Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Matchreferat – Fin avslutning på säsongen!
2017-10-02 19:12

I lördags tog vi så en tur till Knutsvallen i Hardeberga för att möta Hardeberga BK/Harlösa IF i säsongens sista omgång. Referatet kommer lite sent, men det beror helt enkelt på jag för en gångs skull valde att lämna min dator på kontoret i Köpenhamn och vara helt ledig en hel helg. Inget verktyg, inget referat! Hursomhelst, vi åker till bortamatch med en rätt dålig insats borta mot Hallands Nation i färskt minne. Vi talade mycket om positiva känslor och att återfå känslan av att vi kan då vi vill. Helt enkelt att avsluta serien på ett snyggt sätt.

Stämningen i truppen var på topp, massor av positiv energi i gruppen inför match, mycket glädje men ändå ett bra fokus. Matchen blåstes så igång kl. 15 på ett väldigt blåsigt Knutsvallen. Vi inledde matchen bra, med fin intensitet i spelet. Massor av fina intentioner och med ett presspel som var ljusår bättre än matchen innan. Man kunde tydligt se direkt från start att tjejerna ville bevisa att de kan prestera på en konkurrensmässig nivå för Div. 3. Vi hade ett rejält initiativ i matchen den första halvtimman, med flera fina halvchanser. Inte riktigt hela vägen till att bli ordentliga farligheter, men ändå. Efter halvtimman kom hemmalaget så in lite mer i matchen. Spelet jämnades ut, men vi behöll ett visst övertag och hemmalaget frölitade sig på snabba omställningar som inte var helt ofarliga. I den 40:e minuten har vi så ett bra anfall där vi fyller på fint med spelare och får ett tryck mot deras mål. Wendla gör ett genombrott och blir fälld strax innanför straffområdeslinjen. Naturligtvis blåste domaren för straff och Kicki klev fram. Utan tvekan och mycket säkert placerade Kicki bollen i mål och vi tog ledningen med 0-1.

Direkt efter målet gjorde hemmalaget en anstormning där vi blev lite stressade en stund, men de fick inte utdelning. Resten av halvleken förlöpte så utan fler noterbara händelser och vi gick till halvtidsvila med en fin känsla och med ledning. Instruktionerna i paus blev av det mer behagliga slaget, små finjusteringar av detaljer, några individuella tips till några enskilda spelare, inget mer. Jo, en hel del beröm också!

Andra halvlek gick igång och nu spelade vi i motvind, vilket påverkade spelet en del. Inte nödvändigtvis negativt, men matchbilden förändrades naturligtvis en del. Hardeberga/Harlösa kunde flytta fram sina positioner en hel del och matchen var väldigt jämn en period. I den 75:e minuten var det så dags igen. En jättefin framspelning från Sofie friställde Jennifer som väldigt kyligt lyfte bollen över målvakten, rundade henne och kunde lugnt följa med bollen in i mål. En riktig delikatess. I detta läget kändes det som att vi hade matchen under kontroll, men hemmalaget ville annorlunda. De ökade intensiteten något och skapade en del halvchanser. I den 85:e minuten trodde vi nog alla att de skulle reducera, då de fick en högkaratisk chans, men Hannah i målet ville annorlunda och gjorde en kanonräddning. Direkt efter det kom vi dock fram där Kicki elegant genom en fin individuell prestation kom fri med målvakten. Inga misstag, kliniskt avslut och 0-3 var ett faktum. En minut innan var vi rädda att det skulle bli 1-2, och nu 0-3 istället. Så kan det gå…

Vi gjorde också ett fjärde måll bara några få minuter senare. Hanna P bröt fram på högerkanten och avsluted med ett kanonskott högt i den bortre burgaveln, men blev avblåst för offside. Initierade källor som stod bra placerade lovar och svär att hon var ordentligt offside, men… Vi ska inte klandra domaren, det är svårt att vara ensam domare, särskilt då det gäller offsidebedömningarna. Det hade bara varit så kul för Hanna att få registreras för målet efter en riktigt tung säsong med mycket skador. Vi trodde att resultatet skulle stå sig matchen ut, men hemmalaget blev tilldelade en straffspark i en situation där deras anfallare bröt igenom och blev lite illa tilltygade i en kollision. Med matchens sista spark så reducerade hemmalaget så till 1-3. Lite synd för Hannah, hon gjorde återigen en riktigt fin match mellan stolparna och det är alltid roligare med en vinst om man dessutom håller nollan.

Vi ska också passa på att ge vissa spelare lite extra beröm, eftersom de gjorde det så himla bra i lördags: Hannah målvakt, Hannah L-P, Vicky, Sofia, Alexandra, Hanna P, Sanna, Jennifer, Nina, Kicki, Wendla, Sofie, Josefine, Amanda, och Sandberg. Vi åkte till bortamatch med 15 spelare, alla fick speltid, och alla gjorde det helt utmärkt!

Säsongen är nu över för oss och vi i tränarstaben vill tacka tjejerna för deras insatser, det är verkligen ett nöje att arbeta med en så härlig trupp. Vi vill också tacka er som troget har följt oss både borta och hemma. Vi tar lite ledigt nu, men kör snart igång igen med träningar, lite träningsmatcher och någon cup innan vi tar jullov. Vi tror starkt på den här truppen inför nästa säsong, då vi ska komma till seriestart ännu mer samspelta och med ännu mer slagkraft!

Over and out, nu dröjer det till nästa matchreferat, så istället kommer jag nog att uppdatera er lite med nyheter från träningar och annat. Vi har världens längsta uppehåll framför oss, men det betyder inte att vi sitter ner och vilar!

Återigen tack för visat intresse under säsongen!