Matchreferat Dam: Hyllie IK - NK Croatia
2018-08-12 22:45
Målkalas i omstarten efter sommaruppehållet!

Så var det så dags för omstart efter sommaruppehållet i damernas Div. 3. NK Croatia kom på besök under söndagen på Hyllie IP.

Hur ska man så skriva det här matchreferatet…? Med en stor portion ödmjukhet, eller med brutal ärlighet? Av olika randiga och rutiga anledningar väljer jag det senare. Idag var det ett lag på Hyllie IP. och ett lag som var statister för föreställningen. Matchen slutade med 5-1 i hemmalagets favör, men det kunde lika gärna ha blivit tvåsiffrigt om det inte vore för storartat spel av Croatias bästa spelare för dagen, målvakten.

Matchen inleddes mede en stark dominans av våra grönsvarta tjejer som efter sommaruppehållet konfronterats med en ny spelidé, nya utgångspositioner, och ett nytt sätt att jobba med press. Tjejerna har tagit det till sig utmärkt och hela första halvleken handlade antingen om hur vi förvaltade vårt bollinnehav eller hur vi effektivt såg till att gästerna inte kunde förvalta sitt bollinnehav.

Vad hände då? Jo, efter cirka 25 minuters spel kunde Linnéa göra sitt första mål för dagen efter en fin genombrytning. Cirka tio minuter senare var det dags för Magda att göra mål efter tidig bollvinst högt upp i banan.

Vi går till ledning med 2-0 i paus som lika gärna kunde ha varit två-tre mål fler i vår fördel, om det inte hade varit för ett helt fantastiskt målvaktsspel hos gästerna.

Vad säger man i paus till ett lag som dominerar så eftertryckligt i första halvlek? Det handlar naturligtvis mest om att behålla fokus och inte tro att något är klart.

Andra halvlek drar igång. Under de första fem minuterna är vi inte helt på tå och gästerna tillåts för första gången att skapa lite tryck mot oss. Men det går över…

Sedan kommer vi till något som borde ha dokumenterats för eftervärlden. Vi kommer ännu en gång fint bakom gästernas backlinje med fint kombinationsspel. Nina blir fälld och vi får vår första frispark hittills under hela matchen (Ja det har gått över 50 minuter). Nancy måttar en frispark in i straffområdet precis över backlinjen och där kommer Unni och språngnickar in 3-0. Jag har personligen inte sett ett vackrare mål på Hyllie IP och jag är beredd att sticka ut hakan och konstatera att det är landslagsklass på det målet. Tyvärr noterade inte domaren rätt målskytt för målet, så vi får ta det med förbundet sedan. Det var väl lite signifikativt för uppfattningsförmågan under dagen, men det är allt jag säger om domarinsatsen.

Av bara farten gör Linnéa ett mål till, hon var verkligen på humör idag. Gästerna reducerar till 4-1 genom ett olyckligt självmål från vår sida. Sånt som händer, bara skönt att det händer i en match där vi är helt ohotade. Som sagt, Linnéa var på humör idag, naturligtvis skulle hon fullborda ett hattrick genom att göra ett mål till före vi stängde för dagen.

Matchen slutade 5-1 och det var ett väldigt komfortabelt resultat. Bäst på plan? Croatias målvakt. Varför vinner vi idag så stort? För att våra tjejer har anammat en ny spelidé på ett fantastiskt sätt och jobbar lojalt för varandra. Vi har haft en bra uppstart efter sommarsemestern och nu jobbar vi vidare för en bra höstsäsong!