Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
Dam A

Vinst i Malmömästerskapen mot NK Croatia 2-0
2016-02-21 16:23
Andra gruppspelsmatchen i Malmömästerskapet mot NK Croatia slutade med en 2-0 vinst. Vi ställer upp med ett halv nytt lag från förra matchen så det tar lite tid innan vi kommer i i matchen. Först halvlek präglas av stress i vårt passningsspel, och vi väljer ofta att slå sidledspassningar istället för hota i djupled och vi gör det svårt för varandra.
Andra halvlek blev mycket bättre, vi går över till 2 anfallare , vi börjar slå mer bollar i djupled, vi blir lugnare med bollen och använder kanterna bättre.
Visst blir vi hjälpta av att Croatia blir tvingade att spela med 1-2 spelare mindre pga alla deras skador, men viktig att vi presterar fast matchbilden blev som den blev i andra halvlek och bara maler på.
1-0 kom genom ett fint långskott av Sara, där Vilma först gör en mycket bra passbrytning som gör att Sara får tid att avlossa kanonen.
2-0 kommer på en hörna som går direkt i mål av vårt nyförvärvet Jennifer Fröberg. Vårt andra mål på hörna som går direkt i mål.
Som helhet, vi gör en bra andra halvlek, och en mindre bra första halvlek.
Vi fortsätter att jobba hårt på träningarna och försöker bli bättre för varje match vi spelar så ska det kunna bli en trevlig säsong.
Lindeborgs FF 1948 är nästa motståndare i MM den 29/2 hemma på IP klockan 20:15

Stor cred till tjejerna i NK Croatia som kämpade väl hela matchen fast de spelade med både 1 & 2 spelare mindre i större delen av andra halvlek.