Hyllie IK - Anderslöv/Skabersjö F-06 SvC 3-0
2018-05-07 14:10
Fredag kväll, vacker väder och för ovanlighetens skull en fotbollsmatch.
Detta måste anses ha varit en mycket bra F-12 match och tar man i beaktning att det också var i C-serien blir det om möjligt ännu bättre.
Båda lagen försöker konstant att anfalla och allt som oftast med bollen längst konstgräset och inte högt i luften. Vi har emellanåt några helt makalöst fina kombinationer där oftast Astrid hittade riktiga smörpassningar som skar genom motståndarens försvar. Matchen slutade 3-0 till oss och jag kommer inte ihåg vem som gjorde våra mål mer än att Bea petade in ett på slutet.
Vi lät Selma Lu, Julia och Iris vakta målet i vars en period och de gjorde alla kanoninsatser. Framförallt Selma i sista perioden hade några riktigt svettiga räddningar. Anderslöv var duktiga och nog snäppet bättre än oss denna kvällen, men vi tog med oss mycket positivt från matchen och det är det viktigaste. Thea P var nog matchens bästa spelare och ägde mittens rike. Essi och Johanna växte in i matchen och totalt sett fina insatser som alternerande höger backar. Astrid gör sin överlägset bästa match, som jag har varit med på i alla fall.
Det roligaste var dock efter matchen då Anderslöv undrade om alla våra spelare verkligen bara var födda -06, då de tyckte att vi var så storväxta. Det är första gången jag fått den frågan på mina 12 år som Hyllie IK ledare. Det brukar snarare alltid vara precis tvärtom :-)
Trevlig match, trevliga motståndare med ledare samt stor uppslutning bland båda lagens supporters. Helt enkelt en bra start på helgen.