

Men nu håller vi helg och välkomnar alla till Högalid nästa lördag samt Hylliedagen imorgon 16 oktober mellan 10-15!