Hyllie IK - LB 07, F-12 SvA
2017-08-24 11:47
Onsdags kväll, strålande sol och lokalderby mot våra kära rivaler LB 07. Kan det bli bättre? Vi hade tre raka segrar mot dem, så vi visste att de var extremt taggade för revansch.
Vi har lite skavanker, lite huvudvärk och lite "flams" på uppvärmningen och det känns inte helt tryggt som ledare.
När matchen väl börjar visar vi dock direkt att vi är här för att prestera. Vi trycker på och skapar nästan omedelbart lite tryck på deras planhalva. Efter en hörna som Elin nästan nickar in, studsar bollen vidare till Stella, som snyggt klacklobbar in den vid bortre stolpen. Känns som vi har bra koll på matchen när de får ett skottläge en bit utanför straffområdet. Bollen styrs mycket olyckligt på Ellie och retfullt letar bollen sig in så nära stolpen den kan komma. 1-1 i paus och det känns inte riktigt rättvist även om båda lagen skapat chanser.
I andra startar vi i ett ursinnigt tempo och skapar omedelbart ett gäng chanser. Därför känns det helt naturligt att vi tar ledningen med 2-1. I andra halvlek känns vi överlag mycket trygga bakåt och släpper endast till ströchanser, även om någon av dem är ganska vass.
Framåt går det undan och jag tycker att vi stundtals har ett riktigt bra passningsspel och chanser skapar vi nästan på löpande band. Med ca 10 minuter kvar gör Julia 3-1 med pannan efter en målvaktsretur. Härligt och nu känns det klappat och klart. De sista fem minuterna blir dock en pärs då de satsar allt framåt och flyttar upp många stora starka tjejer på en gång. De får också ganska omgående in reduceringsmålet. De blottar sig såklart bakåt och vi borde nog gjort mål på dem i detta läget, men vi blir lite för rädda och vågar inte riktigt flytta upp. Fullt naturligt. Vi reder ut anstormningen och vinner mycket rättvist med 3-2.
Utan att glänsa gör vi idag återigen en väldigt stabil match. Vi är inte helt klockrena bakåt, men släpper med tanke på motståndets kvalitet inte till så många klara chanser. Framåt är vi bra idag. Bra passningsspel och mycket löpvilja. Med lite bättre kvalitet på sista passen och avsluten hade vi gjort tvåsiffrigt. En stor eloge till kollektivet Hyllie IK för idag gör vi en bra laginsats - igen! Selma hoppar in i målet och visar med råge att vi har det gott ställt på den posten. Elin är dominant på mittfältet. Mikaela är i det närmaste ostoppbar på kanten. Måste nog ändå lyfta fram Stella lite extra idag. Hon gör ofta mål och bidrar såklart mycket genom det, men idag är hon också väldigt delaktig i spelet både med och utan boll. En av hennes bästa matcher enligt mig.
Stort tack till alla trevliga ledare, spelare och föräldrar i båda lagen, för idag bidrog vi alla till ett riktigt härlig fotbollsderby med bra inramning.
Måste även skicka en extra eloge till dagens domare, som gör en kanon match.

Orkar vi med en urladdning till på lördag i denna stentuffa serie?!!