Malmö City FC – Hyllie IK 4-4 (1-4)
2016-08-07 09:15

Omstart av serien på konstgräs (ett slitet sådant som skall bli intressant att se hur Malmö stad fixar dessa planer utöver nämnda konstgräs I framtiden) mot MCFC.

Spelplanen var klar och vi var redo.

City rivstartar matchen och kommer runt på kanten och Robin gör en grym räddning. Samtidigt vinkades det av för offside..

Vi behåller lugnet och rullar på fint i början. En hörna i minut 10 blir lite tilltrasslat och till sist kan vi sätta dit den. Härlig start som gav luft under vingarna. Bara minuter senare ökar vi på ledning med ett skott utifrån.

Kvarten spelad och det ser bra ut. Dock sker det något här nu som kommer sätta sin prägel på resterande match så här i efterhand. En cityspelare tar sig igenom på ett skickligt sätt och vi hänger inte med utan vi river ner honom och domaren blåser straff. Inget att diskutera där. Straffen sätts och reduceringen är ett faktum.

Det som händer och man kan se här är att vårat kollektiva försvarsspel fungerar inte. Vi har alldeles för stora luckor på mittfältet och disciplinen i det kollektiva försvarsspelet är inte på plats.

Men offensivt gör vi det bra och har en fin kombination till 3-1 i 21:e minuten. 5 minuter senare sätter vi även fjärde målet och vårat spela ser bra ut.  Men vi fuskar som sagt i det defensiva spelet, ligger inte på rätt sida och gör inte jobbet. Offensivt slutar vi nu också att spela och tar inte rätt beslut och brist på rörelse som gett oss ledningen försvinner.

Detta skapar ytterligare en straffsituation för City och vi hade inte blivit förvånade om domaren blåst ytterligare en gång…

Halvleken kommer lägligt. Vi pratar om våra utgångslägen i vårat defensiva arbete och vi alla känns överrens.

City kommer ut som ett nytt lag och i 48;e minuten kommer en alldeles för tidig reducering. Vi gör inte jobbet och gör tvärtemot som vi sagt! Detta ger ju city energi.

Vi tittar boll, vi tittar spelare och city kan enkelt komma förbi första pressen och få oss felvända. Våra felvända spelare blir stillastående och tar inte det ansvar som vi skulle vara tvungen att göra. Detta gör att en cityspelare missar helt öppet mål från bara ett par meters avstånd. Skulle det vända nu för oss? En väckarklocka?

Nej det blev det inte utan vi fortsätter att ligga fel och i 67:e minuten förloras en löpduell i straffområdet och en ny straff är ett faktum. Robin är på men straffen välplacerad. 4-3 nu…

Vi tappar även taktiken nu. Rannsakningen är enorm hos oss ledare här och vi försöker självklart ändra matchbilden då vi känner vad det är på väg. Det blir lite ryckigt i det hela nu och med facit i hand så får vi ta på oss lite med de byten som vi genomför.

Men så kommer det, i 76;e minuten. En än gång ej godkänt försvarsspel och kvitteringen är ett faktum.

Vi chansspelar, vinner inte andra bollarna.

Missar ett grymt bra läge med 5 minuter kvar. Bara någon minut så sker en tilltrasslad situation där vi är först på bollen i straffområdet och kan rulla in bollen i mål. Men domaren blåser för frispark. Ingen aning var han hittar den.

Matchen slut och en poäng är bättre än ingen men här förlorar vi faktiskt två poäng. Samtidigt gör City en grymt bra andra halvlek som inte skall tas ifrån dom. Men vi måste bli bättre på många saker till lördagens match mot Åkarp hemma. Även lite smolk i bägaren är att fyra spelare fick sina varningar vilket innebär avstängning mot Åkarp.