Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F05 (F05/06)

Förlust trots en väldigt bra insats, kanske vår bästa!?
2015-05-11 13:08

Lördag och match mot mycket duktiga Gif Nike på bortaplan. Blåsigt och småkallt samt minst sagt lite förvirrande att spela på Pilängsplanen, istället för vackra Lomma IP, då det var helt öde bara 35 minuter innan matchstart. Motståndare, ledare, föräldrar dök strax efter i rask takt och ett provisoriskt men mycket uppskattat kafébord sattes också upp.  Vi fokuserade som vanligt numera på passningsspelet och oj vad vi passade i första halvlek. Det var nog vår absolut bästa halvlek, så här långt! Alla var mycket löpvilliga och aggressiva över hela planen och Nike tjejerna fick inte en lugn sekund, när vi hade bollen var det passningsspel a´la Barcelona emellanåt. VI räknade tyvärr inte passningarna denna match, men jag skulle tro att vi låg närmare 50 st passningar bara i första halvlek. Överhuvudtaget var detta en väldigt bra fotbollsmatch för flickor 10 år. Gif Nike hade nog de hetaste chanserna utan att kanske hota allt för mycket. I andra halvlek orkar vi inte springa riktigt så mycket som i första halvan och därför blir vi nu också lite mer tillbaka pressade.  Vi fortsätter försöka hålla bollen i laget och gör det också väldigt bra emellanåt. Vi blir lite passiva vid ett par hörnor och det är också på dem som våra duktiga motståndare gör två mål. Detta pratade vi om efter matchen och hoppas att vi kan förbättra den biten. Mot slutet av halvleken lyckas vi snabbt och bra passa oss ur en pressad situation efter en hörna och Isabel får bollen på vänster kanten, driver framåt och drar på sig tre motståndare, innan hon skickar iväg en perfekt passning till en helt fristående Ella på mittplan. Ella driver hela vägen till målet med motståndare flåsande i nacken och placerar sedan säkert in bollen innan hon bjuder på en mycket glad "sidokullerbyttes" målgest....

2-1 slutar matchen, resultatet är helt oväsentligt. Vi möte Gif Nike för ca 6 veckor sedan och blev då helt utspelade. Det märks dock att vi sedan dess haft väldigt bra träningar och tjejerna börjar nu på allvar förstå det här med passningar och varför man skall passa bollen till varandra istället för att bara "borra ner"  huvudet och dribbla. Fortsätter vi nu bara att träna lika bra kommer det inte dröja länge innan vi slår även de bästa lagen i Skåne. Vi är MYCKET nöjda med alla tjejers prestation denna dag.

Julia var stabil och bra i målet, som vanligt. Kajsa grym som sista utpost. Alice, Ella och Isabel (första 10 min var Isabel både back och anfallare samtidigt!) kämpade och slet på vars en kant och vann nästan alla närkamper. Ellie vinner bollar och slår många bra passningar. Elin sprang nog mest av alla idag och nu när även passningarna sitter där är det en fröjd att följa. Lisa kämpade och slet och slog många bra passningar.  Olivia vB gör en kanonbra match som anfallare och är så när igenom vid ett gäng tillfällen, hyperfarlig.  Dagens stjärna var nog ändå Sonja, som utan tvekan gör sin bästa match. Denna dag som anfallare, tror jag inte hon slår bort en ända passning utan levererar bollar åt alla håll med rätt adress i stort sett hela matchen.  Hon stod nog själv för över tio passningar bara i första halvlek. Imponerande.

Som sagt en stark insats och vi ser med glädje fram emot nästa möjlighet att se dessa talanger.