F05 (F05/06)

Hyllie IK - Lilla Torgs FF F-05
2017-05-24 10:35
F-12 SvC

Matchdags mot Lilla Torg på Hyllie IP. I omklädningsrummet innan pratade vi om att även om vi vann förra matchen i denna serien var vi inte så bra som vi ska vara. Nu kom vi överens om att göra en bättre match. Och det gjorde vi också. Lilla Torg är ett bra lag med flera duktiga spelare men vi tog tag i det direkt. Många fina passningssekvenser, och fullt fokus från alla trots att flera tjejer fick flytta runt mellan olika positioner. Halima och Lisa spelade sig till varsitt läge där de var helt fria med målvakten, men den ena sköt för tidigt och den andre för sent så inget av dem blev mål. Lite senare blev Elin hårt tagen i straffområdet och vi fick straff för andra matchen i rad. Elin tog den själv, på coachens inrådan, men sköt tyvärr över denna gång. När coachen tar ut en spelare att lägga straff är det dock alltid coachens och inte spelarens ansvar.  Mitt fel med andra ord. Elin sätter nästa.

Mållöst i paus med övertag för oss. Precis i början på andra fick vi hörna som Olibra rusade ut för att ta. Hon lade in den fint framför mål, i ett läge där vi brukar säga att det räcker att bli träffad av bollen så går den in. Men varför bara bli träffad om man kan lägga en volley i nättaket med sträckt vrist? Fråga Selma Lu, målvakten hann inte reagera. Vi fortsatte sedan att pressa på och skapa chanser men ungefär mitt i andra halvlek går vi ner oss lite grann. Tappar passningsspelet och släpper in dem i matchen. Och med några minuter kvar kommer deras kvittering. En lång boll upp på vår vänsterback, vi är lite för snälla i försvaret, och en av deras spelare pangade in 1-1 i bortre krysset. Kändes surt efter missade lägen men det var ju inte riktigt slut. Och Ludde var inte färdig än. Vår för dagen klart dominerande spelare fick bollen, dribblade fyra motståndare (Bjarne trodde att det var åtta...) och lade enkelt in bollen. Hur snyggt som helst. Vi släpper inte till något efter det och tar en rättvis seger i en bra match, där motståndarna inte på något sätt vek ner sig. Ett fall framåt för många jämfört med senaste matchen. Men framför allt för lagspelet, och det är ju mest det vi vill.