Dam A

Bortaseger mot Gislövs IF 2014-09-17
2014-09-24 23:07

2014-09-17      Gislövs IF -Hyllie IK           3-5 (2-3)

Detta var en typisk 6-poängsmatch, där en förlust inneburit att Gislöv hade närmat oss underifrån, medan en vinst i princip betydde säkrat kontrakt.

Gislöv var ett ganska tungt och tufft lag att möta som satte åt hårt i närkamperna. Vi hade idag ställt ett förhållandevis ungt lag på benen och kändes överlag kvickare och fyndigare än motståndarna, som spelade ganska enkelt med långa bollar på sina två snabba anfallare.

Redan i 6:e minuten tog vi ganska planenligt ledningen genom Vilma, efter ett inlägg från höger av Wendla. Tio minuter senare ökade vi till 2-0, efter en soloraid av Amanda, för dagen på en ny position som offensiv innermittfältare.

Vi började därefter slarva i försvarsspelet och kom in i en liten hafsperiod, under vilken Gislöv kunde reducera till 1-2. Ordningen återställdes i 33:e minuten av Jennifer, som gav oss en 3-1-ledning. Okoncentration gjorde dock att, istället för att döda matchen, lät vi Gislöv reducera till 2-3 i minut nummer 39.

I början av andra halvleken såg det illa ut, när vi först missade en straff i 47:e minuten och därefter Gislöv kvitterade till 3-3 i 62:e minuten.

Omdispositioner gjordes i laget. Vi flyttade upp senaste nyförvärvet Isabelle på högerkanten och satte in Wendla på vänsterkanten. En snabb och teknisk spelare på vardera kanten belönade oss med var sitt mål, som avgjorde matchen. 4-3 gjorde Isabelle i 67:e minuten på en passning av Jennifer och 5-3 tillverkades av Wendla, efter att hon dragit förbi några motspelare  på vänsterkanten.

Skön och rättvis seger och garanterat div 3-spel även nästa säsong!