F-06 SvC

Andra seriematchen för F06 i 2017 års seriespel.

Bra väder, trevlig entré av Veberöd med positiva toner, tror hela byn var med för dom hade ett stort följe.

Vi var 13 st. tappra tjejer denna dag, och min vana trogen för att göra det lättast/rättvisast så blir det 2 tjejer per position, givetvis några positionsbyten i paus om möjligt.

Matchen gick igång, Veberöd såg pigga ut och hade några snabba tjejer på kanterna, till skillnad mot Gislövsmatchen förra måndagen så var vi lite tuffare i försvarsspelet, som vi måste slipa till ändå.

Valda gör en jättematch, positionssäker, följsam i duellerna. Tror hon kan göra det ännu "bättre" ;)

Stella var målvakt och såg äckligt stabil ut, kom ut ett par gånger och innna paus hade nog alla skrivit ner 0-1 då Veberöd såg ut att vinkla in en boll, men Stella lyckades göra en räddning i svettigare nivåerna!!

Vi stack upp ett par gånger främst via piggt anfall av OvB (Olivia vB) och skulle nog haft straff 2 gånger i första men domaren friade båda gångerna men då domaren var så gott som felfri i övrigt och bedömning ska göras ganska omgående så spelar det ingen roll. Domaren bestämmer!

I paus så stod det 0-0, ganska rättvist med chanser åt båda håll, en rolig match med 2 bra lag och lagom tufft spel.

I andra halvlek så byter vi målvakt och Jossan hoppar in i mål och Stella går in på mittfältet. Fortfarande lite svajigt åt båda hållen, främst för att vi tappar nån boll och dom nyper den blixtsnabbt, men vi hade ju Valda i denna matchen så jag var lugn!

Mot slutet av matchen så fick vi hörna som OvB slog in och via Aya och Maja så gick den i mål och 1-0 var ett faktum, YES! Vi fick ett par chanser till via Stella men lite för mycket trixande och något skott för lite av henne så hade jag varit säker på att nån boll till gått in, men dom ska ju ha lite kul med bollen också.

Matchen slut, vi vann med 1-0 och det kunde slutat hur som helst, kanske vi hade nån chans vassare men oavgjort hade nog varit mest rättvist.

Jossan riktigt bra i mål i andra, Valda stensäker och kul att hon hittat upp i form igen som hon hade i slutet på förra säsongen, KUL!!

Vi var rätt jämna i dagens match överlag, OvB och Stella med sin rutin från 05-serien hjälper givetvis till men det som är extra kul är att övriga lyfter sig och det mer och mer för varje match.

I dagens match vill jag ändå höja Valda lite extra för hennes försvarsspel och styrning som Franco Baresi i fornstora dagar, hon t.o.m styrde backlinjen flera gånger och pushade upp dom klart och tydligt med snack, såg ut som "stinsarna från Milano" med Baresi som huvudperson.

Men alla ska ha sig en eloge i denna match, bra jobb, bra inställning och passningar som börjar sitta. Kul start på 2017!

Tack alla och tack till vår fantastiska publik!