Gemenskap - Stolthet - Glädje - Prestation
Oavgjort mot Lunds BK
2014-04-23 21:40

I seriens andra omgång ställdes vi mot Lunds BK.

Vi började bra med ett visst spelövertag de första tio minuterna. Lundatjejerna åt sig emellertid in i matchen, pressade högt och aggressivt, medan vi blev alltmer stressade i försvarsspelet och gav bort lite väl många bollar.

Första heta chansen hade LBK med ett skott i ribban. I nittonde minuten blev Frida fälld i straffområdet och vår straff förvaltades väl av Anna, som placerade bollen vid högra stolpen. Matchen spelades i ett ganska intensivt tempo och kvalitén på spelet var lite växlande från båda lagen,

Det hettade till en del på slutet, då vi vid två tillfällen, i 87:e och 89:e minuten, hade chans att avgöra, men avslutade med skott på LBK:s målvakt. I 90:e minuten hade sedan LBK ett skott som gick strax utanför vår högra stolpe.

Slutresultatet, 1-1, i och för sig rättvist, fastställdes dock på ett tråkigt sätt. På tilläggstid fångade Hanna bollen i famnen efter en hörna och blev sedan tacklad av en motspelare in i målet. Domaren blåste i sin pipa och samtliga på och vid sidan av planen tog för givet att det var frispark för Hyllie. Förvåningen hos alla och bestörtningen hos Hyllies spelare och ledare blev stor när domaren i stället signalerade för mål.

Slutet var så absurt att man inte riktigt vet hur man ska kommentera det. Alla kan ju göra fel och det känns inte juste att i ett matchreferat kritisera domaren, men det känns naturligtvis bittert att ett så flagrant misstag avgör poängfördelningen i matchen.

Nu får vi i stället ta nya tag mot Svedala på söndag!