F05 (F05/06)

Seriepremiär Hörby - Hyllie IK F-13, 1-3
2018-04-16 10:56

Seriepremiär för Hyllie IK svart mot Hörby, ett lag vi tidigare aldrig mött. 12 taggade tjejer mötte upp. Uppvärmningen på konstgräs men sedan fick vi utan varsel alls flytta ut på en riktig gräsplan med dåligt kritade linjer och vissa höjdskillnader. Kul tyckte tränarna, gnäll-gnäll-gnäll tyckte tjejerna.

När matchen drog igång var det inget vidare spel. Mycket brottning och eftersom de var klart större än vi hade de mer att vinna på det. Hörby fixade också till sig ett tidigt ledningsmål efter att en av deras tjejer fått bollen mellan mittfält och backlinje, utnyttjat sin fart för att komma fri, och lagt in bollen utom räckhåll för Alva. Men sedan tog vi tag i det. När vi passade runt bollen och rörde oss som vi ska var vi ett steg bättre än dem. Vi fick också en rätt snabb kvittering efter att Lisa frispelat Iris som kom i hög hastighet från sin backplats. Lugnt avslut och 1-1. Sedan tog vi över och hann också med att ta ledningen före paus. Elin lade en kort hörna, sedan tre-fyra bra passningar a la klapp-klapp innan Julle tryckte in bollen från straffpunkten ungefär. Efter att vi fått i gång spelet var det inte längre någon som klagade på naturgräset.

Och sedan blev det bara bättre. I andra halvlek (jag vägrar att säga period) hade vi en period på 10 minuter där bollen var på den översta fjärdedelen i stort sett hela tiden. Vi fick hörna på hörna och gjorde till slut också 3-1. Julle lade lugnt in sitt andra mål för kvällen efter en suverän framspelning från Elin. Alva stod mest och frös men var med när det behövdes och hann med en riktigt giftig spagaträddning i deras enda riktiga farlighet. Det enda vi klagade på i andra pausen var att vi skulle skjuta mer och därmed göra fler mål.

Just så körde tjejerna i tredje halvlek också. Bollen var på deras planhalva egentligen hela halvleken, vi sköt mer, men bollen vill inte gå in ändå. Julle hade sina chanser att göra hattrick, Lisa hade två skott precis utanför, Maja och Halima hade mängder av nästan-lägen och vi var aldrig hotade bakåt. Motståndarna var rejält trötta och vi borde som sagt gjort några till, men eftersom passningsspelet satt hela matchen känner vi att vi inte kan klaga på det. Coacherna var oerhört nöjda med allt.

Behöver inte gå in på spelarbetyg eftersom alla spelade på minst den nivå man kan förvänta sig av dem, och många mer än så. Och kollektivet var än starkare än summan av delarna. Detta avslutade en riktigt bra helg för hela den här 05-06-gruppen. Nu gäller det att hålla detta och helst utvecklas vidare.