F05 (F05/06)

Hyllie IK - Gif Nike F-05
2017-05-16 14:03

F-12 SvA

Måndagsmatch mot GIF Nike och läge för revansch efter förra helgens tunga förlust. Ett gäng helladdade tjejer möter upp, lika glada och snackiga som vanligt :-) Vi pratar innan matchen om att vara redo från början, men det var vi såklart inte. Istället är vi lite yra i mössan första minuterna och efter en hörna får vi inte undan bollen utan istället kan Nike ganska enkelt panga in 0-1. Vi reser oss dock och efter 5-10 minuter tar vi över halvleken helt. Spelet är nu i stort sett parkerat på motståndarnas planhalva och målchanser skapas, men vi är inte riktigt heta i det avgörande momentet. Istället bjuder vi mycket lättvindigt på 0-2 efter en lång utspark från deras målvakt där vi inte riktigt tar rätt beslut och har lite dålig kommunikation. Enkelt kan deras duktiga anfallare tåa in bollen. Halvlek och vi känner oss lite rånade då resultatet knappast speglade halvleken. Jag kände att något var tvunget att göras, så vi gör några taktiska korrigeringar och går ut med inställningen att andra halvlek skall vinnas. Första 15 minuterna av andra påminner väldigt mycket om sista 15 i första halvlek. Vi spelar då boll på ett fint och effektivt sätt. Många är delaktiga och vi skapar lägen. Sista 10 minuterna blir vi lite trötta och tillåter Nike att komma in på vår planhalva igen. Spelet böljar fram och tillbaka, men det blir inga fler mål trots att vi skapar tillräckligt med bra chanser för att vinna matchen idag.

Matchen slutar 0-2 och vi var många som var lite eller mycket besvikna över detta. MEN tittar man på prestation istället för resultat och det är det vi SKALL göra, så är det många saker som blir bättre och bättre. Vårt passningsspel utvecklas för varje match som går. Idag ger vi bort några bollar för mycket när vi försöker passa eller när vi missar en mottagning, men vi vågar försöka göra rätt och det är absolut det viktigaste. Vi hade säkert kunnat skapa fler klara chanser om vi bara tjongat upp bollen, men det är inte så vi vill spela. Mittfältet gör en riktigt bra match idag och hittade tillbaka till ett bra positionsspel efter att förra matchen varit lite på mellanhand. Vi behöver dock bli lite resolutare och tuffare, som Fredrik tjatar om! Selma Lu gjorde sin första match för säsongen i SvA och gjorde det mycket bra. I övrigt gjorde vi en stabil laginsats och visade än en gång att vi höjt vår lägsta nivå ett par steg.