Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
Dam A

Matchreferat: Lunds BK- Hyllie IK i DM för damer
2017-03-12 20:59

I den andra omgången av årets upplaga av DM för damer besökte vi Lunds BK på Klostergårdens IP. De yttre förutsättningarna var betydligt bättre än vid första omgången då vi i princip blåste bort. Matchen inleddes med en lektion från Lunds sida hur man bedriver ett försvarsspel med hög press. Dessutom var de väldigt skickliga på att hantera bollen själva då de hade bollinnehav. Som helhet måste vi erkänna att vi inte riktigt var med i matchen i första halvlek. I mitten av halvleken förlorade vi boll lite onödigt på vår egen planhalva, deras högerytter gjorde ett fint inbrott från högerkanten och avslutade distinkt med ett skott på halvdistans och 1-0 var ett faktum. Bara cirka tio minuter senare utökade Lund till 2-0 i en situation där vi nog hade kunnat vara lite mer distinkta i vårt försvarsspel i eget straffområde.

Vi går till paus med ett underläge 2-0 och huvudena hängde lite på våra grönsvarta tjejer. Det kanske inte är helt politiskt korrekt, men det blev lite av en uppläxning i omklädningsrummet i paus. Det vi i ledarstaben efterlyste, var mer hjärta och mer krigarattityd på plan. Vi hade helt enkelt varit för snälla i första halvlek. Tjejerna tände till lite och gick ut till andra halvlek med en kollektiv vilja att förändra matchbilden.

Andra halvlek blev helt riktigt en annan historia än den första. Om det var mer eller mindre spel mot ett mål (vårt, tyvärr) i första halvlek, så kom vi in i matchen på ett helt nytt sätt i andra halvlek. Mer vilja och attityd i situationer en mot en, mer löpningar, betydligt fler hot mot deras backlinje. Hårt arbete brukar betala sig. I mitten av andra halvlek hade vi ett anfall där vi anföll med flera spelare och tryckte ner deras försvarlinje djupt. Efter en lite halvdan rensning från Lund studsade bollen ut mitt i banan där Jennifer slog till direkt med ett kanonskott från cirka 30 meter som gick in via ribban. Om vi hade fångat det på film kan vi garantera att målet fått sjukt många likes på Youtube, den typen av mål var det! Reducerat till 2-1, och tjejerna fick utökat självförtroende.

Resten av halvleken präglades av att vi jagade på för en kvittering, och där Lund hotade oss då och då i farliga omställningar. Tyvärr kunde Lund hålla undan, så matchen resulterade i förlust med 2-1. Vi lärde oss mycket av matchen som vi tar med oss i fortsatt träning och matchande. Bland annat ser vi betydelsen av att kontinuerligt vara noggrann med att träna grundteknik. Lunds BK var över lag skickligare än oss i passningsspelet, med hårdare och precisare passningar, och bättre första touch på bollen vid mottagning. Vi ser och vi lär. Om vi kan kombinera den fina kämpaviljan från andra halvlek med en bättre noggrannhet i den individuella tekniken så kan det bli hur bra som helst.

Vi vill passa på och tacka er som kom för att heja på tjejerna i Lund, det är alltid kul att känna att vi har ett stöd i ryggen. Och nästa omgång i DM behöver ni inte åka långt, eftersom vi spelar hemma. Inga ursäkter alltså! Vi spelar mot Östra-Torp Smygehuk FF, som spelar i Div. 4, hemma på Hyllie IP lördag den 18/3 kl. 14:30. Perfekt tid för en promenad i vårsolen till Hyllie IP för att heja på vårt damlag! Väl mött!