Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Matchreferat: Oavgjort i Hemmapremiären
2017-04-22 20:12
Under strålande sol men med rätt stark vind fick vi då äntligen uppleva hemmapremiären i Div 3 sydvästra för damer på Hyllie IP under lördagen. Hallands Nations FF stod för motståndet, ett lag vi kände väldigt lite till om, men hade fått lite förhandsinformation om från kollegor i andra klubbar.

Våra tjejer inleder matchen starkt och tar ett rätt stadigt tag om taktpinnen. Det märktes att det var gräspremiär för året, bollen slinker inte iväg lika lätt som på konstgräs, vilket också gör att man vågar trycka till lite mer i passningarna, vilket är bra. Vi spelade med ett gott självförtroende och en bra inställning till uppgiften direkt från start, något vi talat mycket om vikten av under veckan som gått. I den 21:a minuten fick vi så utdelning efter ett mönsteranfall. Väldigt fina passningskombinationer, en fint genomförd spelvändning, en boll på djupet på kanten till Melly, som bryter in längs kortlinjen, spelar fint in till Karolin som avslutar kallt och behärskat otagbart för målvakten. Som laginsats är det nog det snyggaste målet vi gjort i år.

Efter cirka 25 minuters spel är det som att vi lämnar över initiativet till Hallands Nations FF, som kommer in i matchen mer och mer. Efter 36 minuters spel får de en hörna som dimper ner i myllret vid straffpunkten. Det blev en hel del flipperfotboll på liten yta och vi lyckas inte få undan bolluschlingen. Istället lyckas de komma ur den konstiga situationen med en kvittering till 1-1. Fortsättningen och avslutningen av den första halvleken var jämn med ett böljande spel fram och tillbaka, utan några riktigt klara målchanser för någotdera laget.

Jag brukar vanligtvis också referera lite vad tjejerna fick för instruktioner i halvtid, men idag hade jag fullt upp med att fixa med tejpningar och andra fixningar av tjejerna. Det gäller ju att hålla en hög servicenivå för tjejerna, eller hur?. De presterar på planen, så försöker vi ledare prestera vid sidan om.

Andra halvlek börjar så med ett återtaget initiativ från vår sida. Men även om det känns som att vi har initiativet så lyckas vi inte helt fram emot den sista tredjedelen, vi tenderade att bli lite försiktiga, ha lite för bråttom i lägen det sak gå lite långsammare och ta det för lugnt då det är läge att spela snabbt. Det hela bygger på att spelarna känner varandra väl och därför kan värdera situationer utifrån att de på förhand vet vad medspelaren sannolikt kommer att hitta på härnäst. Vi är fortfarande i en uppbyggnadsfas av laget just då det gäller att bli samspelta, så vi får ha överseende och tålamod med detta!

I den 57:e minuten tar vi ledningen som en blixt från klar himmel genom en fin individuell prestation. Kicki får bollen centralt och är helt oattackerad så varför inte gå för det? Från cirka 30 meter drar Kicki på ett riktigt fint skott som går över målvakten och in i mål. 2-1 till Hyllie! Det som händer minuterna efter får mig att reflektera över möjligheten att jag faktiskt jinxar för oss. Det kändes som en deja vu från Staffanstorp. Jag kunde inte referera något av Staffanstorps andra mål, eftersom jag var upptagen med behandling av en skada i omklädningsrummet. Precis samma sak hände idag mot Hallands Nation igen. Vi fick en olycklig skada på Sandberg efter 61 minuters spel. Efter en första behandling på innerplan tog vi henne ut i omklädningsrummet. Jag blev bara varse att Hallands Nation kvitterade efter 67 minuters spel under tiden jag var i omklädningsrummet så nu pratar vi inte mer om det.

Resten av matchen blev väldigt händelserik. Det var chanser fram och tillbaka, fler hörnor för oss som inte resulterade i någonting. Vi hade flera fina ambitioner med vårt kantspel med bra inlägg och inspel. Hallands Nations FF hade samtidigt ett riktigt fint omställningsspel som ständigt hotade oss i djupled efter bollerövring.

Matchen slutade så oavgjort 2-2. Ett helt rättvist resultat, Vi flyttade fram våra positioner i ett försök att avgöra matchen sista 20 minuterna, men gästerna försvarade sig bra – deras backlinje höll väldigt hög klass – och utnyttjade som sagt varje tillfälle till snabba omställningar. Vi fortsätter vår resa tillsammans, vi har en fin anda i truppen, vi jobbar målmedvetet och ser redan nu fram emot nästa match mot FC Rosengård 1917 på bortaplan fredag kväll!