Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
Dam A

Matchreferat: Målkalas på Hyllie IP i DM för damer
2017-03-18 20:45
Vi spelade idag vår sista gruppspelsmatch i DM för damer mot Östra-Torp Smygehuk FF. Vi måste naturligtvis i vanlig ordning nämna vädret. I förmiddags lovade vi att regn och rusk skulle försvinna till fördel för sol lagom till matchstart. Vi i ledarstaben frånsa oss allt ansvar om prognosen inte skulle slå in. Vi har ändrat oss, vi är villiga att ta fullt ansvar, eftersom det mycket riktigt sprack upp lagom till match! Men, den här texten borde handla mer om själva matchen …?

Förra helgen mötte vi Lunds BK, där vi spelade vår första halvlek utan geist eller kämpavilja. I andra halvlek gick tjejerna in med betydligt mer attityd och glöd. Inför dagens match beslutades att spela med utgångspositionerna 4-3-3 istället för 4-4-2 som tjejerna är mer vana vid. Därför handlade snacket inför match inte så mycket om grundorganisation, utan mer om att visa bra inställning redan från start, visa tålamod och vara noggranna.

Tjejerna gick ut med en tydlig vilja att vinna matchen, och i 20:e minuten tog Hyllie ledningen med 1-0 efter mål av Kicki, som därmed gjorde mål i sin första tävlingsmatch för Hyllie IK. Detta inledde en period på 20 minuter där vi gjorde fem mål. Efter 42 spelade minuter stod det 5-0 till Hyllie efter två mål av Melly och vardera ett av Wendla och Karolin.

5-0 i halvtid, och halvtidssnacket hölls i en väldigt positiv anda. Tjejerna fick beröm för sin inställning, för sitt fina kombinationsspel och en tydlighet i försvarsspelet. Kim visade upp sin hittills lite dolda sida som statistiknörd och berättade för tjejerna i halvtid om en total överlägsenhet i antal avslut, antal hörnor, antal inkast på offensiv planhalva och en massa annat skoj som bara Kim kommer ihåg!

Ut till andra halvlek, vi fortsatte som vi hade spelat i första halvlek med en kombination av ett bra bollinnehav och ett rakt djupledsspel. Just den kombinationen gör spelet lite oförutsägbart och vi kunde kassera in god utdelning på det även i andra halvlek. Redan i den 51:a minuten gör Kicki sitt andra mål för dagen, fyra minuter senare gör Wendla sitt andra också. Det blev ytterligare tre mål ett var av Kicki, Hilda och Melly. Ett särskilt grattis till Kicki och Melly som båda gjorde hattrick idag! Matchen slutar 10-0 och naturligtvis är vi väldigt glada att våra duktiga tjejer fick spela ut ordentligt och ha riktigt kul ute på plan.

Utan att vi ska förhäva oss själva för mycket kan vi konstatera att vi var numret för stora för Östra-Torp Smygehuk idag. Men med det sagt vill vi skicka en fin skopa beröm till dem. De visar väldigt fina ambitioner i sitt anfallsspel vilket absolut bådar gott inför deras säsong i Div. 4. Vi imponerades också av deras fina laganda och fina inställning till matchen. Det är så otroligt lätt att spelare tappar humöret, gamnackarna börjar hänga och man mer eller mindre ger upp då det rinner iväg. Men tjejerna i Östra-Torp Smygehuk höll humöret uppe och stod upp med ambitionen att ge oss en ordentlig match ända till slutsignalen. Det finns verkligen något för ledarna att bygga vidare på inför säsongen. Deras ledarstab höll också humöret upp och uppmuntrade sina tjejer i 90 minuter, det är ett tecken på bra ledarskap, och vi vill önska Östra-Torp Smygehuk FF lycka till med säsongen!

Segern idag betyder att vi är klara med gruppspelet, där vi slutar sämst tvåa – det beror på resultatet mellan Sjöbo IF och Lunds BK – en match som spelas imorgon söndag. Det betyder i sin tur att vi är klara för slutspelet i DM, och vi återkommer med utfallet av lottningen till slutspelet!