F05 (F05/06)

Osby - Hyllie IK F-13, 1-5
2018-01-15 11:04
Säsongens första match i vinterserien och denna dag var det lååång resa till Osby. Jättekul att möta ett lag vi aldrig möt tidigare.
Vid ankomst låg planen täckt av ett 5 cm tjockt snö/is lager och det kändes lite tveksamt om det skulle gå att spela. Dock kom till slut vaktmästaren och tog bort den värsta snön. Svårspelat var det med halt och isigt underlag samt många kalla fötter. Dock lika för båda lagen och det gick trots allt över förväntan att genomföra matchen. Osby spelade en trevlig och offensiv fotboll med mycket hög press och bra passningsspel. Trevliga ledare och föräldrar runt planen bidrog till att detta blev en riktigt hjärtlig och trevlig tillställning.
Vi hade denna dag inte alls det passningsspel vi ville ha och vet att vi kan ha, men likt tidigare träningsmatcher lät vi tjejerna matchas på olika positioner och det är nog en del av förklaringen till detta. Bakåt har vi många tjejer som är duktiga, så även denna dag. På mitten och i anfallet (undantaget Mikaela) har vi inte riktigt hittat rätt ännu, men det kommer. Selma Lu gjorde ännu en bra match i målet. Mikaela gjorde en bra första halvlek som anfallare med tre mål som facit! Kul att se Halima klara sig bra som ytterback i andra halvlek. Intressant. Maja visar att hon blir att räkna med framöver. Tycker även Elin gjorde det riktigt bra som yttermittfältare i andra halvlek. Det var också hon som låg bakom "dagens anfall" fram till 4-1. Ett mycket vackert anfall ur skolboken, Isa vänder spelet ut till Elin som snabbt och resolut avancerar framåt och lägger en riktig smörpass till Maja som helt fri bara har till att trycka dit bollen i öppet mål.
Annars måste man nog också hylla vårt kollektiva försvar. Vi släpper inte till mycket bakåt. Förutom deras mål var det mest skott utifrån samt några halvchanser. Försvarsspelet är också en viktig del av fotbollen och det har vi många tjejer som är bra på. 5-1 slutar till slut matchen och en vinst är alltid skönt och i år får man ju dessutom vinna :-)
Vi kan bättre, framförallt då passningsspelet.
Stort tack till Osby som väder kylan till trots bjöd på mycket värme och dessutom korv efter matchen. Klass!
Tror även att tjejerna uppskattade bastun efter matchen.