Referat: Hyllie IK - Lunds BOIS
Förlust mot Lunds BOIS på hemmaplan
2018-05-14 15:03

I lördags var det dags för vårt damlag att äntligen få spela säsongens första hemmamatch på Hyllie IPs gräs! Vi gästades av Lunds BOIS, ett motstånd som vi på förhand visste skulle komma med mycket kvalitet.

Matchen inleddes jämnt, utan att något av lagen hade ett markant spelövertag. Tyvärr – utan att gå in på detaljer – så kunde vi efter 7 minuters spel och 20 minuters spel konstatera två baklängesmål där gästerna effektivt tagit tillvara på våra misstag.

Det var en lite konstig känsla att gå till halvtidsvila med ett underläge 0-2 när vår prestation inte som helhet varit sämre än motståndarna. De gjorde helt enkelt färre misstag än vad vi gjorde.

I andra halvlek gick vi ut med en tro på att kunna vända resultatet och tron förstärktes i den 47:e minuten, då Aino sköt in en frispark från bra läge. Efter det hade vi en period då det kändes som att vi kunde vända på steken. Efter 59 minuters spel utökade gästerna ledningen till 1-3 efter ett vackert nickmål. Ett par fina individuella prestationer, såväl inlägg som nick.

Resten av matchen är tyvärr en smula surrealistisk. Vi släpper in ytterligare två bollar efter misstag i för motståndarna väldigt fördelaktiga situationer. Slutresultatet skrevs till 1-5. Rättvist? Lunds BOIS var förtjänta av segern, de är onekligen ett duktigt fotbollslag, men sett till vår övergripande prestation var siffrorna alltför höga.

Men, med det sagt, vi jobbar vidare, stämningen i truppen är god och vi tror på det vi gör! Redan på onsdag är det så dags för nästa hemmamatch. Det är match i slutspelet i damernas DM mot Trelleborgs FF. Matchen spelas på Hyllie IP kl. 19:00, varmt välkomna!