F05 (F05/06)

Husie IF - Hyllie IK F-13 SvB 1-0
2018-08-13 11:48
Faktiskt första gången vi spelar på Husiegård (!!), då vi tidigare alltid mött Husie på Bäckagårds IP. Detta skapade lite problem vid samlingen då ett gäng tjejer blev lite sena. Dock inga större problem och också sådant som händer.
Höst premiär i denna serie och det var också premiär för oss i serie B då vi med detta lag nu flyttades upp från vårens C serie spel. I första perioden är vi lite försiktiga och låter Husie ha kommandot, mest pga att vi själva backar hem istället för att pressa högt upp. I andra och tredje perioden har vi högre press och spelar då omedelbart en betydligt bättre fotboll. Vi vågar då trycka upp våra ytterbackar samt att hålla bollen på marken inom laget. Husie gör ett snyggt mål tidigt i andra perioden på ett låååångt lobb skott från mittplan. Otagbart även om Alva har fingertopparna på den. Alva i målet fortsätter vissa stigande form efter att ha varit duktig i förra helgens Eskilscup. Hon gör en bra match och är mer delaktig och har bra utrullningar/utsparkar längst marken.
Framförallt i period två är vi väldigt bra och att vi inte får in några bollar under den perioden är närmast ett mirakel. I övrigt en perfekt match för oss mot jämnt och bra motstånd. Vi fick tid på oss att träna på det vi behöver och en del tjejer visade framfötterna. Stabil och bra insats från alla även om vi kan bli betydligt aggressivare i vår press samt våga hålla bollen inom laget. När vi väl gör det så blir det allt som oftast väldigt bra framåt också. Iris och övriga backar växte under matchen och blev bättre och säkrare för varje minut. Ella gör en bra match totalt sett, men främst i andra perioden där hon var väldigt aktiv och vi har nu kanske hittat en ny hörn läggare!!
Förlust med 1-0, men vi tar med oss en positiv känsla då mycket faktiskt var ganska bra även om den där sista spetsen saknades. Husies målvakt var matchens bästa spelare.