Referat: Hyllie IK - Vellinge IF
premiärförlust - men bra prestation
2019-04-14 12:16
Vellinge är tippade bland topplagen i serien. Vi sätter en väl godkänd prestation men alltid surt att förlora
Vi pratade innan matchen om att vara fokuserade från start. 0-1 i 6e minuten och 0-2 i den 13e minuten säger mer att vi var nervösa. Ytterligare några minuter till med bra chanser för Vellinge men sen reser sig hela laget. Frukten av bra press högt upp ger Emilia friläge som hon själv förvaltar efter målvaktsretur. Målet ger ännu mer energi och ofta kan vi vända spelet och hitta fri yta på andra kanten. Lite mer spelare i boxen, eller kanske aggressivare hade skapat mer oreda. Kvitteringen av Noemi bekräftar en bra period där vi kan vänta spelet och på en retur lobbar Noemi in målet.

Paus och vi pratar om att fortsätta där vi slutar. Vellinge trycker på i andra och deras ledning och segermål i den 53e minuten rullar dem bollen riktigt bra. Lite för mycket ytor och tid för varje vellinge spelare att behandla boll och passning. Snyggt mål.

Vi skapar några bra chanser, bl.a efter hörna med ett friläge nära mål. Hela laget gör en bra insats från 1-14. Alla är lika viktiga. Det finns inget JAG i ett LAG. Det är svårt att undgå grymt bra insatsen från systrarna Linnea och Maja. Lånen från F15 var briljanta, Matilda, Clara, Rebecca och Molly.  Mats och Mattis och Oskar i F15 producerar bra utbildade spelare. Mr R. Nordström har säkert bidragit med sina träningar.

Nu tar vi med oss de goda intentionerna tall veckans träningar och matchen nästa fredag.

Laget: Olivia B - Frida - Linnea - Molly - Maja - Clara - Inez - Olivia S - Paulina - Noemi - Emilia - Matilda - Olivia R - Rebecca -

Skönt att VM finalen är avklarad ( förlåt seriepremiären på gräs... .... )