Referat: Hyllie IK - Arlövs BI
Målkalas på Hyllie IP
2018-05-27 11:36

Så var det då dags för hemmamatch i damernas Div 3 sydvästra under lördagen. Arlövs BI kom på besök till ett kokande varmt Hyllie IP. Vi kom till match med en rad mindre bra resultat i bagaget så vi var väldigt taggade på att vända trenden till vår fördel igen.

Matchen inleddes fint från vår sida, spelet var i princip hel förlagt på vår offensiva planhalva fram till det att domaren blåste för en kort vätskepaus mitt i första halvleken. Trycket fortsatte och efter 35 minuters spel fick vi så utdelning då Melly gav oss ledningen med 1-0.

Bara två minuter senare skrevs lite historia på Hyllie IP. 14 år, 3 månader och 9 dagar, där har ni åldern på Hyllie IK:s yngsta målskytt någonsin i tävlingsmatch på seniornivå! Emilia Cindric stormade fram på högerkanten och drog till ett kanonskott i steget och vi ledde med 2-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek liknade den första i stora drag. Vi hade initiativet, gästerna fokuserade på att försöka hota med snabba omställningar. Efter 53 minuter var det dags för Nina att göra sitt första för dagen efter ett fantastiskt fint samarbete med Blerta som serverade ett friläge som Nina enkelt förvaltade. Ytterligare två minuter senare gjorde vi 4-0 genom Magda, ännu en av de unga spelarna som kliver fram fint! Två mål på två minuter igen.

Sedan tog det en kvart innan vi fick en ny tvåminutersperiod av mål. Först gjorde Blerta 5-0 efter 68 spelade minuter och två minuter senare blev det 6-0, ett självmål på ett hårt instick från Emilia på högerkanten.

Vi hamnade som sagt i en period av lite mindre bra spel, vilket är oundvikligt, jag har ännu aldrig sett ett lag, oavsett nivå, spela en perfekt match över 90 minuter. Gästerna fick en frispark i den 74:e minuten som sköts i mål till 6-1.

Vi spelar ytterligare cirka en kvart för att sedan för fjärde gången under matchen göra två mål på två minuter. 7-1 kom till på en av Annas otroligt fina hörnor, där Sara mötte perfekt och nickade i mål. Ett klassmål! Nästa mål kom två minuter senare, ett fint skott av Nina på halvdistans som gjorde sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 8-1.

Vi gör en alldeles utmärkt insats. Naturligtvis finns det utrymme för förbättringar, men det var så många saker som fungerade så som vi vill att det ska fungera, både offensivt och defensivt.

Som resultatet antyder så var det en klasskillnad mellan lagen, matchen var i Hyllies ägo större delen av matchen, med undantag för en kortare period i andra halvlek där vi förlorade initiativet. Arlöv hade några chanser där de kom i snabba omställningar men saknade den där sista avgörande skärpan i avsluten.

Nu kör vi en ny träningsvecka och förbereder oss för nästa omgång som spelas lördag den 2/6 borta mot BK Höllviken.