2017-05-23 15:50
F-12 SvA

Solig söndag och många heltända ledare och spelare då det nalkades lokalderby mot LB07.

Vi spelar som brukligt på Brovallens bollplan närmst havet och om vi börjar med den, så kan man väl säga att den inte var klippt sedan hösten 2013 och att det nu inte längre gick att klippa gräset med en vanlig gräsklippare utan nu väntade Malmö Stad in upphandlingen av lie för att kunna slå gräset. Så illa var det!!

Men om vi bortser ifrån det, så blev detta en helt fantastisk fotbollsmatch. Glada och trevliga ledare, föräldrar och domare gav matchen en härlig atmosfär både på och utanför planen.

Matchen börjar och hinner bli ganska precis 5 sekunder gammal innan LB 07´s ena anfallare slinker igenom ett helpassivt försvar och får ett friläge, men skottet räddas av Kajsa. Trots denna chock så rycker vi upp oss så sakteliga under halvleken. Vi möter ett stort och starkt lag som verkligen vet var målet står och det är full fart mot det som gäller. Vi agerar lite omständigt och nervöst på egen planhalva och vårt passningsspel går inte att känna igen. Det dåliga passningsspelet kan vi såklart delvis skylla på det höga gräset, som emellanåt gjorde det svårt att ens se bollen.....(kanske lite överdrivet såklart, men kunde inte låta bli)

De sticker upp på en omställning och nerifrån vår ena hörnflagga lyckas en av deras längsta tjejer tåa bollen i en vacker båge över en chanslös Kajsa i målet. Bollen studsar i bortre stolpen och in i burgaveln precis invid den andra stolpen. Ett sanslöst och mycket märkligt fotbollsmål. I det läget kanske inte helt orättvist. Men som sagt vi blir bättre och bättre ju längre halvleken går och halvvägs in så jämnar spelet ut sig och vi börjar också skapa en del chanser.

Halvlek och underläge med 1-0. Vi enas om att nu sluta vara så snälla och hitta tillbaka till vårt passningsspel. Sagt och gjort så går vi ut och trycker gasen i botten. En helt annan matchbild nu och vi är som illrar på LB jakt. Vi börjar passa bollen lite rejälare till varandra och genast blir allt mycket lättare och bättre. Chanser skapas nästan per automatik och efter en liten stund håller sig Stella framme på en målvaktsretur och slår in kvitteringen på en snygg volley. Kort därefter dribblar Selma Lu sig fri och avlossar stora bössan, inte många F-12 målvakter som står i vägen då och mycket riktigt 2-1 till Hyllie. LB flyttar upp lite och resten av halvleken böljar lite fram och tillbaka, men med oss i förarsätet både målmässigt och i spelet med boll. Blir dock lite oroligt den sista minuten då LB07 får inte mindre än 5 hörnor direkt efter varandra och hörnor är de bra på. Otroligt stark vinst att efter underläge vända och i andra halvlek lyfta vårt spel och komma upp i den press vi önskar.

Givetvis gör alla idag kanon insatser, men jag måste ändå lyfta några lite extra. Julia på mittfältet gör nog en av sina bättre matcher med tanke på det kvalificerade motståndet (inte minst på mitten!). Stella, Selma Lu och OvB är riktigt formstarka och Kajsa lyfter sig rejält i målet idag. Gör ett par riktigt avancerade räddningar på höga skott, som inte alla målvakter i denna ålder hade klarat. Hon är mycket bättre i målet än vad hon själv tror. Båda lagens målvakter  var för övrigt riktigt bra idag. Ett extra tack till Bjarne som gnuggade lite utsparkar med Kajsa innan matchen, det syntes:-)

En jämn match som kanske kunde slutat oavgjort, men jag tycker nog att vi vinner rättvist då vi skapar lite fler chanser och halvchanser samt har ett lite bättre spel med bollen idag och en derby vinst är såklart alltid lite extra skön.