F05 (F05/06)

Hyllie IK - BK Höllviken F13 SvA 2-3
2018-04-30 12:06

Fotboll är tyvärr inte alltid rättvist!

Fantastiskt väder och full aktivitet på Hyllie IP kändes ju väldigt inspirerande. Vi hade till denna match några återbud varav ett strax efter samling pga sjukdom. Inte helt optimalt i en sådan här tuff serie. Dagens motståndare var Höllviken som är ett väldigt tekniskt och duktigt lag med trevliga ledare och supporters. Upplagt för bra underhållning alltså. Jag tror att alla dagens supportrar till båda lagen kan skriva under på att de fick valuta för pengarna. För detta var en riktigt bra 13-års match i ett otroligt högt och intensivt tempo där båda lagen visade anfalls lusta matchen igenom.

Vi är lite seg startade, men efter några minuter får vi ordning på positionerna och styr därefter matchen. Vi är enligt mig betydligt starkare än våra motståndare denna dag och hade det funnits en fotbolls gud hade vi vunnit med någonstans runt tvåsiffrigt....

Julia gör 1-0 på ett skott/motlägg en bit utanför straffområdet. Bollen tar en vacker och hög båge över målvakten. Helt otagbart. I periodens sista skede kvitterar Höllviken mycket vackert. 1-1 i första pausen är allt annat än rättvist då vi nog har över 10 riktigt kvalificerade chanser. Vi fortsätter mala på och skapar även i andra perioden en hel drös med chanser, men inga mål i denna perioden för oss. Höllviken gör däremot ett på instick från kanten, även det snyggt och svår försvarat.

I tredje ökar vi tempot ytterligare och skapar chanser under hela perioden. Vi lyckas kvittera tidigt via Mikaela och har nu en riktigt bra period. Våra kära motståndare fastställer dock slutresultatet till 2-3 mot slutet av sista akten.

Idag är vi åter igen stabila och bra bakåt, men inte lika lugna med boll som vi varit tidigare. Tror vi släpper till en handfull klara lägen för motståndaren och det är fullt acceptabelt i denna serien. Vi gör heller egentligen inga jättemissar bakåt utan motståndarna gör helt enkelt det lite bättre och så kan det vara. Det blir dock lite mer långbollar än vad vi vill och här måste vi hitta tillbaka till mer bollrullande från målvakt/backlinje och upp. Eller åtminstone en bättre variation. Framåt skapar vi närmare 30 st riktigt vassa chanser, men en bra målvakt och lite halvtama avslut gjorde att vi bara gör två mål. Aldrig kul att förlora och många besvikna tjejer efter matchen. Men vi gör en väldigt bra match idag också. Möjligen lite sämre bakåt än de senaste två matcherna, men vår klart bästa match framåt. Fanns det några extra plus?

Njaa, helt klart visar Selma Lo att hon är en av de bästa försvararna i serien. Idag kom hon allt som oftast i duell med gästernas bästa anfallare (som var riktigt bra) och Lo var klockren. Frågan är väl om hon kommer låta någon gå förbi sig denna säsongen? Jag sätter en hundring på nej!

Elin och Isa hittar mer rätt för varje minut de spelar på inner mittfältet och de är båda riktigt bra idag. Julia och OvB blir även de bättre och bättre på sina yttermittfälts positioner och är båda värda ett litet extra plus i kanten.

Men mest positivt är att vi även denna match gör en solid och bra prestation där alla tjejer i laget bidrar.

På söndag väntar en rejält tuff match mot Rosengård och kanske är det ketchup effekt på gång.....?