Eskilscupen F-12
2017-08-07 14:36
Årets cup var i lite nytt format då man nu inte får vinna längre...
9 matcher på 3 dagar är stentufft, men jag tycker nog ändå att detta nya format var väldigt positivt då man varje dag får matcher mot rätt nivå. Bra jobbat arrangör Eskilsminne:-)

Fredag: Jag visste redan innan att vi kommit i en extremt tuff grupp och det visade sig vara rätt då det var tre riktigt bra och jämna matcher denna dag. Två riktigt bra insatser mot i tur och ordning Brämhult och Växjö resulterade i 6-2 i målskillnad och väldigt positivt och bra spel. Sedan följde vi upp med helgens sämsta insats i första halvlek mot Hittarp. Efter en utskällning, modell mindre, i halvlek ryckte vi upp oss och gör en riktigt bra andra halvlek. Det räckte dock inte utan det blev en förlust med 1-0.
Efter att de andra lagen dock slagit varandra lite huller om buller blev vi dock etta i gruppen (uträknat av undertecknad, då ju inte resultaten presenteras).

Lördag: Först och främst var planen i Bårslöv mer lämplig som arena för gyttjebrottning än fotboll, men det hindrade oss inte att faktiskt genomföra två bra matcher här. Tre nya motståndare och tre nya stentuffa drabbningar. Vi började med en 3-1 förlust mot Fortuna, där inte vår insats direkt speglade resultatet. Vi gör en helt ok insats, men blir rejält straffade för några små misstag. Sedan väntade Eskilsminne, där vi blixt startar med 1-0 redan efter 10 sekunder. Det slutade sedan 2-2 efter en jämn match. Match tre denna dag var som tur var på Västergårdens IP där planen var betydligt bättre. För motståndet stod Onsala och det visade sig bli helgens tuffaste match rent fysiskt. Stora starka motståndare med tydliga instruktioner att tackla och brotta ner allt som rörde sig. Inte vackert, men vi var det bättre laget (främst i första halvlek) och vinner rättvist med 1-0. Jag fick mig en uppsträckning av domaren mitt i första halvlek efter att en av våra spelare blivit manglad utan att hon ens hade bollen. Dock bad domaren om ursäkt efter matchen och vi skildes som goda vänner. Han gjorde dessutom en prickfri insats efter vårt samtal.
Återigen gick de andra resultaten vår väg och vi kom tvåa i gruppen och hamnade i finalgrupp 1.

Söndagen: "Finaldag" och dagen till ära gick alla matcher på vackra Harlyckans IP. Första matchen var mot Skånes bästa F-12 lag - Södra Sandby. Detta skrämde dock inte våra tuffa tjejer utan vi gör här vårt klart mest diciplinerade match under hela helgen. 2-0 slutar den och publiken i extas :-)
Match två var mot våra kompisar i GIF Nike och ack va svårt vi har mot dem. Vi gör en hyfsad match, men kan så mycket bättre. De är dock stora, starka och mycket duktiga så ingen skam över resultatet 0-0.
I cupens sista match, som ju även blev en ren "guldmatch", väntade åter igen duktiga Eskilsminne. Vilken fotboll vi bjöd på!! Vi gör en i det närmaste prickfri insats och målchanser skapades på löpande band. Kunde blivit tvåsiffrigt, men bollen samt till viss del deras målvakt hade bestämt sig för att den skulle inte in i mål. Jösses!! Vi förlorade med 1-0 efter en rätt dömd straff (hands). Funktionärerna tog efter matchen ner det plastfolie som var uppsatt i Eskils mål under andra halvlek :-)

Summering:
På tre dagar och nio matcher gör vi 1 riktigt dålig halvlek och alltså 17 bra till jättebra halvlekar. Det måste vi vara väldigt nöjda med. Vi har rakt igenom mött väldigt bra motstånd med mycket bra stämning både på och utanför planen (möjligen med ett undantag!!). Helt klart måste man säga att i årgången F-05 finns det många riktigt bra lag. Alla våra tjejer gör riktigt bra ifrån sig och tar man i beaktning att de flesta av oss (inte jag själv då kanske) är huvudet kortare än de flesta av våra motståndare inser man att vi gjort en riktigt stark prestation. Vi har nog hela cupens tre bästa spelare i Ellie (främst då dag 3), Elin och Stella, men trots det säger jag ändå att styrkan är vårt LAG Hyllie IK där vi har en grupp mycket positiva, glada och duktiga spelare.
Vi har såklart mycket att förbättra, men små saker kan göra underverk. Närmast tänker jag då på om fler kan få lite bättre teknik (fortsätt träna detta på egen hand tjejer) och tillslag som vi kommer jobba mycket med den närmsta tiden. Vi måste även göra fler mål på våra chanser och jämför man med våra motståndare, så är vi inte lika hungriga när det luktar målchans. Detta måste vi utveckla.
Stort tack till ALLA spelare, ledare, föräldrar och släktingar samt motståndare för en trevlig och utvecklande fotbollshelg.

På fredag är det dags för nya äventyr då vi skickar upp 13 st F-06 tjejer (samt Fredrik och Ulf) att mäta sig med de bästa i sin årgång under BP Volkswagen Cup. Lycka till tjejer!!