F06 Hyllie IK - Anderslöv / Skabersjö
2017-08-21 11:42

Då var det äntligen dax för hemmapremiären och höstens intåg i serien, idag var det Anderslöv/Skabersjö som kom på besök till Hyllie IP.

Dagens lag innehöll en hel del rutin och vi hade faktiskt ett riktigt bra lag till förfogande, inte alla som riktigt stadgat sig efter ledigheterna så en del spelare på flykt fortfarande alltså.

Vi inledde i ett rasande tampo och bollinnehav som var förkrossande, detta fortsatte hela halvleken men vi hade inte riktigt den sista kvalitativa bolltouchen för att den skulla förpassas in i nätet hos motståndaren, vi hade nog inte så många avslut på mål faktiskt men fram till straffområdet och ut över den förlängda mållinjen var desto fler. Men bra spel bjöd vi på, många kvicka fötter och viljor så det enda som saknades var egentligen mål.

I våras när vi mötte detta lag så vann dom med 4-1 och det var riktigt välförtjänt så vi vet ju att dom kan spela boll, men liksom alla lag i denna serien så är det ju inte alltid samma lag som möts när serien vänder utan det byts ju spelare.

Alla gjorde en bra insats givetvis och dagen till ära så hade vi även Wilma från F07 med oss och liksom sist gjorde hon en oklanderlig insats tillsammans med Iris där bak.

I halvlek pratade vi mest om att vi måste vara noggranna med sista delen och verkligen hitta rätt adress med sista passningen och vårda bollen. Fanns inte så mycket mer att säga då vi gjore det mesta rätt.

I andra halvlek ändrade vi så att en uttråkad Stella i målet bytte med utmärkte Iris som fick ta på sig handskarna i andra halvlek.

Fördelen med att ha en Stella på planen är hennes tillslag och blick för spelet, lite det vi saknade i första (och det var den enda detaljen för allt annat var ju perfekt) och det märktes direkt då Mikaela och Mikaela matades där framme med bollar och målchanserna avlöste varandra, resultatet blev ketchup-effekten där Mikaela gjorde 1 mål (1 eller 2) och Stella gjorde 3 mål + nån assist, minns jag inte fel så kan Maja ha gjort nåt men oavsett så var ju andra halvleken egentligen inte mycket bättre spelmässigt (kanske något) men skillnaden var att vi fick in bollarna i nätet istället för utanför.

Vill ge alla en eloge till denna matchen, från målvkatsposten (lugn dag på jobbet) till anfall där vi gjorde en kollektiv insats.

Även om man är lite partisk med försök till opartiskhet med en Stella till dotter så gjorde denna tjej en väldigt stark andra halvlek som utespelare, bra Stella!!

Vill även plussa lite för Essi vars andra halvlek var ett steg framåt då jag alltid tjatar på henna att tuffa till sig vilket hon gjorde ordentligt och använde kroppen, bra Essi.

Men som sagt; ALLA gjorde detta riktigt bra och hösten kan bli riktigt trevlig om vi fortsätter utvecklas!