F05 (F05/06)

Träningsmatch F-05 Husie-Hyllie IK
2015-04-07 11:52

Rapport från Max:

Tar vid där föregående skribent slutade. Jag missade ju match 1 eftersom vi värmde upp då. När 05-matchen drog igång var vi faktiskt bara tre stycken 05:or förstärkta med fem yngre spelare varav två nyss spelat match. Och sedan drog det igång. Efter att ha kommit lite fel i positionerna i Husies första anfall fick vi ordning på saker och ting. Och då såg det riktigt bra ut på många, eller rättare sagt alla, håll. Vi höll våra positioner och vi sprang för varandra och då fanns det hela tiden någon att passa till. För oss tränare är det extra roligt att passningsspelet fungerar eftersom det är något vi försökt gnugga mycket på träningarna under vintern. Trots att Husie var riktigt bra kunde vi manövrera ut dem och med två mål i varje halvlek samtidigt som vi höll tätt bakåt plocka en säker 4-0 seger.

Även om det framför allt var laget som fungerade fint vill jag ändå plocka ut en del individuella prestationer. Julia var grym som målvakt i första halvlek, visade särskilt mod när hon gick in 110 procent mot motståndarnas störste spelare och knep bollen framför hennes fötter, och sedan lika stabil som back i andra halvlek. "Tanksen" kallade coach Fredrik henne. Ella och Selma Lu hittade varandra helt perfekt som backar i första halvlek, gick fram när chansen fanns, täckte upp för varandra, och hade ett riktigt fint samspel. I andra ställde sig Selma i mål och skötte även det prickfritt, medan Ella fortsatte att hålla ihop spelet ute på plan. Selma Lo gjorde ett stort jobb som yttermittfältare, särskilt minns man en löpning med boll från egen hörnflagga till motståndarnas straffområde, där motståndarna bara trycktes bort när Selma skulle fram. Olivia vB hoppade runt mellan positionerna men visade sig kunna sköta samtliga med bravur. Spännande insats som back, det har jag aldrig sett henne spela förr. Lisa jobbade främst som yttermittfältare, fick till tre målpass och även i övrigt ett passningsspel som nog var ett steg bättre än tidigare. Olibra arbetade över stora ytor och visade som vanligt sin förmåga att flytta boll, kombinerat med en del riktigt bra passningar. Och sedan hade vi Stella. Två snygga mål i första, blev sedan manglad av motståndarnas störste spelare, tappade luften och låg däckad utanför planen, bara för att komma in och göra två till i andra halvlek. Ostoppbar.

Så då har vi nämnt alla, och det har alla gjort sig förtjänta av också. En stor eloge till dem för deras spel, deras inställning och deras glada humör. Idag var det både lätt och roligt att coacha.