Dam A

Matchreferat – Säsongens första trepoängare!
2017-05-07 20:43
Så var det dags för fjärde omgången i Div. 3 sydvästra för vårt damlag, tredje bortamatchen för säsongen. Serien haltar betänkligt, eftersom två lag drog sig ur serien redan innan den börjat. Vi mötte Dalby GIF/Genarps IF på konstgräset på Dalby IP under söndagen.

Vi har som tidigare rapporterat fokuserat mycket på attityd – att vara redo för match direkt från start – och att fungera bättre som lag istället för att lita för mycket på individuella prestationer. Inför matchen hade vi en fin känsla i truppen och stämningen var på topp. Första halvlek inleddes med att våra tjejer för dagen klädda i det helvita bortastället gjorde avspark enligt en variant som Christian gick igenom inför matchen. Varianten fungerade nästan helt enligt plan, vilket ledde till att Melly hade sitt första friläge efter mindre än femton sekunders spel. Ett friläge som dock kunde avvärjas av hemmalagets målvakt.

Hyllie tog verkligen tag i taktpinnen och de första 15 minuterna såg det ut som en spelövning mot ett mål, dock utan att vi fick hål på motståndarförsvaret. Men känslan var bra, det här kommer att lösa sig bara vi har tålamod. Resten av halvleken fortsatte med en total dominans från vår sida, där hemmalaget hade ett fåtal ambitioner genom omställningar som främst orsakades av små individuella misstag men utan att det ledde till några egentliga farligheter. Vi hade ett antal otroligt fina ambitioner med djupledsspelet men straffades orättvist vid två-tre tillfällen för att Melly var för snabb för försvaret. Att det sker en gång är väl okej, men det kan bli lätt irriterande då man blir avblåst flera gånger för offside då löpningarna är väl tajmade. I den 40:e minuten hände så det som inte får hända. Vi gör misstag, hemmalaget ställer om och gör 1-0 på den enda farlighet de har i hela första halvlek. Reaktionen? ”Hur kan det vara möjligt? Vad hände där?” Ni är välkomna att krydda de två frågorna med valfria kraftuttryck för att bättre beskriva känsloläget i den 40:e minuten. Vi går till pausvila med underläge 1-0.

Andra halvlek inleds som den första, med en dominans av våra tjejer, och efter 2 minuters spela i andra halvlek kvitterade vi genom ett skott utifrån av Wendla. Vi ska erkänna att det inte var det bästa skott Wendla någonsin skjutit, vi vet att hon har en bra bössa men målet orsakades minst lika mycket av en olycklig insats från hemmalagets målvakt. Men, men… Skjuter man inte, blir det inte mål. Matchen går in i ett skede där det står och väger och hemmalaget sätter vårt försvar under en del press.
Efter 75 spelade minuter så tilldöms hemmalaget en straff. Straffen är solklar, det är bara olyckligt att situationen inte kunde avvärjas i ett tidigare läge. Diana var på straffsparken och kunde sånär rädda den, men tyvärr inte, 2-1 till hemmalaget.
Ni kan säkert föreställa er känslan på sidan, att hamna i underläge en andra gång i en match som man känner att man ”borde” vinna. Oron att tjejerna skulle tappa sugen var påtaglig, men den oron var helt obefogad. Istället inleddes en period av blixtrande spel från våra för dagen vitklädda tjejer. En minut efter straffsparken, anfallet efter avspark, så fick Melly en fin genomskärare till ett friläge (hon tog god marginal i löpningen för att slippa avblåsning) som hon förvaltade kallt vid stolproten. 2-2 och vi var med i matchprotokollet på allvar igen! Fem minuter senare gör Sara mål efter ett pass snett inåt bakåt och vi tog ledningen för första gången i matchen efter 81 spelade minuter. Bara två minuter senare var det dags igen, 2-4 då Melly gjorde sitt andra mål för dagen.

Matchen slutade med seger 2-4 till Hyllie, och stämningen är naturligtvis riktigt god. Spelet har egentligen funnits även tidigare under säsongsinledningen, men vi har saknat lite mod, lite moral och lite samspelthet. Pusselbitarna börjar falla på plats och nu bygger vi vidare på detta i den kommande träningsveckan.

Nästa helg kommer vi så hem till Hyllie IP igen! Vi möter Lunds BOIS på lördag den 13/5 kl. 11:00. Varmt välkomna att heja fram våra grönsvarta tjejer!