Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F05 (F05/06)

Hyllie IK - Eskilsminne F-05 SvA, 4-3
2018-10-16 15:57

Sommarvärme, men mitten av oktober , och säsongens sista seriematch. För motståndet stod seriesegraren Eskilsminne. I vår senaste match var vi allt annat än bra, så det var med viss oro vi samlades. En del sjukdomar och skador i gänget gjorde att vi dessutom hade lite manfall och så sent som matchdags morgon fick kalla in Thea P, som passade på att glänsa som anfallare!

Då vi egentligen inte hade något att spela för passade vi på att testa några tjejer på lite nya positioner och vi fick verkligen några riktigt bra svar. Första perioden är vi totalt dominanta och Ellie formligen äger mittfältet, men samtliga gör ett fantastiskt jobb. Vi skapar chans på chans och missar vi inte, så står stolpar och en duktig målvakt i vägen. Efter ett snyggt uppbyggt anfall på höger kanten med flera bra insatser trycker Agnes in en retur från snäv vinkel. De lyckas tyvärr kvittera ganska omgående efter en miss från oss. Mot slutet krockar Elin våldsamt med deras målvakt. Båda går fullt fokuserat på boll, så egentligen inget fult spel i situationen, men båda blir liggande och får avbryta matchen (även om Elin kommer in tre minuter på slutet av tredje perioden).  1-1 i första paus är långt ifrån rättvist, även fast Eskilsminne på inget sätt är ofarliga, så äger vi första ganska kraftigt. I andra perioden flyttar Eskils upp positionerna och vi får det lite svårare. Det märks nu också att vi saknar El Capitano Elin i rotationen  på mitten. Trots detta gör vi både 2-1 och 3-1 via Mikaela. Eskilsminne avslutar perioden hysteriskt starkt och gör i rask takt två mål och 3-3 i andra pausen känns rättvist, men onödigt. Tredje perioden blir den spelmässigt jämnaste och våra tjejer ger verkligen allt de har där ute. Många springer på knäna och byter nästan gråtandes med andningsnöd. Ändå spelar vi nu bättre fotboll igen och i en jämn batalj lyckas vi göra vinstmålet med drygt fem minuter kvar. Otroligt kul att få avsluta med en vinst såklart, men framförallt en bra genomförd match där vi visar att vi hör hemma i toppen. Hela laget gör en grym insats, men några står för sina kanske bästa matcher för hösten såsom OvB, Thea P, Kajsa, Ellie och Agnes. Vi gör några missar i backlinjen, men är tillbaka på en stabil och hög nivå igen vilket glädjer mig. Bäst för dagen var nog ändå Mikaela som var väldigt pigg sedan är såklart alltid Selma grym mellan stolparna.