Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F05 (F05/06)

Fc Rosengård - Hyllie IK F-13 SvA 0-3
2018-05-07 14:42
Dags för min tredje match för helgen och den började bara en timme efter att den andra slutat nere i Vellinge. Men solen sken och alla med den, så också jag. Matcherna mot FcR är alltid stentuffa och våra tjejer var rejält fokuserade innan match och under uppvärmningen. Första perioden slutar mållöst, men båda lagen skapar lägen och tempot är högt. I andra akten gör vi ganska snabbt ett mål genom Mikaela, som stressar deras målvakt till ett misstag och sedan enkelt kan rulla in bollen i öppet mål. Därefter gör vi det klassiska misstaget att backa hem lite och tappar då den fina och höga press som vi vill ha och som vi gjorde bra i första perioden. De har nu bollen lite närmare vårt mål och hittar också några lägen, men oftast från distans och egentligen inget som blir riktigt farligt. Men vi ligger lite fel i positionerna och känslan är att det när som helst skall uppstå ett riktigt bra läge för dem. Mot slutet av perioden vinner vi bollen i eget straffområde och Selma Lu skall passa upp bollen när hon blir attackerad mycket bryskt bakifrån. Båda spelarna skadar sig och blir liggande. Vi väntar på avblåsning för frispark och möjligen även utvisning för deras spelare. Istället blåser domaren straff och det var hon ensam om att tycka på den idrottsplatsen den dagen!!! Egentligen vill jag skriva mer om detta, men väljer att avstå. Jag ser dock att Stella är riktigt förbannad i målet och känner faktiskt att "denna tar hon" redan innan straffen slåss. Mycket riktigt så tar hon straffen vilket troligen var helt matchavgörande. Strax därefter är det paus och vi får en chans att rätta till några små saker. I tredje kommer vi åter ut och spelar så som vi vill. Lite högre upp och med bra press på våra motspelare. Under hela tredje perioden är vi mycket starka bakåt. FcR har något skott från distans, men de sista 25 min har vi ganska bra koll på matchen. Efter ca 5 minuter får Selma Lu, efter ett mönsteranfall, friläge i straff området och skall bara lägga in bollen i mål. Då blir hon i det närmaste överkörd i ryggen. Faktiskt bland de grövsta saker jag sett på denna nivån för den tjejen var bara ute efter en sak och inget annat. Selma blir liggande och vi väntar och väntar på domarens signal, men till slut inser nog den unga tjejen att hon faktiskt inte kan låta bli att blåsa straff. Dock missar även denna FcR spelaren att bli utvisad vilket i det närmaste måste anses vara någon form av mirakel. Självklart skickar vi upp Stella, målvakt för dagen, att slå straffen och hon sätter den säkert. Mot slutet blir det även 0-3 efter ett självmål, men som orsakas av vår höga intensiva press. Slutsignalen går och fullt jubel såklart. Detta var en stentuff match mellan två riktigt bra 13 års lag.
Jag tycker att FcR emellanåt spelar lite över gränsen och har lite för mycket attityd/snack på planen för att det skall anses vara ok, men det är kanske bara genom mina grön/svarta ögon.
En eloge till den unga tjejen som dömde för hon gör det allt som oftast riktigt bra då hon är följsam och tydlig, men detta var kanske en nivå för högt då det var många väldigt tuffa dueller och närkamper och inte helt lättdömt.
Avslutningsvis vill jag säga att det är mycket glädjande att ha tillbaka Ellie i fullt slag igen. Enligt mig Skånes klart bästa 13 åring och en spelare som ger ett stort lugn till övriga lagkamrater. Stort plus även till hela lagets defensiva insats denna dagen. Det var inte vid många tillfällen vi gick bort oss. Målvakt Stella skall också lyftas fram, en straffräddning och en satt straff samt en hel del mycket bra ingripanden. Skönt med en nolla dessutom. Våra mitt/mitt spelare Elin/Isa och Selma Lu är mycket bra. Offensivt kan vi bättre och det visar vi redan i nästa match mot Fortuna, när serien vänder med oss i förarsätet.