Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F05 (F05/06)

Höstcupen F-05
2017-10-12 14:01
Lördagsmorgon, mycket tidigt!!, var det dags för -05 tjejerna att inta Furulunds IP för årets Höstcup. Första matchen var mot Borgeby, det är ett lag vi normalt skall slå, men känslan är att det laget snart kommer bli betydligt bättre. Vi gör ingen kanon match, men är ändå snäppet bättre än våra motståndare. Vi skapar chanser framåt och är stabila bakåt, härligt. Vi får dock inte in bollen! I andra halvlek dominerar vi mer och mer vilket i sin tur leder till att Selma Lu. i målet flyttar upp högre och högre. Till slut är hon närmare mittlinjen än mållinjen, vilket visade sig vara helt perfekt för när en rensning från deras spelare rullar över halvplan går Selma på skott och 1-0 är ett faktum samt ett slutresultat. Skönt.
I andra matchen står Husie för motståndet, liknande motstånd som i första matchen och detsamma gäller matchbilden. Nu får vi dock in två mål från Halima efter mycket snygga solo nr och framspelningar av Mikaela *2.
Två matcher kvar, tuffa Dösjöbro och Backarna (som spelade med två lag i cupen - mycket bra jobbat). Då vi var två tjejer på varje position denna cup bestämde vi ledare att några tjejer spelade lite mindre i match tre och några andra stod över helt i match fyra.
Match tre och Dösjöbro stod för motståndet. De spelade ut oss rejält i SvC seriematchen några dagar innan, men idag var vi några nr större än dem. Problemet är att vi inte får in bollen trots att vi skapar en mängd chanser. Gör man inte mål själv, så gör oftast motståndaren det och så blev det även denna matchen. Mycket orättvist! Vi trycker på sista fem och i matchens sista sekunder lyckas Ella peta in kvitteringen efter fantastiskt förarbete av Mikaela (även denna gång). I sista matchen möter vi Backarna och 0-0 i halvlek efter mycket nonchalant spel innebar "hårfön" a la Ferguson :-)
Nåja, en mindre uppsträckning blev det faktiskt i paus och det hjälpte för i andra spelar vi riktigt bra fotboll och målen trillar in. Tror Mikaela gör det första, Sonja två, Kajsa ett och Olibra.
Totalt en bra cup från vår sida. Det märks att vår lägsta nivå är högre än för ett år sedan och vi släpper till väldigt lite chanser. Roligt med många "nya" och halvnya målskyttar.
Bra jobbat tjejer, nu väntar snart 11-manna spel:-)