Referat: Uppåkra IF dam U  - Hyllie Idrottsklubb
Träningsmatch med mersmak - vinst 8-1
2019-03-22 17:44
Svag inledning vändes snabbt till en insats som väcker förhoppningar.
Uppåkra Dam U stod för motståndet. Underläge 1-0 efter någon minut. Svaga detaljer i pass, brytning och skott i krysset. På något sätt blev det en väckarklocka, frånsett några avslut som Olivia B ( seriens bästa målvakt) gör och står rätt i målet, så flyttar vi upp spelet till deras planhalva med oändligt antal chanser.

1-1 i paus skulle varit mer. Ett högt stående Uppåkra lät oss skära igenom bollar ut till kanterna Sofie B &  Matilda Nord som i nästan varje anfall skapade avslut, eller så gick Emilia Cindric i djupled. Ett av dessa satte hon säkert. Linnea S med  Inez och sen Emma Hallonqvist bildade stabilt mittbackspar.
Matilda fick i drygt 30 minuter spela anfall och hon tillsammans med sin jämnåriga 04:a Emilia Cindric och Emma Granstedt var på riktigt spelhumör. Emilia gjorde 1,2,3,och 4an , sedan passade hon  Matilda till 5-1 innan Granstedt avslutade med hattrick.
En av dagens uppgifter var att få innermittfältare rättvända med boll högre upp i banan för att fördela och instick. Uppåkra stod väldigt högt och det passade oss väl. Olivia S, Hallon m.fl serverade avgörande passningar.
Vi gör många avslut nära mål och där görs de flesta målen i fotboll . Tålamod istället för att skjuta från 30 meter. Min känsla var att idag var vi ett topplag i div 3. Den trenden skall vi hålla i.

Malmö stad borde ta ett besök på Uppåkravallen. Vilken anläggning och så optimalt man byggt 3 planer med fräscha omklädningsrum.

Svårt att inte utse Emilia till matchens spelare, men många var bra och F15 Matilda visade framtid för Hyllie IK.

träning tisdag och torsdag Hyllie IP 17.15-18-45 , konstgräs innan helgens match mot Lunds BOIS. Intressant värdemätare för oss.